تسکا ارائه دهنده راهکارهای فناورانه
  • صفحه اصلی
  • راهکارها و خدمات
  • درباره‌ما
  • ارتباط‌با‌ما
  • بلاگ
  • صفحه اصلی
  • راهکارها و خدمات
  • درباره‌ما
  • ارتباط‌با‌ما
  • بلاگ
تین کلاینت چیست؟ همه‌چیز درباره Thin Client

تین کلاینت چیست؟

تسکا2022-11-21T22:05:17+03:30

گذشت آن دوره‌ای که کارمندان ادارات دولتی و خصوصی می‌بایست ساعت‌ها پشت میز خود می‌نشستند و بی‌هیچ رفت‌و‌آمدی، وظایف خود را از پشت مانیتور کامپیوتر شخصی خود اجرا می‌کردند. هرچه نیروی کار بیشتری وارد بازار می‌شود و شغل‌ها به سمت دورکاری حرکت می‌کنند، هرچه نیاز کارمندان به دسترسی ایمن و سریع به داده‌ها و برنامه‌های کاربردی شبکه بیشتر می‌شود، محیط‌های محاسباتی مجازی محبوبیت بیشتری پیدا می‌کنند. یکی از بهترین راهکارها استفاده از تین کلاینت است. در این مقاله قصد داریم ببینیم تین کلاینت چیست و کمی درباره مزایا و موارد استفاده آن صحبت کنیم. پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

تین کلاینت چیست؟

تین کلاینت چیست؟ یک ترمینال دسکتاپ بدون واحد پردازش

این یادداشت را با تعریف تین کلاینت شروع می‌کنیم. تین کلاینت (Thin Client) هر کامپیوتری است که برای اجرای یک‌سری وظایف، به یک شبکه اصلی متکی باشد. یک ترمینال دسکتاپ بدون واحد پردازش در قالب یک مینی کامپیوتر حرفه‌ای که هارد دیسک ندارد و بررسی تمام داده‌ها و برنامه‌ها را به دیتاسنتر می‌سپارد.

می‌دانیم که کامپیوترهای رومیزی برای اجرای برنامه‌ها و انجام وظایف محاسباتی، از حافظه، فضای ذخیره‌سازی و قدرت محاسباتی خود استفاده می‌کند. اما دستگاه تین کلاینت درست مثل یک دسکتاپ مجازی از قدرت محاسباتی سرور شبکه استفاده می‌کند. این سرورهای مرکزی ممکن است در محل یا مبتنی بر ابر باشند.

تاریخچه تین کلاینت

مفهوم تین کلاینت برای اولین بار در دهه ۱۹۷۰ معرفی شد. زمانی که اولین کامپیوترها بدون هارد دیسک و به‌عنوان دستگاه‌های خروجی بدون قدرت محاسباتی شروع به کار کردند. کلیه بررسی‌های مربوط به پردازش داده‌ توسط CPU یا کامپیوتری انجام می‌شد که به آن متصل بودند. در آن زمان این ماشین‌ها از نظر کاربرد و کارایی به‌مراتب پایین‌تر و ضعیف‌تر از کامپیوترهای قدیمی محسوب می‌شدند.

اما تین کلاینت‌ها در دهه گذشته به قدری پیشرفت کرده‌اند که نمی‌توان تفاوت قابل ملاحظه‌ای میان آنها و تیک کلاینت‌ها قائل شد. اگر بخواهیم واقع‌بینانه نگاه کنیم،‌ تین کلاینت‌های امروزی مزایای بیشتری نسبت به تیک کلاینت‌ها دارند.

تیک کلاینت چیست؟

تیک کلاینت (Thick Client) یک کامپیوتر مستقل و کمتر وابسته به سرور است که عملکردهای بسیاری ارائه می‌دهد. حجم زیادی از پردازش داده‌ها توسط تیک کلاینت یا همان فت کلاینت انجام می‌شود و از آنجا که با تهدیدات امنیتی بیشتری سروکار دارند، امنیت آنها نسبت به تین کلاینت‌ها کمتر است. بزرگترین مزیت فت کلاینت نسبت به تین کلاینت عدم وابستگی به سرور و داشتن برنامه‌های نرم افزاری و سیستم عامل مجزا است.

زیرو کلاینت چیست؟

کلاینت‌های Ultrathin، که به عنوان زیرو کلاینت (Zero Client) نیز شناخته می‌شوند، شبیه رایانه‌های تین کلاینت هستند با این تفاوت که حاوی هیچ فضای ذخیره‌سازی محلی ندارند. در حالی که تین کلاینت‌ها سیستم عاملی با پیکربندی منحصر‌به‌فرد دارند که در حافظه فلش دستگاه قرار می‌گیرد، زیرو کلاینت فقط و فقط به یکربندی و منابع سرور متکی است.

