تسکا ارائه دهنده راهکارهای فناورانه
  • صفحه اصلی
  • راهکارها و خدمات
  • درباره‌ما
  • ارتباط‌با‌ما
  • بلاگ
  • صفحه اصلی
  • راهکارها و خدمات
  • درباره‌ما
  • ارتباط‌با‌ما
  • بلاگ
محصولات خانواده Dell EMC Data Domain

همه چیز درباره محصولات Dell EMC Data Domain

تسکا2022-06-19T12:01:31+04:30

وجود توازن بین هزینه خرید یک سیستم و میزان کارایی که برای سازمان شما خواهد داشت نکته ای است که هر سازمانی باید به آن توجه داشته باشد. برپایی واحد فناوری اطلاعات سازمان با تجهیزاتی ارزان قیمت خطرات بسیاری از جمله سرقت داده ها، حذف و یا پاک شدن ناخواسته داده ها را خواهد داشت. اما بودجه هر سازمانی نیز برای تهیه تجهیزات گرانقیمت پردازش نگهداری داده ها کافی نخواهد بود. پیشرفت روزافزون فناوری و عرصه بین المللی شرایطی را بوجود آورده که شرکت های تولید کننده این تجهیزات بهترین محصول را کمترین هزینه برای شریدار ارائه نمایند. شرکت dell با ارائه  محصولات خانواده Dell EMC Data Domain امنیت و کاربری عالی را با هزینه مقرون به صرفه پیشنهاد می نماید. در این مقاله به بررسی کامل این محصولات و ویژگی متمایز کننده اش خواهیم پرداخت. پس با بررسی محصولات خانواده Dell EMC Data Domain با ما همراه باشید.

معرفی محصولات خانواده Dell EMC Data Domain

سیاستگذاری‌های خرید تجهیزات، خصوصا تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات که از حیات سازمان شما در هر زمان محافظت می‌نمایند، نیازمند توجه ویژه‌ای است. پیش‌بینی حجم مصرفی برای ۳ تا ۵ سال بعد، طبق رویه‌های قدیمی، سیستم بودجه‌بندی را گاهی به بن بست می‌رساند. باوجود اینکه به کارگیری این راهکارها با عنوان کاهش و حفظ سرمایه‌های سازمان پیشنهاد می‌شد، بازتاب اقتصادی مناسبی در طول زمان نداشت.

Dell EMC Data Domain

دستگاه‌های خانواده Dell EMC Data Domain، در طراحی  ویژگی‌های سخت‌افزاری خود امکان تصمیم‌گیری مقرون به صرفه با بالاترین سطح کارایی را برای مشتریان فراهم کرده است.

مروری بر مشخصات محصولات خانواده Dell EMC Data Domain

پیش از مروری اجمالی بر مشخصات دستگاه که در ادامه به آن میپردازیم، توجه نمایید که درهر Controller هر دستگاه، موظف به انجام Deduplication و دریافت/ ارسال اطلاعات است.

  1. بر مبنای شبکه ۱۰Gb، بیشترین سرعت گذردهی اطلاعاتی که DD Boost بر آن‌ها اعمال شده باشد.
  2. همان سرعت ذکر شده در عنوان نخست اما زمانی که از مابقی پروتکل‌ها یعنی CIFS ،NFS ،VTL استفاده شده باشد.
  3. مجموع فضایی که داده‌های ارسالی بعد از انطباق با DD Boost به سمت دستگاه برای ذخیره‌سازی ارسال می‌گردند.
  4. مجموع فضای خام فیزیکی دستگاه پس از Raid هاردهای آن است.

برای مطالعه بیشتر مقاله domain controller چیست را پیشنهاد می کنیم.

Data Domain

کاربرد های Dell EMC Data Domain

  • امکان تهیه نسخه مجازی Data Domain

نسخه مجازی Data Domain در قالب یک ماشین مجازی با سیستم عامل مشابه دستگاه‌های فیزیکی خانواده خود به بازار عرضه شد. بر انواع بسترهای مجازی سازی اجرا خواهد شد و تا ۹۶ ترابایت فضا را پشتیبانی می‌نماید. در راهنمای این نسخه تمامی مشخصات سخت‌افزاری لازم برای ارائه سرویس سریع و بهینه بیان شده است و به صورت خودکار نیز این موضوع به هنگام نصب ارزیابی می‌شود. قابلیت‌های DD Boost ،DD Replicator و DD Encrypt هم آماده پیاده‌سازی خواهند بود. قابل توجه است که این نسخه توسط VDP تایید شده است.

raid
  • طراحی دیسک‌ها بر اساس RAID6 جهت جلوگیری از قطعی سرور

در صورت خطای سخت‌افزاری، قطعی احساس نخواهد شد. این تجهیزات با طراحی N+1 برای هر Power و Fan موجود، از این موضوع پیشگیری خواهند کرد. تمام دیسک‌ها بر اساس RAID6 تنظیم خواهند شد تا یکپارچگی و امنیت لازم برای آن‌ها تامین شود.

