تسکا ارائه دهنده راهکارهای فناورانه
  • صفحه اصلی
  • راهکارها و خدمات
  • درباره‌ما
  • ارتباط‌با‌ما
  • بلاگ
  • صفحه اصلی
  • راهکارها و خدمات
  • درباره‌ما
  • ارتباط‌با‌ما
  • بلاگ
مهم‌ترین تفاوت nas و san

بررسی جامع تفاوت nas و san

تسکا2022-12-16T16:48:43+03:30

وقتی از سازمان‌های بزرگ یا دفاتر اداری حرف می‌زنیم، معمولا فضای ذخیره‌سازی محدود کامپیوتر یا استوریج‌های لوکال کافی نیستند و نیاز به راه‌حل‌های حرفه‌ای‌تر مثل SAN و NAS احساس می‌شود. این سیستم‌های ذخیره‌سازی فاکتورهای مهمی مثل امنیت، دسترسی کاربران متعدد و دستیابی سریع‌تر به داده‌ها را امکان‌پذیر می‌کنند و هرکدام به‌عنوان گزینه‌های ذخیره‌سازی تجازی مقرون‌به‌صرفه،‌ مزیت‌های خود را دارند. در این مقاله قصد داریم با بررسی تفاوت nas و san به شما کمک کنیم با توجه به الزامات و انتظارات خود، بهترین گزینه را انتخاب کنید. همراه ما باشید.

NAS چیست؟

nas چیست؟ شبکه ذخیره‌سازی اطلاعات

NAS مخفف عبارت Network Attached Storage به معنی شبکه ذخیره‌سازی اطلاعات و یک قطعه ذخیره‌سازی است که از طریق کابل شبکه یا یک دستگاه بی‌سیم به شبکه متصل می‌شود. یک NAS حاوی چندین هارد دیسک است که می‌توان براساس نیازهای تجاری آن‌ها را برای افزونگی یا پیکربندی‌های مختلف تنظیم کرد. این فناوری خدمات ذخیره‌سازی داده مبتنی بر فایل را به چندین دستگاه در یک شبکه ارائه می‌دهد. چیزی شبیه یک شبکه مشترک که استفاده از آن مزیت‌های بسیاری دارد.

اولین و مهم‌ترین مزیت NAS این است که نیاز به چند سرور را از بین می‌برد. از طرفی ذخیره‌سازی فایل (برخلاف ذخیره‌سازی بلوکی) مقرون‌به‌صرفه است و سریع‌تر تنظیم و مستقر می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر مقاله nas چیست را ازدست ندهید.

SAN چیست؟

san چیست؟ ذخیره‌سازی شبکه متصل شده

SAN مخفف عبارت Storage Area Network به معنی ذخیره‌سازی شبکه متصل شده و آرایه‌ای از دیسک‌هاست که از طریق یک شبکه خاص به سرور متصل می‌شود. با وجود SAN دسترسی مستقیم به فضای ذخیره‌سازی مهیاست. درست مثل وقتی که از یک هارد دیسک محلی استفاده می‌کنید. با این تفاوت که اگر درست پیکربندی شود، می‌تواند یک راهکار ذخیره‌سازی فوق‌العاده سریع برای شما باشد.

زیرساخت SAN از یک شبکه اختصاصی تشکیل شده که شامل فیبر نوری، سخت افزار اتصال ویژه و سیستم‌های ذخیره سازی در سطح سازمانی است. برای مدیریت بهتر شبکه SAN، باید در مورد پروتکل های بلوک سطح پایین، سوئیچ های FC، کابل های نوری و غیره اطلاعات کافی داشته باشید. اگرچه پیاده‌سازی SAN تاحدی پرهزینه و پیچیده است، راحتی کار را تضمین می‌کند تا برای تراکنش‌های سریع و تخصیص منابع ذخیره‌سازی به مشکل نخورید.

برای مطالعه بیشتر مقاله san چیست را پیشنهاد می کنیم.