تین کلاینت چگونه کار می کند؟

نحوه عملکرد تین کلاینت چیست

اما بپردازیم به اینکه نحوه عملکرد تین کلاینت چیست و چطور کار می‌کنند.

در طراحی تین کلاینت همه‌چیز بر اساس سادگی است. اکثر تین کلاینت‌ها به‌تنهایی نمی‌توانند برنامه‌ای اجرا کنند یا داده و اسناد را ذخیره کنند؛ اما از قدرت پردازش، اطلاعات و سخت افزار کافی برای دسترسی و استفاده از منابع محاسباتی یک سرور راه دور برخوردارند.

گفتیم که تین کلاینت عملا به‌عنوان یک دسکتاپ مجازی عمل می‌کند و با مرورگرهای تحت وب یا نرم افزارهای مجازی‌سازی دسکتاپ راه دور مانند Microsoft Terminal Services یا Citrix XenApp به برنامه‌ها، اسناد، داده‌ها و استوریج‌های سرور شبکه وصل می‌شوند.

در این معماری، محیط دسکتاپ روی سرور مرکزی اجرا می‌شود و صفحات دسکتاپ از راه دور روی دستگاه‌ کلاینت نمایش می‌دهد. مدیریت سمت سرور به نرم افزار زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI) نیاز دارد. این نرم افزار تصاویر دسکتاپ را ایجاد و آنها را در سرسر ذخیره می‌کند تا از طریق شبکه به دستگاه‌های اندپوینت انتقال دهد.

اگرچه مجازی‌سازی دسکتاپ اغلب برای شرکت‌های بزرگ‌تر محفوظ است، تین کلاینت‌ها دسترسی کسب‌وکارهای کوچک را به این تکنولوژی امکان‌پذیر می‌کنند.

سیستم عامل Thin Client چیست؟

سیستم عامل تین کلاینت چیست؟ همان چیزی که به تین کلاینت نیرو می‌دهد و دستگاه را وادار به کارکردن می‌کند. بدون سیستم عامل، Thin Client شما چیزی بیشتر از یک قطعه سخت افزاری نیست. در حالت ایده‌آل، کلاینت‌هایی برای  پروتکل‌های مختلف ارائه‌دهندگان اصلی سرور مانند Citrix و VMware از قبل روی این سیستم عامل نصب است و می‌تواند به محیط زیرساخت دسکتاپ مجازی متصل شود و استفاده از تین کلاینت را برای کارکنان شبکه آسان کند. کافی است دستگاه خود را بوت کنند تا وارد جلسه دسکتاپ مجازی شود شود. در این بخش تمام برنامه‌ها و داده‌های موردنیاز برای شروع کار خود را خواهد داشت.

موارد استفاده Thin Client

استفاده از تین کلاینت در کسب و کارهای کوچک چندان سودمند به نظر نمی‌رسد، چون باید کارکنان تخصص کافی برای کار با محیط‌های مجازی‌سازی‌شده را داشته باشند و جای این افراد متخصص در شرکت‌های کوچک خالی است. بهترین فضای ممکن برای به‌کارگیری تین کلاینت، استفاده سازمانی با نیروی کار فراوان است که بسیاری از آنها در خانه کار می‌کنند و کارمندان سازمان دائم در سفر و ماموریت‌ هستند.

بنابراین اگر سازمان شما از یک ساختمان اداری بزرگ با بخش‌ها و طبقات مختلف یا ساختمان‌های مجزا تشکیل می‌شود، محیط تین کلاینت فواید بسیاری برای شما خواهد داشت. محیط VDI نیاز به اتاقک‌ها یا دفاتر شخصی را از بین می‌برد و به کارمندان اجازه می‌دهد هر کجای ساختمان که هستند، وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.

مزایای تین کلاینت ها

هر معماری که پذیرفته می‌شود و به این محبوبیت می‌رسد، قطعا مزیت‌هایی داشته که تا این اندازه نظر کاربران را جلب کرده است. بیایید ببینیم مهم‌ترین مزیت‌های تین کلاینت چیست.