  • پورتهای اتصالی دستگاه

تمامی مدل‌ها دو درگاه شبکه Ethernet برای اتصالات مبتنی بر CIFS و NFS دارند. در مدل‌های جدیدتر یک درگاه مدیریتی برای مدیریت آنلاین و یا امکان اتصال به دستگاه در صورت خاموش بودن نیز ممکن باشد. درگاه‌های فیبر برای برقراری ارتباط با نرم افزارهای Backup که با پروتکل VTL کار می‌کنند می‌بایست جداگانه خریداری و به آن‌ها اضافه گردد. همچنین در مدل‌های Midsize تا Enterprise استفاده از هاردهای SSD هم برای سرعت بخشی دوچندان به فرآیندهای خریداران ایجاد شده است.

اطلاعات تکمیلی درباره درگاه ها در مقاله پورت چیست و چه کاربردی در شبکه دارد؟

پایداری اطلاعات در دستگاه ذخیره ساز Dell EMC Data Domain

حفظ هارمونی اطلاعات Backup در زمان ارسال به دستگاه‌های ذخیره سازی هیچگاه قابل چشم پوشی نبوده است. از سوی دیگر پیاده سازی این موضوع با یک مکانیزم خاص هرگز اطمینان صد در صدی در کاربران ایجاد نکرد. عبور از منشا تمام خطاها و کاستی‌های مرتبط با این مسئله تنها با یک راه حل امکان پذیر شد: استفاده از چند الگو و ایجاد هماهنگی مابین آنها.

پایداری اطلاعات در دستگاه ذخیره ساز Dell EMC Data Domain

بازطراحی امنیت محور سیستم‌های ذخیره سازی توسط  شرکت Dell EMC

برخلاف دیدگاه‌های قدیمی که بر تولید دستگاه ذخیره ساز برای عموم کارکردهای ذخیره سازی بنا شده بود، شرکت Dell EMC با رویکردی نو، انحصارا سیستم‌های ذخیره سازی را طراحی کرد، که خانه امن پایداری برای داده‌های از دست رفته باشد تا بار اضافه ای بر تراکنش‌های حیاتی سازمان نباشند. سیستم‌های Data Domain با اولویت قرار دادن عملیات بازیابی اطلاعات، با گنجاندن معماری پایداری داده در سیستم عامل خود، باردیگر یکی از چالش‌های همیشگی فرآیندهای Backup/Recovery را از میان برداشتند.لازم به ذکر است که این معماری بر پایه ترکیب ۴ روش بنا شده تا احتمال خطا را به صفر برساند.

مفاهیم امنیت شبکه در مقاله امنیت شبکه راهکارهایی برای داشتن آن قابل مطالعه است.

روش اول : END-TO-END Verification

تأیید پایان به پایان به معنای خواندن داده‌ها پس از نوشتن و مقایسه آن‌ها با آنچه قبلا به دیسک ارسال شده است،می باشد. این روش ثابت می‌کند که از طریق سیستم فایل به دیسک قابل دسترسی است و ثابت می‌کند که داده‌ها خراب نشده‌اند. هنگامی که DD OS یک درخواست نوشتن از نرم افزار پشتیبان یا بایگانی دریافت می کند، یک Checksum (چک‌ سام) برای داده ها محاسبه می کند.

end to end data verification

روش دوم : Fault Avoidance and Containment

قدم بعدی اطمینان همیشگی نسبت به داده ای که صحت آن تایید شده است تا همچنان در بازه زمانی تعریفی، سالم بماند. موضوع خنده دار در رابطه با فایل‌های سیستمی، بالا بودن ضریب خطاپذیریشان در زمان نوشته شدن بر دیسک‌های ذخیره ساز است. به عنوان مثال، داده‌های جدید مرتبط درخواست ذخیره شدند می‌فرستند و یا MetaDataی مربوط به داده‌های قدیمی قصد به روز رسانی شدن دارند. برای همین منظور سیستم عامل Data Domainها برای آنکه خود سبب بروز چنین مشکلاتی نگردد :

۱- داده‌های جدید را به عنوان قطعات جدا ذخیره و ارتباط آن‌ها را با نسخه‌های قدیمی ترشان ثبت می‌کند.

۲- برخلاف مدل‌های قدیمی، از الگوهای ساده و کم حجم تری برای دنبال کردن ارتباطات ما بین اطلاعات ذخیره شده استفاده می‌کند.

۳- از مزایای بی نظیر و سریع NVRAM برای زمان‌هایی که نیاز به انجام دوباره Backup/Recovery برای تصحیح خطاهای یافته شده است، استفاده می‌نماید.

۴- در مدل‌های کوچکتر Data Domainها، کل سیستم در مقابل خاموشی توسط یک باتری پشتیبان، در امان خواهد بود و هیچ وقفه ای در فرآیندهای جاری آن احساس نخواهد شد.

مقاله Snapshot چیست؟ و بررسی تفاوت آن با backup را از دست ندهید

dell emc data protection

روش سوم : Continuous Fault Detection and Healing

این ذات تجهیزات سخت افزاری است که با خطاهایی در طول زمان دست و پنجه نرم کنند، نمونه بارز آن از مدار خارج شدن دیسک‌ها است و یا حتی مجموعه‌ای از بلاک‌های دیسک‌ها قابلیت خوانده شدن را از دست بدهند. راه حل این موضوع در سیستم‌های Data Domain، با چک کردن مداوم RAID 6 موجود مابین دیسک‌ها وlogهای ذخیره شده از وضعیت لحظه ای شان است تا در صورت احتمال خطا آن را به سرعت اطلاع دهد.