مهم‌ترین تفاوت nas و san چیست؟

تفاوت nas و san

در ادامه نگاهی به چند تفاوت nas و san می‌اندازیم تا انتخاب برای شما کاربران راحت‌تر شود:

۱. تفاوت nas و san در Fabric

NAS از شبکه‌های TCP/IP و اغلب مواقع از اترنت استفاده می‌کند؛ در حالی که SAN های سنتی معمولا روی شبکه‌های کانال فیبر پرسرعت اجرا می‌شوند. اگرچه به‌خاطر هزینه‌ بالا و پیچیدگی کانال فیبر، بیشتر SAN ها به Fabric مبتنی بر IP روی آورده‌اند. به هر حال ضعف عملکرد همچنان یکی از چالش‌های SAN محسوب می‌شود. البته پروتکل‌های Fabric مبتنی بر فلش رفته‌رفته شکاف بین سرعت کانال فیبر و IP کند را پر می‌کنند.

برای دانستن tcp/ip چیست کلیک کنید.

۲. تفاوت nas و san در پردازش داده‌ها

یک تفاوت nas و san در پردازش داده‌هاست. Nas داده‌ها را در قالب فایل و SAN داده‌ها را در قالب بلوک پردازش می‌کند. از سوی دیگر NAS می‌تواند با یک فضای نام جهانی کار کند، در حالی که SAN ها به یک سیستم فایل SAN تخصصی دسترسی دارند. یک فضای نام جهانی (global namespace) برای ارائه یک نمای تلفیقی چندین سیستم فایل NAS را گرد هم می‌آورد. به این ترتیب شرکت‌ها می‌توانند داده‌های بدون ساختار خود را از چند منبع ذخیره‌سازی پیدا کنند

سیستم فایل SAN امکان اشتراک‌گذاری فایل را برای سرورها فراهم می‌کند. در این معماری هر سرور یک LUN اختصاصی و غیر اشتراکی دارد و می‌تواند با دسترسی به سرورهایی که روی LUN مشابه قرار دارند، امکان اشتراک‌گذاری داده‌ها را فراهم کند.

۳. تفاوت nas و san در پروتکل ها

 NAS مستقیما از طریق کابلی متصل به سوئیچ اترنت، به شبکه اترنت وصل می‌شود و می‌تواند از چند پروتکل مثل NFS، SMB/CIFS و HTTP برای ارتباط با شبکه استفاده کند. در حالی که درمورد SAN، سرورها با دستگاه‌های دیسک SAN و با پروتکل SCSI با هم ارتباط برقرار می‌کنند. در این حالت شبکه به وسیله فابریک‌های SAS/SATA یا لایه‌های نگاشت به پروتکل‌های دیگر مثل پروتکل کانال فیبر (FCP) یا iSCSI تشکیل می‌شود.

سخت‌افزارهای روی SAN می‌توانند برای برقراری ارتباط از پروتکل پرسرعت NVMe استفاده کنند که از چندین صف پشتیبانی کرده و امکان انجام چندین عملیات را به‌طور همزمان فراهم می‌کند.

۴. تفاوت nas و san در عملکرد

یک تفاوت nas و san در بحث عملکرد است. NAS معمولاً به دلیل لایه سیستم فایل کندتر، توان عملیاتی کمتر و تأخیر بیشتری دارد؛ اما شبکه‌های پرسرعت می‌توانند افت عملکرد این تکنولوژی را جبران کنند. برای دستگاه‌های NAS که وظایف سازمانی برعهده دارند، وجود قابلیت‌های پردازش بالاتر ضروری است. از طرفی SAN ها برای محیط‌هایی که به ترافیک پرسرعت نیاز دارند، مانند پایگاه‌های داده تراکنش بالا و وب سایت‌های تجارت الکترونیک عملکرد بالاتری از خود نشان می‌دهند. فناوری‌هایی مانند Fiber Channel و NVMe به پردازش کارآمد این درخواست‌های ترافیکی کمک می‌کنند.

۵. تفاوت nas و san در مقیاس‌پذیری

در مورد مقیاس‌پذیری باید بگوییم NAS ها در این زمینه کمی لنگ می‌زنند! البته اگر سراغ NAS های پیشرفته بروید، ممکن است با خوشه‌ها و گره‌های کوچک‌تر بتوانید از مقیاس‌پذیری جزئی بهره‌مند شوید. اما از طرف مقابل مقیاس‌پذیری یکی از دلایل اصلی برای خرید SAN است. معماری این تکنولوژی به مدیر شبکه اجازه می‌دهد عملکرد و ظرفیت را در پیکربندی‌های بزرگ‌تر یا کوچک‌تر مقیاس‌بندی کند.