  • این نوع دستگاه‌ها فاقد هارد دیسک، فن و سایر قطعات متحرک خاص خود هستند، بنابراین ساخت آنها نسبت به لپ‌تاپ‌ها یا رایانه‌های رومیزی سنتی کوچک‌تر کم‌هزینه‌تر است.
  • سیستم‌عامل تین کلاینت سبک‌تر از تیک کلاینت است، بنابراین فرآیند راه‌اندازی و استقرار آن به‌مراتب کارآمدتر است.
  • دستگاه‌های تین کلاینت کمتر با مشکل مواجه می‌شوند و هزینه‌ تعمیر و نگهداری کمتری دارند. چون عملا تعداد قطعات متحرک کمتر است و احتمال اینکه با مشکلی مواجه شوند، پایین‌تر است. اگر یک قطعه سخت افزار تین کلاینت از کار بیفتد، به راحتی می‌توان بدون افت بهره‌وری آن را جایگزین کرد.
  • از آنجا که در این معماری همه‌چیز روی یک سرور مرکزی مدیریت، ذخیره و ایمن می‌شود، خبری از مشکلات نصب، به‌روزرسانی و پچ‌ کردن برنامه‌ها، پشتیبان‌گیری از فایل‌ها یا اسکن ویروس‌ها در هر کامپیوتر نیست.
  • وقتی هیچ فضای ذخیره‌سازی محلی وجود ندارد، دست مهاجم برای سوء استفاده از تین کلاینت‌ها بسته است. از آنجایی که داده‌ها در رایانه‌های محلی ذخیره نمی‌شوند، بدافزارهایی که وارد این سیستم‌ها می‌شوند، نمی‌توانند به داده‌های محلی دسترسی پیدا کنند. عملا بسیاری از خطراتی که دسکتاپ کاربر را تهدید می‌کنند، روی تین کلاینت خنثی می‌شوند.

نحوه استقرار Thin Client در سازمان

نحوه استقرار Thin Client در سازمان

به لطف معماری تین کلاینت، طراحی، پیاده سازی و مدیریت زیرساخت دسکتاپ مجازی کار دشوار نیست. برای استقرار VDI در سازمان خود، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • یک رویکرد بهینه را انتخاب کنید. تصمیم بگیرید که می‌خواهید کل محیط دسکتاپ را روی یک سرور میزبانی کنید یا فقط می‌خواهید با مزیبانی چند برنامه، آن را با کاربران دسکتاپ به اشتراک بگذارید؟
  • اندازه شبکه را برآورد کنید. در سطوح اوج، هر دسکتاپ مجازی چقدر بار تحویل می‌دهد؟ مطمئن شوید پهنای باند شبکه شما برای مدیریت این میزان بار کافی باشد. بهتر است پهنای باند کمی بیشتر باشد تا در صورت نیاز بتوان مقیاس شبکه را گسترده‌تر کرد.
  • نقشه سخت افزار را ترسیم کنید. برای میزبانی دسکتاپ مجازی به فضای بیشتری در دیتاسنتر نیاز دارد. سخت افزار بهینه‌ای که برای عملیات مجازی‌سازی نیاز دارید را در نظر بگیرید.
  • تین کلاینت‌های مختلف را آزمایش کنید. همه سازمان ها نیازهای مشابهی ندارند. ممکن است نرم افزار تین کلاینت رقیب شما برای نیازهای کسب‌و‌کار شما مناسب نباشد. با آزمون و تحقیق بهترین گزینه را انتخاب کنید.
  • استقرار مرحله‌ای. هرگز کل زیرساخت شبکه را به یکباره تغییر ندهید؛ چون اگر بخشی طبق برنامه پیش نرود، ممکن است راه بازگشتی نباشد. VDI را در مرحله آزمایشی راه‌اندازی کنید و قبل از اینکه زیرساخت فناوری اطلاعات کل سازمان را تغییر دهید، به مشکلاتی ریز و درشت این تغییر رسیدگی کنید.

با وجود انواع گزینه‌های تین کلاینت موجود در بازار، خیلی‌ها مشتاقند بدانند بهترین نوع تین کلاینت چیست و چطور باید یک گزینه را انتخاب کنند. باید بگوییم کسب‌وکارهای مختلف الزامات، اولویت‌ها و اهداف نهایی متفاوتی دارند. بهتر است قبل از انتخاب یک راه‌حل، با یک متخصص مشورت کنید تا با بررسی زیرساخت‌های فناوری اطلاعات، بهترین راه حل ممکن را به شما ارائه دهند.

کلام آخر

هدف ما از نوشتن این مقاله اشاره به اهمیت تین کلاینت‌ها در شبکه‌های سازمانی بزرگ و پرتحرک امروزی بود. با استفاده از این مینی‌کامپیوترها می‌توان کارایی سازمان را بهبود بخشید و در عین حال هزینه‌های نصب و نگهداری را تا حد قابل توجهی کاهش داد. در دنیای امروز تکنولوژی در خدمت مصرف‌کننده است. برای حداکثر بازدهی و پیشی‌گرفتن از رقبا، باید از آن استفاده کنید.