ذخیره‌سازی متصل به شبکه را در مقاله NAS چیست؟ بررسی 0 تا 100 آن مطالعه نمایید

continuous fault detection healing

روش چهارم : File System Recoverability

هرچند تمام تلاش این معماری بر آن بوده تا هیچ خطری در سطح File System باعث خرابی داده‌ها نشود، اما پیش بینی‌هایی در مورد خطاهای انسانی نیز در نظر گرفته شده است. با تعبیه مجموعه ای از ابزارهای عملیاتی، امکان برقراری ارتباط مجدد اطلاعات با سیستم و یا بازسازی Metadata فایل‌هایی که از بین رفتند و یا آسیب دیدند را ممکن کرده است.

ساختارهای MetaData که امروزه بارها از آنها در مفاهیم Big Data نام برده می‌شود، همانند لیست راهنمایی هستند تا دسترسی به مقصد سریعتر شود. بنابراین وجود آنها در الگوی این معماری امکان بازیابی داده‌ها بر دیسک‌ها را اجرایی می‌کنند. هر اطلاعاتی با Meta Data ایی که آن را به وضوح توصیف می‌کند، ثبت می‌شود. اگر به هر علتی این ساختار آسیب ببیند، در دو سطح امکان بازیابی آن فراهم می‌شود. Snapshot و جمع آوری Metadataهای مرتبط با آن در سطح دیسک و بازسازی مجددشان. در بدترین حالت ممکن هم امکان دسترسی به داده‌هایتان وجود خواهد داشت.

ساختارهای متا دیتا در مقاله object storage چیست؟ منتشر گردیده است

file system recoverability

معرفی قابلیت Dell EMC Data Domain Replication

اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی در طبیعت و یا خطاهای انسانی همیشه از مسائلی بوده که در دنیای مدرن برای مراقبت از حیات داده‌های فعلی، مورد بررسی قرار گرفته است. در مفاهیم ذخیره‌سازی، صرف اتکا به Backupهای موجود در یک دستگاه و یا در یک مکان احتمال مواجه با آسیب‌های ناشی از این قبیل مخاطرات را ایجاد می‌نماید.

متاسفانه به دلیل عادت به روش قدیمی‌ مانند Tapeها و پذیرش سختی‌هایشان، پیش زمینه ذهنی قابل اطمینانی نسبت به عملیات‌های Disaster وجود ندارد و اهمیت عملیاتی مانند Replication (ارسال بسته‌های اطلاعاتی عینا به دستگاهی دیگر) مورد اجحاف قرار گرفته‌اند. اما با وجود پیشرفت‌های بی‌نظیر تکنولوژی، سیستم‌ها و سازمان‌هایی مورد استقبال کاربران و مشتریان قرار دارند که ثانیه ای وقفه در سرویس دهی شان وجود نداشته باشد.

پیشنهاد می کنیم با راهکار حذف Tapeها از ساختار Backupها آشنا شوید

ارسال داده‌های Backup و Archive تحت شبکه‌های WAN به مکان‌های تعبیه شده

شرکت Dell EMC با تجهیزات Data Domain، اعتماد از دست رفته به این فرآیندها را به خریداران خود بازگردانده است. با گزینه Data Domain Replicator، با اطمینان و صرف هزینه پایین، برخلاف روش‌های طاقت فرسا و ریسکی Tape ها، داده‌های Backup و Archive تحت شبکه‌های WAN به مکان‌های تعبیه شده فرستاده می‌شوند.

Dell EMC Data Domain Replication

روشی هوشمند جهت کاهش هزینه دراین روش

در این راهکار، Data Domain Replicator تنها داده‌هایی که از قبل در مقصد وجود ندارند  و همزمان حجم واقعی آنها کم شده است را در دستگاه دوم کپی می‌کند. اما این فرآیند به صورت غیر همگام (Asynchronous) انجام می‌شود. به این معنا که اول داده‌ها در دستگاه اصلی ذخیره و سپس فرآیند Replication برای آن‌ها اجرا می‌شود. در نتیجه انجام این عملیات تحت شبکه مقرون به صرفه‌تر، سریع‌تر و مهم‌تر از همه با اطمینان تر می‌شود. به واسطه ویژگی منحصر به فرد Deduplication این تجهیزات در این فرآیند، زمانی که چندین سایت داده‌های خود را Replicate می‌نمایند، پهنای باند شبکه مدیریت شده و کمتر اشغال خواهد شد.