۶. تفاوت nas و san در قیمت

اگرچه NAS های رده بالا بیشتر از SAN های سطح پایین هزینه‌بردارند، به‌طور کلی خرید و نگهداری NAS مقرون‌به‌صرفه‌تر است. دستگاه‌های NAS به‌عنوان دستگاه‌های خانگی در نظر گرفته می‌شوند و اجزای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری کمتری نسبت به SAN ها دارند. همه اینها در حالی است که مدیریت SAN ها به‌مراتب پیچیده‌تر است. گذشته از این، شبکه‌های فضای ذخیره‌سازی سازمانی باید دارای ویژگی‌های امنیتی باشند که به معنی هزینه بیشتر برای پیاده‌سازی و نگهداری آن‌هاست.

۷. تفاوت تفاوت nas و san در سهولت مدیریت

مدیریت NAS نسبت به SAN راحت‌تر است. این دستگاه‌ها به راحتی به شبکه LAN متصل می‌شوند و یک رابط مدیریتی ساده دارند که کار با آنها فوق‌العاده راحت است. از سوی دیگر SAN ها نسبت به NAS به زمان مدیریت بیشتری نیاز دارند. استقرار آنها اغلب مستلزم ایجاد تغییرات فیزیکی در مرکز داده است و مدیریت مداوم آنها به حضور مدیران متخصص نیاز دارد.

موارد استفاده NAS و SAN

برای درک بهتر تفاوت nas و san، بد نیست نگاهی به موارد استفاده هریک از آنها بیندازیم و ببینیم هرکدام در چه کاربردهایی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

NAS: زمانی که به ادغام، متمرکزسازی و اشتراک‌گذاری نیاز داریم.

  • ذخیره‌سازی و اشتراک‌گذاری فایل‌ها. این مورد استفاده اصلی NAS در دفاتر راه دور متوسط و سازمانی است. با وجود دستگاه NAS تیم IT می‌توانند برای مدیریت راحت‌تر و صرفه‌جویی در فضا و انرژی، چندین سرور فایل را یکپارچه کند.
  • آرشیوهای فعال. بهتر است آرشیوهایی که برای مدت‌زمان طولانی فعال هستند، در فضاهای ذخیره‌سازی ارزان‌قیمت مثل نوار ضبط با استوریج‌های مبتنی بر ابر ذخیره شوند. NAS انتخاب خوبی برای بایگانی‌های فعال قابل جستجو و در دسترس است و ظرفیت آن می‌تواند جایگزین کتابخانه‌های بزرگ آرشیوها شود.
  • بیگ دیتا. کسب‌وکارها برای مدیریت اَبَر داده چندین انتخاب دارند. NAS برای پردازش فایل‌های بزرگ و خدمات داده هوشمند یک انتخاب عالی است. حتی می‌توان برای مدیریت داده‌های بزرگ بدون ساختار از این تکنولوژی استفاده کرد.
  • مجازی‌سازی. VMware و Hyper-V هر دو از مجازی‌سازی با NAS پشتیبانی می‌کنند. اگر خبری از SAN نباشد، NAS یک انتخاب محبوب برای محیط‌های مجازی سازی جدید یا کوچک است. کمپانی ارائه دهنده NAS (Synology) حتی نرم‌افزار Hypervisor خود را دارد که Synology Virtual Machine Manager نامیده می‌شود و از ماشین‌های VMware vSphere و Microsoft Hyper-V پشتیبانی می‌کند.
  • رابط دسکتاپ مجازی (VDI). سیستم‌های NAS میان‌رده و سطح بالا ویژگی‌های بومی مثل شبیه‌سازی سریع دسکتاپ و حذف داده‌ها را برای مدیریت داده‌ها ارائه می‌کنند که از VDI هم پشتیبانی می‌کنند. VDI برای اتصال شرکت‌هایی که چندین سایت در موقعیت‌های جغرافیایی مختلف دارند، از پروتکل دسکتاپ از راه دور (پروتکل rdp) استفاده می‌کند که بسیار مفید است.