شما چه اطلاعات بیشتری درباره تین کلاینت ها دارید؟ به نظرتان وجود این مینی کامپیوترها چقدر به کسب و کارهای امروزی کمک می‌کند؟ منتظر شنیدن نظرات ارزشمندتان در بهش «ارسال دیدگاه» هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


نوشته‌های مرتبط

مین فریم‌ (mainframs) چیست

mainframe چیست و آشنایی جامع با آن

مین فریم‌ها (mainframes) دستگاه‌های پردازشی قدرتمندی هستند که می‌توانند تعداد زیادی محاسبه را در زمان کم انجام دهند. ادامه مطلب

سوئیچ شبکه چیست

سوئیچ شبکه چیست | انواع + ۵ کاربرد آن

Switch یکی از اصلی‌ترین تجهیزات شبکه است. این نوع دستگاه با استفاده از MAC آدرس دستگاه‌های متصل به خود به... ادامه مطلب

cisco ise چیست

cisco ise چیست و آشنایی کامل با آن

cisco ise یک سیستم احراز هویت قدرتمند است که مدیریت سیاست‌های امنیتی، کاهش هزینه‌های عملیاتی و کنترل دسترسی کاربران به... ادامه مطلب

زیرو کلاینت چیست؟ همه‌چیز درباره Zero Client

زیرو کلاینت چیست؟ | انواع + مزایا

زیرو کلاینت ها (Zero Client) دستگاه‌های محاسباتی فوق‌العاده نازک (نوعی تین کلاینت) هستد که سیستم عامل محلی، هارد دیسک... ادامه مطلب

سرور چیست

سرور چیست و آشنایی با همه انواع آن

سرور (Server) نوعی از سیستم‌های پردازشی بوده که منابع سخت‌افزاری بالایی را به‌صورت 24 ساعته سرو می‌کند. ادامه مطلب

اترنت چیست؟ آشنایی با مفهوم اترنت

اترنت چیست و همه چیز درباره آن

اترنت از مفاهیم فنی شبکه است که بر اتصال کابلی دستگاه‌های مختلف تمرکز دارد. ادامه مطلب

پروتکل CDP چیست؟

cdp چیست؟ پروتکل اختصاصی سیسکو

اگر در شبکه سازمان خود با دستگاه‌های سیسکو سروکار داشته باشید، احتمالا این سوال برایتان پیش می‌آید که CDP چیست... ادامه مطلب

ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری E

Hitachi VSP سری E با کمترین میزان تاخیر در ارائه داده، هزینه ذخیره‌سازی برنامه‌ها را کاهش داده و عملکرد بی‌نظیر... ادامه مطلب

کابل اترنت

آشنایی کامل با کابل اترنت

کابل اترنت نوعی اتصال فیزیکی به‌منظور برقراری ارتباط شبکه‌ای و اینترنت است. ادامه مطلب

تفاوت هاب و سوئیچ و روتر چیست

تفاوت هاب و سوئیچ و روتر

اگر به‌عنوان مدیر یک شبکه درک درستی از تفاوت هاب و سوئیچ و روتر نداشته و نتوانید با توجه به... ادامه مطلب

دسته بندی مطالب

  • امنیت شبکه
  • پرداخت الکترونیک
  • پشتیبانی و مانیتورینگ شبکه
  • تجهیزات شبکه
  • تکنولوژی
  • خبرها و رویدادهای تسکا
  • خدمات اکتیو شبکه
  • ذخیره سازی اطلاعات
  • راه اندازی انواع شبکه
  • رایانش ابری
  • شبکه اینترنت
  • مجازی سازی
  • مفاهیم اولیه شبکه

آخرین نوشته ها

  • تسکا دانش‌بنیان شد و به جمع شرکت‌های دانش بنیان پیوست!
  • کارخانه نوآوری تسکا افتتاح شد.
  • latency چیست؟ همه چیز درباره تاخیر شبکه
  • خدمات و پشتیبانی هیتاچی VSP
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری E
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری G
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری F
  • همه‌چیز درباره Hitachi VSP؛ پلتفرم ذخیره‌سازی مجازی هیتاچی
  • رهنمودهای خدمات پرداخت در اتحادیه اروپا با همکاری تسکا منتشر شد.
  • هرآنچه باید درباره تجهیزات امنیتی شبکه بدانید

فناوری‌های نوین

  • پولام
  • پرداخت الکترونیک
  • تسکا کلود

لینک‌های مفید

  • محصولات
  • خدمات گارانتی
  • صدای مشتری
  • فرصت‌های شغلی
  • تسکا در ایران‌تلنت

© تمامی حقوق این وب‌سایت برای شرکت توسعه سامانه تسکا محفوظ است.