فرآیند Replication

تامین امنیت در روش مذکور

تمام این پروسه رمزنگاری خواهد شد و امنیت کامل در حین انجام عملیات برقرار می‌شود. به اضافه اینکه از ۵۴۰ نقطه متفاوت Replication می‌توانند به یک دستگاه مرکزی در سایت Disaster شما ارسال شود. با این شرایط، معماری نگهداری داده‌هایتان متناسب با نیاز و رویکردهای سازمان‌تان می تواند تغییر کند. به عنوان مثال از یک دستگاه به چند دستگاه و یا بالعکس داده‌ها Replicate شوند. این عملیات بین Data Domain ها فیزیکی و مدل مجازی آن Data Domain VE می‌تواند برقرار باشد

مطالعه مقاله SSD چیست و بررسی همه انواع را از دست ندهید

. 3 روش برای انجام این عملیات ارائه شده که در زیر آمده اند :

replication topologies
1-روش Data Domain Collection

در این متد دایرکتور Backup شما در دستگاه اولیه، بعد از حذف داده‌های تکراری و فشرده‌سازی، به دستگاه دوم ارسال می‌شود.هرگونه تغییری در داده‌ها در دستگاه دوم به صورت خودکار انجام نخواهد شد و می‌بایست Manual اینکار را انجام داد. اما پیشنهاد می‌شود که از این اقدام خودداری و ترجیحا هرگونه تغییر مورد نیازی در دستگاه مبدا و قبل از Replication انجام شود.

data domain collection replication
2-روش Data Domain Directory:

برای ارسال Backup ها در سطح دایرکتوری هاست. در این روش هر دستگاه Data Domain شما می‌تواند نقش منبع و یا مقصد را بازی کند و پذیرای داده‌های پروتکل‌های CIFS و NFS خواهند شد اما باید فضای کافی فراهم موجود باشد.

مطالعه مقاله active directory چیست را به شما پیشنهاد می کنیم

data domain directory replication
۳- روش Data Domain Pool:  

این روش همانند روش قبل اجرا می‌شود و برای دستگاه‌های Data Domain ایی تعریف شده است که بر آن‌ها Tape های مجازی (Virtual Tape Library) تعریف شده است.ارسال داده‌های ذخیره شده در Pool ها و Tape ها مجازی در دستگاه مقصد نیازی به لایسنس ندارد.

data domain pool replication

معرفی قابلیت Dell EMC Data Domain Boost

در این قسمت از مقاله به بررسی یکی دیگر از ویژگی‌های کلیدی دستگاه‌های Dell EMC Data Domain به نام Data Domain Boost  خواهیم پرداخت.

سیستم عامل DDOS هسته اصلی تمامی ویژگی‌های منحصر به فرد این تجهیزات از جمله DD Boost است. تمامی فرمان‌ها برای یکپارچگی اطلاعات ارسالی برای Backup از این مرکز صادر می‌شوند. اهمیت این ویژگی زمانی برایتان پررنگ می‌گردد که به سادگی و با اطمینان اطلاعات‌تان را به وقت نیاز، بازیابی خواهید کرد.

پشتیبان گیری سریعتر بواسطه روش جدید

همانطور که اشاره شد، در روش‌های قدیمی تمامی اطلاعات از سرورهای نرم افزاری به سمت سرور Backup فرستاده می‌شدند و در نهایت بر دستگاه ذخیره ساز قرار می‌گرفتند. این متد دردسرهایی از جمله سرعت پایین را به همراه داشت و احتمال نقض تضمین داده شده در SLA ها را بالا می برد. اما به واسطه تکنیک‌های نوآورانه این دستگاه‌ها فقط داده‌های جدید (از قبل بر Data Domainها تحت هیچ عنوانی وجود ندارند) به سمت دستگاه ذخیره‌ساز ارسال خواهند شد. در این مرحله گزینه DD BOOST نقش حیاتی را بازی می‌کند.

سیستم عامل Data Domain

اطلاعات تکمیلی در مقاله آشنایی کامل با پشتیبانی شبکه و نکات مهمی که باید بدانید

مزیت وجود این قابلیت در سیستم عامل Data Domainها:

  • فرآیند Backup ای سریع‌تر و در عین حال بهینه‌تر داشته باشیم.
  • فرآیند Disaster Recovery که همیشه شک و تردید‌های در اجرای واقعی آن بوده در زمان ایده آلی انجام می‌شود.
  • متعادل سازی بار ترافیکی (Load Balancing) داده‌های ارسالی بدون تاثیر بر سایر فرآیندها انجام می‌شود.

برخلاف روش قبلی،  بخش‌هایی از فرآیند حذف داده‌های تکراری (Deduplication) را به سرور Backup و یا سرور نرم افزارهای‌مان خواهیم سپرد. در نتیجه DD Boost با آگاهی کامل از آنچه که بر روی Data Domain از قبل ذخیره شده و وجود دارد، اجازه انتقال کل داده‌ها راه نخواهد داد و تنها به آن‌هایی مجوز ورود می‌دهد که جدید هستند. در بعضی از موارد حتی نیاز به استقرار سرور Backup را نیز از میان برمی‌دارد و سرعت بیشتری به این عملیات می‌بخشد.

deduplication

اینکه چگونه DD Boost تمام حرف و حدیث‌های بازیابی داده‌ها بعد از یک بحران و از بین رفتنشان را انجام می‌دهد، مطمئنا سوال خیلی از خریداران می تواند باشد.