برای آشنایی با مجازی سازی دسکتاپ کلیک کنید.

SAN: زمانی که به سرعت، مقیاس‌پذیری و امنیت نیاز داریم.

  • پایگاه‌های داده و وب سایت‌های تجارت الکترونیک. محیط‌هایی با حجم تراکنش بالا به سرعت پردازش و تأخیر کم SAN نیاز دارند. این باعث می‌شود SAN ها برای پایگاه داده‌های سازمانی و وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک پرترافیک انتخاب مناسبی باشند.
  • پشتیبان‌گیری سریع. سیستم عامل سرور SAN را به عنوان فضای ذخیره‌سازی متصل می‌بیند که امکان پشتیبان‌گیری سریع را فراهم می‌کند. ترافیک بکاپ‌گیری مستقیما توسط SAN پشتیبانی می‌شود و سرعت LAN را کم نمی‌کند. این یعنی عملیات پشتیبان‌گیری سریع‌تر و بدون افزایش بار در شبکه اترنت انجام خواهد شد.
  • مجازی‌سازی. اگرچه NAS هم از محیط‌های مجازی‌سازی شده پشتیبانی می‌کند، SAN برای استقرار در مقیاس بزرگ و دستیابی به کارایی بالا انتخاب مناسب‌تری است. چراکه به‌سرعت چندین جریان ورودی/خروجی را بین ماشین‌های مجازی و میزبان مجازی‌سازی منتقل کرده و مقیاس‌پذیری بالا را امکان‌پذیر می‌کند.
  • ویرایش ویدیو. برنامه‌های ویرایش ویدیو به تاخیر کم و سرعت انتقال داده بالا نیاز دارند. SAN مستقیما به دسکتاپ کلاینت وصل می‌شود و یک لایه اضافی سرور را پشت‌سر می‌گذارد. محیط‌های ویرایش ویدیو به یک سیستم فایل توزیع شده SAN شخص ثالث و کنترل تعادل بار در هر گره نیاز دارند و تکنولوژی SAN چنین فضایی را به بهترین شکل ممکن فراهم می‌کند.
  • پخش زنده اینترنتی (استریمینگ). شرکت‌هایی که به‌طور منظم داده‌ها را روی برنامه‌های کاربردی با کارایی بالا پخش می‌کنند، به نرخ بالای انتقال داده نیاز دارند که توسط سیستم‌های ذخیره‌سازی SAN فراهم می‌شود.

برای آشنایی با مجازی سازی کلیک کنید.

کلام آخر

حتی اگر آشنایی حداقلی با دو راهکار ذخیره‌سازی NAS و SAN داشته باشید، می‌دانید این دو با وجود اهداف مشابه، تفاوت‌های بسیاری دارند و از پروتکل‌ها و روش‌های متفاوتی برای پردازش داده‌ها استفاده می‌کنند. به‌عنوان جمع‌بندی، اکنون بعد از خواندن این مقاله می‌دانید که nas ارزان‌تر است و از آنجا که شرایط نگهداری راحت‌تری دارد، برای اهداف شخصی و عمومی بهتر است. در حالی که SAN گران است، به‌سختی مونتاژ می‌شود و عملکرد عالی دارد. اگرچه رفتار SAN قابل پیش بینی‌تر است و کاربران می‌توانند آن را کنترل کنند، NAS مستعد مشکلات اترنت بوده و چندان مقیاس‌پذیر نیست.

اکنون که سیر تا پیاز تفاوت nas و san را می‌دانید، قبل از انتخاب هریک از این سیستم‌های ذخیره‌سازی، الزامات و انتظارات خود از عملکرد، مقیاس‌پذیری و بودجه را در نظر گرفته و بهترین گزینه را انتخاب کنید.