کنترل عملیات Replication و Backup مابین چند Data Domain

اگر مدیران نرم افزارهای‌تان بتوانند عملیات Replication و Backup را مابین چند Data Domain تحت کنترل خودشان بگیرند، چه اتفاقی می افتد؟ تمامی این فرآیندها را از یک نقطه و بدون منتظر ماندن برای ارسال و تایید درخواست‌هایشان به مدیران نگهداری این تجهیزات، می‌توانند مستقلا خودشان انجام دهند. شاید با خواندن این جمله ها اولین کسانی که خوشحال می‌شوند مدیران پایگاه‌های داده باشند.

DD Boost

بازیابی سریعتر از پروتکل‌های CIFS و NFS

بارها به فکر این افتاده‌اید که پروتکل‌های CIFS و NFS سریع نیستند و از طرفی زیرساخت‌های فیبرتان دیگر خیلی قدیمی شدند و Ethernet 10GB به یک استاندارد فراگیر تبدیل شده است، اما با زیرساخت‌های موجود و بدون هزینه های سنگین آیا می‌توانید به Backup هایتان جان تازه‌ایی ببخشید و خیالتان از بابت بازیابی آن‌ها راحت باشد؟ DD Boost با لایسنس DD Replicator شرایطی که می‌خواهید فراهم می‌کند و ریشه تمامی Tapeها و خطاهای خسته کننده سخت افزاری Tape Libraryها را از میان خواهد برد. با وجود Data Domainها و این مشخصات منحصر به فردشان، پایگاه داده Backupهای شما (Catalogها) هر لحظه از کپی‌های موجود در سایت DR تان آگاه است تا دوباره از ترس بی فایده بودن، تنها به نگهداری چند نسخه قدیمی در آنجا بسنده نکنید.

عدم نیاز به توقف Backup گیری

با وجوددیگر DD Boost توقف Backupها دیگر معنایی نخواهند داشت. DD Boost لینک‌های چندگانه ورودی که منابع ارسالی داده‌هایمان (Host Server‌) را به Data Domain مرتبط کرده‌اند را به یک لینک تبدیل می‌کند. در این استراتژی، سرورهای ارسالی اطلاعات تنها همان یک لینک را خواهند دید اما از سوی Data Domain بار داده‌های ورودی متناسب با تنظیمات اعمالی از پهنای باند موجود در بهینه‌ترین حالت ممکن استفاده خواهد کرد و دیگر با از کار افتادن یک لینک کل فرآیند Backupتان متوقف نخواهد شد.

media servers

محصولاتی که  DD Boost قابلیت کار با آنها را دارد:

  • EMC Avamar and NetWorker
  • Dell NetVault Backup and vRanger
  • HP Data Protector
  • Symantec NetBackup and Backup Exec
  • VMware vSphere
  • Veeam Backup & Replication
  • IBM Data Studio
  • Microsoft SQL Server Management Studio
  • Oracle Recovery Manager (RMAN)
  • Pivotal Greenplum Database
  • SAP BR Tools and SAP HANA Studio

محافظت از اطلاعات زیرساخت‌های مجازی با EMC Data Domain

وجود اهداف و دیدگاه‌های مشترک مابین شرکت Dell EMC  و شرکت زیرمجموعه خود VMware، اتحاد قدرتمند و تاثیر گذاری در برابر چالش‌های عصر انفجار اطلاعات بنا نمود. با عرضه راهکارهای نوآور که آینده نگری لازم را دارند، مدیران شرکت‌های تجاری بی هیچ هراسی به فکر همسویی با تغییرات دنیای دیجیتال و پشت سر گذاشتن تفکرات سنتی خود افتادهاند.

integrated data protection

همگرایی تمامی تجهیزات

همگرایی تمامی سرورها، تجهیزات ذخیره سازی و تکنولوژی‌های امنیتی از اهداف بنیادی نگاه مدرن زیرساخت‌های سخت افزاری است. معماری نرم افزار محور در این راستا، تمامی سرویس‌های مراکز داده را، خودکار و توسط تکنولوژی‌های VMware در تمامی لایه های (پردازش، ذخیره سازی و شبکه) هم سو با این مفهوم پیاده‌سازی و عملیاتی کرده است. با هماهنگی مابین محصولات پرچم داران حوزه مجازی‌سازی و تجهیزات هوشمند نرم‌افزارمحور شرکت Dell EMC این ماموریت با قدرت در بازار فناوری اطلاعات به انجام رسید.

کامل‌ترین توضیحات درباره مجازی‌سازی سرور را از دست ندهید

محافظت از اطلاعات جاری زیرساخت‌های VMware با راهکارهای سنتی و حتی ترکیبی از آن‌ها، هرگز پاسخگوی نیازهای مدل جدید تعریف شده نتوانستند باشند. از سوی دیگر راهکارهای موجود در بازار با محدودیت‌های زیادی، مانعی نگران کننده برای بسیاری از وظایف و رویکردهای جدید این معماری شده بودند. در تصویر ذیل عموم روش‌های فعلی و کاستی‌هایشان نشان داده شده است. عدم هماهنگی با رشد ماشین‌های مجازی،  سردرگمی پیچیده ای با این متدها ایجاد کرد که کمبود یک ساز و کار خودکار اعمال سیاست در آن احساس می‌شد.

data protection alternatives

مجازی‌سازی داده ها

امروزه، مجازی‌سازی جزیی از معماری جدایی ناپذیر فناوری اطلاعات تمامی سازمان‌هاست. Dell EMC معماری را طراحی نمود تا علاوه بر همراهی با نیازهای مدل جدید، امکانات بیشتری در اختیار مشتریانش بگذارد تا با موج سریع پیشرفت تکنولوژی و داده‌هایش رو به رشد همراه شوند. از سوی دیگر عملیات Backup را به ساده‌ترین وظیفه مدیران این زیرساخت‌ها تبدیل کرد تا از کار کردن با چندین نرم افزار تهیه پشتیبان رهایی یابند. تمام دستگاه‌های خانواده Data Domain و همچنین نسخه مجازی Data Domain Virtual Edition متناسب با نیازهای سازمانی برای این منظور آماده سرویس خواهند بود.

۰-۱۰۰ مجازی سازی دسکتاپ در تسکاکو منتشر گردید

استفاده از دستگاه هایی با قابلیت انجام فعالیت های مولتی تسکینگ (multi tasking)

اعمال سیاست‌های مراقبت از اطلاعات زیرساخت‌های مجازی در تمامی قسمت‌های عملیاتی آن مکانیزه گردید تا در واقعیت دیگر ترسی از رشد ماشین‌های مجازی و سرویس‌ها مرتبط با آنها وجود نداشته باشد.

dell emc modern data

برخی قابلیت این دستگاه ها:

  • همزمان ۳۲ ماشین مجازی امکان بازیابی و اجرا بر Data Domain دارند.
  • در بازه زمانی ۱ساعت از ۱۰۰ ماشین مجازی Backup می‌توان ایجاد کرد.
  • در زمان ۸۵ دقیقه، ۱۰۰ ماشین مجازی را می‌توان بازیابی نمود.
  • در ۵۰ دقیقه عملیات Revert را برای ۱۰۰ ماشین مجازی خواهید داشت.
  • از ۱۰۰۰ ماشین مجازی یک vCenter بدون مشکلی Full Backup بگیرید.
  • میانگین سرعت ۷۲x برای Deduplication تمامی فرآیندهای Backup.

۸۰ درصد تراکنش‌های عادی سازمان‌تان بر حسب آمارهای جهانی به احتمال زیاد بر مجازی‌سازی تکیه دارد و می‌بایست با ذکاوت از روش‌های پیشرو، برای کاهش هزینه‌های حاشیه‌ای Backup های‌تان، استفاده نمایید تا با خیال آسوده به تحلیل و تمرکز بر چگونگی استفاده سودآور از داده‌هایتان بپردازید.

dell

پشتیبانی انواع فایل سیستم‌ها در EMC Data Domain

راهکارهای حاکم بر عصر دیجیتال همچنان از پروتکل‌های سیستمی استاندارد پشتیبانی می‌کنند تا پیچیدگی و آشفتگی حذف تجهیزات قدیمی، هزینه سربار و نگرانی برای مشتریان خود نداشته باشند. Dell EMC با پیروی از این موضوع، در طراحی سیستم عامل دستگاه‌های Data Domain پنج پروتکل سیستمی رایج را تعریف کرده است تا هماهنگی با تمامی نرم افزارهای Backup پیشرو در بازار و نیازهای متنوع سازمان را پوشش دهد.

protocol stack

۱- پروتکل NFS

امکان به اشتراک گذاری فایل‌ها، دایرکتوری‌ها، و انتقال پیام‌های مبتنی بر شبکه Ethernet را برای سیستم‌های UNIX ایی ایجاد کرده است.

۲- پروتکل CIFS

 با در اختیار داشتن پروتکل CIFS در سیستم عامل خود، انجام تمامی فرآیندهایی که در گزینه یک گفته شد را برای سیستم‌های Windows ایی تحت شبکه TCP/IP مهیا کرده است.

۳-پروتکل DD Boost

– با پروتکل DD Boost که توسط شرکت Symantec تولید شده، به نرم افزارهای Backup اجازه دسترسی به فضای دیسک‌های Data Domain را صادر میکند. این ارتباط در سطح سخت افزاری به وسیله پورت HBA iSCSI موجود بر سروری که آن نرم افزار وجود دارد، و تحت شبکه TCP/IP انجام می‌شود.

backup/archive media servers

برای مطالعه بیشتر مقاله TCP/IP چیست را از دست ندهید.

۴- پروتکل NDMP

با پروتکل NDMP، دستگاه‌های NAS امکان ارسال داده‌های Backup شان  به Data Domain پیدا می‌کنند اما از قبل می‌بایست دیسک‌های Data Domain به واسطه پروتکل VTL به یک سری Tapeهای مجازی تعریف شوند. (در پست های بعدی درباره این موضوع توضیحات بیشتری ارائه می‌شود)

۵- پروتکل لازم برای پیاده سازی VTL

پروتکل لازم برای پیاده سازی VTL: برای ایجاد راهی که بتوان دیالوگ مشترکی مابین Data Domain وسرورهایی که تحت پروتکل FC قصد ارسال Backup را دارند، بهترین گزینه بوده است. از این طریق یک شبیه سازی بر فضای دیسک‌ها انجام می شود تا آن‌ها را به عنوان Tape Libraryهای مجازی به این سرورها معرفی کنند. در نتیجه، نرم افزارهای Backup با پورت HBA FC خود آن‌ها را شناخته و داده‌هایشان را تحت شبکه FC به سمت Data Domain می فرستند.