شما بین nas و san کدام را انتخاب می‌کنید؟ دلیل این انتخاب چیست؟ لطفا نظرات‌تان را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


نوشته‌های مرتبط

تصویر Hitachi VSP سری F

همه‌چیز درباره Hitachi VSP؛ پلتفرم ذخیره‌سازی مجازی هیتاچی

سیستم‌های پلتفرم فضای ذخیره‌سازی مجازی هیتاچی Hitachi VSP برای اطمینان از بهترین تجربه ذخیره‌سازی امن و مطمئن داده تولید و... ادامه مطلب

همه‌چیز درباره Raid

Raid چیست؟

هارد دیسک‌ها و به‌طور کلی تمام دستگاه‌های ذخیره‌سازی طول عمر محدودی دارند و بسیاری از مواقع از کار می‌افتند. از... ادامه مطلب

تفاوت حافظه‌های SSD و HDD

هارددیسک‌های مرسوم که حرکت چرخشی دارند، هارددیسک اساسا یک پلاتر فلزی با پوشش مغناطیسی است و وظیفه‌ی آن ذخیره کردن... ادامه مطلب

چالش ذخیره‌سازی بسترهای VMware

گلوگاه‌های عدم رضایت کارکرد بهینه محیط‌های مجازی‌سازی ادامه مطلب

ssd چیست

SSD چیست | کارکرد + تفاوت با HDD

SSD نوعی از جدیدترین سخت‌افزارهای ذخیره‌سازی بوده که در سال‌های اخیر میان کاربران کامپیوتر‌های شخصی و لپ‌تاپ‌ها بسیار محبوب شده... ادامه مطلب

همه‌چیز درباره virtual SAN

VSAN چیست؟

راه حل ذخیره‌سازی VSAN امکان استفاده از فضای ذخیره بلا استفاده دیتاسنتر را فراهم می‌کند. ادامه مطلب

همه‌چیز درباره هارد دیسک SAS

بررسی کامل هارد دیسک SAS + انواع

امروزه با وجود انبوهی از محصولات هارد دیسک در بازار، انتخاب یک مورد مناسب برای کامپیوتر یا سرور کار راحتی... ادامه مطلب

همه چیز درباره پشتیبان گیری ابری

پشتیبان گیری ابری

پشتیبان گیری ابری یا آنلاین جایگزین روش‌های پشتیبان‌گیری فیزیکی برای ذخیره مجازی داده‌ها خارج از سایت است و بر محافظت... ادامه مطلب

ذخیره سازی اطلاعات در دیسک

راهنمای جامع ذخیره سازی اطلاعات

تقریباً همۀ کسب و کارها نیاز به سیستم‌های رایانه‌ای برای ذخیره سازی داده‌ها و مشخصات کسب و کار یا محصول... ادامه مطلب

تصویر دخیره ساز Hitachi VSP سری G

ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری G

Hitachi VSP سری G یک سیستم ذخیره‌سازی یکپارچه مجازی از خانواده هیتاچی است که عملکرد بالا، دسترسی‌پذیری و قابلیت اطمینان... ادامه مطلب

دسته بندی مطالب

  • امنیت شبکه
  • پرداخت الکترونیک
  • پشتیبانی و مانیتورینگ شبکه
  • تجهیزات شبکه
  • تکنولوژی
  • خبرها و رویدادهای تسکا
  • خدمات اکتیو شبکه
  • ذخیره سازی اطلاعات
  • راه اندازی انواع شبکه
  • رایانش ابری
  • شبکه اینترنت
  • مجازی سازی
  • مفاهیم اولیه شبکه

آخرین نوشته ها

  • تسکا دانش‌بنیان شد و به جمع شرکت‌های دانش بنیان پیوست!
  • کارخانه نوآوری تسکا افتتاح شد.
  • latency چیست؟ همه چیز درباره تاخیر شبکه
  • خدمات و پشتیبانی هیتاچی VSP
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری E
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری G
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری F
  • همه‌چیز درباره Hitachi VSP؛ پلتفرم ذخیره‌سازی مجازی هیتاچی
  • رهنمودهای خدمات پرداخت در اتحادیه اروپا با همکاری تسکا منتشر شد.
  • هرآنچه باید درباره تجهیزات امنیتی شبکه بدانید

فناوری‌های نوین

  • پولام
  • پرداخت الکترونیک
  • تسکا کلود

لینک‌های مفید

  • محصولات
  • خدمات گارانتی
  • صدای مشتری
  • فرصت‌های شغلی
  • تسکا در ایران‌تلنت

© تمامی حقوق این وب‌سایت برای شرکت توسعه سامانه تسکا محفوظ است.