پروتکل لازم برای پیاده سازی VTL

مقاله همه پروتکل‌های شبکه که باید بدانید را از دست ندهید

با توجه به پیاده سازی همزمان پروتکل‌های VTL و DD Boost حتما باید با کارشناسان فنی خود مشورت لازم برای تخصیص فضای موردنیاز را داشته باشید تا با مشکلی در کارایی و کمبود فضا مواجه نشوید. به ویژه اگر VTL را به عنوان مبدا اصلی Backupهایتان معرفی نمایید.

به دلیل آنکه آزاد سازی فضا به صورت خودکار در Tapeهای تعریف شده مجازی انجام نمی شود، حتی اگر در پایگاه داده نرم افزار Backup از تاریخ تعریف شده برای  نگهداری داده‌ها گذشته باشد. این اقدام تنها با اجرا نمودن گزینه Garbage Collection در دستگاه Data Domain انجام می شود. اما در رابطه با داده‌هایی که از روش DD Boost به دستگاه ما وارد شدند، این اقدام به طور خودکار انجام می‌شود. به عنوان مثال در نرم افزار Netbackup ، فرآیند پاکسازی به محض اینکه تاریخ انقضای نگهداری فرا رسیده باشد، انجام می‌شود.

ویژگی منحصر به فرد Dell EMC Data Domain

اما در این قسمت از مقاله به یکی از قابلیت‌های کلیدی و ویژه یعنی، Variable-Length Deduplication، را بررسی می‌نماییم.

Deduplication

چرا این ویژگی، دستگاه‌های Dell EMC را منحصر به فرد کرده است؟

 کمی به عقب برگردیم. مفهوم Deduplication یا همان حذف داده‌های اضافی را با هم مرور نماییم، فایلی را در نظر بگیرید که امروز در حال کار با آن بودید، چند نسخه از آن در همین لحظه در شبکه وجود دارد؟ حالا اگر قرار باشد از داده‌های‌تان مطابق با برنامه معمول Backup ایی تهیه شود، تمام نسخه های اضافی آن، که شاید تنها به خاطر اضافه کردن یک اسلاید و یا یک خط به فایل جدید تبدیل شده باشد، هم شامل داده‌های ارسالی Backup تان خواهد شد. در نتیجه هر روز در حال ذخیره سازی داده‌های تکراری بر دستگاه‌های گران قیمت ذخیره سازتان هستید که به هیچ وجه از جنبه مالی توجیه پذیر نیست. پس چرا از داده هایمان تنها یک نسخه ذخیره نکنیم؟

dell emc data protection portfolio

مفهوم Deduplication پاسخی قاطع برای این نیاز است تا شما بادقت از فضای ذخیره‌سازی‌تان استفاده نمایید. قبل از اینکه داده‌های تکراری به دستگاه‌های محافظت از داده‌هایتان برسند، تشخیص و ذخیره نخواهند شد. قابلیت Deduplication این موارد را هوشمندانه بررسی و انجام خواهد داد.

استفاده از ویژگی Post-Backup

یکی از راه های پیاده سازی این ویژگی به صورت Post-Backup هست. بعد از ذخیره سازی کل داده‌های تعریف شده در برنامه Backup، داده‌های اضافی را طی یک برنامه مجدد و طولانی از دایره ذخیره سازی حذف می‌نماید. اما زمانی که روش‌های پیشرفته و سریع‌تری وجود دارند چرا زمان و منابع موجود را یکبار بیهوده تلف کنید؟

استفاده از تکنیک الگوریتمی Variable-Length

در دستگاه‌های Data Domain با تکنیک الگوریتمی Variable-Length، سیستم عامل موجود در هسته این دستگاه، داده‌های ارسالی به عنوان Backup را قبل از ورود، انتخاب و تنها با نگهداری داده اصلی، فضای خود را بهینه مصرف می‌نماید. برتری این الگوریتم نسبت به مدل قدیمی خود که در دستگاه‌های دیگر وجود دارد، این است که با آگاهی از محتوای آن، به چند قسمت آن را تقسیم می‌نماید و بعد اقدام به نگهداری آن می‌نماید. در صورت مواجه شدن با همان داده اما با تغییرات احتمالی (بدون توجه به اینکه نسخه اصلی آن را در کدامین محل از خود ذخیره نموده) تنها به قسمت تغییر یافته اجازه ذخیره سازی می‌دهد. با این شیوه، به طرز حیرت انگیزی از به هدر رفتن فضای با ارزش ذخیره سازی خود جلوگیر می‌نمایید. نکته مثبت و حائز اهمیت دیگر کاهش زمان فرآیندهای Backup/Recovery است تا دیگر با خیال راحت فضای کار خود را ترک نمایید.

data domain boost

خبر خوب دیگر اینکه اگر از تکنیک دیگر این تجهیزات به نام DD BOOST (عملیات Deduplication را از سوی منبع داده‌ها قبل از ارسال، انجام می دهد) تا ۵۰ % Backup را سریع‌تر و مطمئن به سرانجام می‌رساند. ۸۰ تا ۹۹ درصد بستر شبکه هم سبک تر خواهد شد و خبری از ترس سازمان برای کند شدن فرآیندهای آن نخواهد بود.

مقاله همه چیز درباره دیتاسنتر ابری را از دست ندهید

جمع بندی

در این مقاله سیستم‌های Dell EMC Data Domain به طور کامل بررسی شدند، این سیستمها تنها راهکارهای موجود در بازار هستند که با تمرکز بر ارائه داده‌های سالم به هنگام بازیابی، اطمینان شما را برای در اختیار گرفتن اطلاعات مهمتان برای همیشه جلب خواهند کرد. با همه توضیحات داده شده در مورد تنها دو قابلیت این دستگاه‌ها آیا همچنان به گزینه‌های دیگری غیر آن‌ها فکر می‌کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


نوشته‌های مرتبط

همه چیز درباره سیستم erp

سیستم erp چیست؟

سیستم erp یک برنامه کاربردی برای برنامه‌ریزی منابع سازمانی است که فرآیندها را در طیف وسیعی از عملکردهای تجاری استاندارد،... ادامه مطلب

راهکار dell emc

آشنایی با 2 راهکار Dell EMC

در این مقاله به 2 مورد از راهکارهای Dell EMC را به شما معرفی می کنیم. ادامه مطلب

نقش Mainframeها در دنیا دیجیتال مدرن

چرا سازمان‌های بزرگ باید به فکر پردازش امن و بی وقفه اطلاعات کلان خود باشند؟ ادامه مطلب

تکنولوژی PMEM

تکنولوژی Persistent Memory

تکنولوژی Persistent Memory توسط شرکت Intel و HPE با هدف افزایش توانمندی تجهیزات پردازشی در مراکز داده نسل سوم به... ادامه مطلب

مقایسه سرور HPE DL580 Gen9 و Gen10

در تصویر زیر می‌توانید مشخصات فنی و تفاوت‌ سرورهای HPE DL580 Gen9 و Gen10 را مشاهده نمایید. (بیشتر…) ادامه مطلب

باج افزار ها و راه های مقابله با انها

مهمترین راه‌های مقابله با باج افزار

مهم‌ترین اصل در مبارزه با Ransomwareها آشنایی با ماهیت آنها و نحوه عملکردشان بر روی سیستم‌های قربانی می‌باشد. ادامه مطلب

HPE-Large-Logo

روش تشخیص قطعات اورجینال HPE

روش تشخیص قطعات اورجینال HPE ادامه مطلب

OneView

معرفی نرم‌افزار HPE OneView

این نرم‌افزار جهت مدیریت و مانیتورینگ سرورهای سری DL, SL و Blade استفاده می‌شود. این نرم‌افزار جهت مدیریت و مانیتورینگ سرورهای... ادامه مطلب

سرور hpe superdoome

همه چیز درباره سرورهای HPE Superdome Flex

این دستگاه ترکیبی بی نظیر از انعطاف پذیری، عملکرد و قابلیت اطمینان را برای محیط های بحرانی با هر اندازه... ادامه مطلب

حذف Tapeها از ساختار Backupها

همزمان، سود و زیان شرکت‌ ها، بیش از هر زمان دیگری مستقیما به در دسترس بودن همیشگی اطلاعات وابسته شده... ادامه مطلب

دسته بندی مطالب

  • امنیت شبکه
  • پرداخت الکترونیک
  • پشتیبانی و مانیتورینگ شبکه
  • تجهیزات شبکه
  • تکنولوژی
  • خبرها و رویدادهای تسکا
  • خدمات اکتیو شبکه
  • ذخیره سازی اطلاعات
  • راه اندازی انواع شبکه
  • رایانش ابری
  • شبکه اینترنت
  • مجازی سازی
  • مفاهیم اولیه شبکه

آخرین نوشته ها

  • تسکا دانش‌بنیان شد و به جمع شرکت‌های دانش بنیان پیوست!
  • کارخانه نوآوری تسکا افتتاح شد.
  • latency چیست؟ همه چیز درباره تاخیر شبکه
  • خدمات و پشتیبانی هیتاچی VSP
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری E
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری G
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری F
  • همه‌چیز درباره Hitachi VSP؛ پلتفرم ذخیره‌سازی مجازی هیتاچی
  • رهنمودهای خدمات پرداخت در اتحادیه اروپا با همکاری تسکا منتشر شد.
  • هرآنچه باید درباره تجهیزات امنیتی شبکه بدانید

فناوری‌های نوین

  • پولام
  • پرداخت الکترونیک
  • تسکا کلود

لینک‌های مفید

  • محصولات
  • خدمات گارانتی
  • صدای مشتری
  • فرصت‌های شغلی
  • تسکا در ایران‌تلنت

© تمامی حقوق این وب‌سایت برای شرکت توسعه سامانه تسکا محفوظ است.