تسکا ارائه دهنده راهکارهای فناورانه
  • صفحه اصلی
  • راهکارها و خدمات
  • درباره‌ما
  • ارتباط‌با‌ما
  • بلاگ
  • صفحه اصلی
  • راهکارها و خدمات
  • درباره‌ما
  • ارتباط‌با‌ما
  • بلاگ
همه چیز درباره پشتیبان گیری ابری

پشتیبان گیری ابری

تسکا2023-01-29T19:15:14+03:30

در سال‌های اخیر شاهد رشد تصاعدی داده‌های کسب‌و‌کارهای کوچک و بزرگ بودیم. داده‌های حیاتی که حفاظت از آنها برای اعتبار شرکت الزامی است و باید همیشه در دسترس باشند. در دنیای امروز کسب‌و‌کارها به سرعت به پلتفرم‌های پشتیبان گیری ابری روی می‌آورند تا از مزیت‌های متعدد مثل مقرون به صرفگی، مقیاس‌پذیری و انعطاف‌پذیری آنها بهره‌مند شوند. با این‌همه، روش‌های دیزستر ریکاوری (Disaster Recovery) فیزیکی و در محل هر روز بیشتر از قبل منسوخ می‌شود. از آنجا که پشتیبان‌گیری ابری یکی از اجزاء ارزشمند فرایند بازیابی فاجعه است و حفاظت از داده‌های حساس سازمان را تضمین می‌کند، در این مقاله قصد داریم درباره سیر تا پیاز آن صحبت کنیم. پیشنهاد می‌کنیم تا پایان مقاله همراه ما باشید.

هم‌چنین مطالعه مقاله Disaster Recovery چیست را ازدست ندهید.

پشتیبان گیری ابری چیست؟

تعریف پشتیبان گیری ابری

پشتیبان‌گیری ابری یا آنلاین شکل خاصی از پشتیبان‌گیری داده‌هاست که به موجب آن یک نسخه از داده از طریق یک شبکه اختصاصی یا عمومی امن به یک سرور مبتنی بر ابر ارسال می‌گردد.

در این روش بکاپ‌گیری برای ایجاد، ویرایش، مدیریت و بازیابی داده‌ها، خدمات یا پشتیبان‌گیری برنامه‌ها از منابع و زیرساخت رایانش ابری استفاده می‌شود و تمام عملیات از راه دور و از طریق اینترنت اجرا می‌گردد. این خدمات را فروشنده‌های شخص ثالث ارائه می‌کنند و هزینه‌ها بسته به میزان مقیاس‌پذیری، پهنای باند و تعداد کاربران متفاوت خواهد بود. در نهایت داده‌های کاربران از اکسس‌پوینت‌های مختلف قابل‌دسترسی هستند و می‌توانند بین چند کاربر فضای ابری به اشتراک گذاشته شوند.

پشتیبان گیری ابری چطور کار می کند؟

در فرایند پشتیبان‌گیری ابری، داده‌های شبکه در محلی که تولید می‌شوند کپی شده و بعد به یک سیستم ذخیره‌سازی راه دور انتقال می‌یابند. سیستمی که به‌راحتی بتوان برای دیزستر ریکاوری به آن دسترسی داشت. راه حل‌های پشتیبان‌گیری ابری به‌خاطر انعطاف‌پذیری عالی، استقرار آسان و امکان مقیاس‌پذیری بر اساس تقاضا یکی از اولین انتخاب‌های سازمان‌های بزرگ و کوچک است.

برای راه اندازی فرآیند پشتیبان گیری ابری، مراحل زیر را انجام دهید:

  • سرویس پشتیبان گیری ابری خود را خریداری کنید.
  • نرم افزار را روی سیستم IT نصب کنید.
  • انتخاب کنید از کدام فایل‌ها، پوشه‌ها و برنامه‌ها نسخه پشتیبان تهیه شود.

به‌محض تکمیل پیکربندی، سیستم پشتیبان گیری ابری آماده استفاده است. اکثر ارائه‌دهندگان پشتیبان‌گیری ابری امکان تنظیم برنامه بکاپ‌گیری، کار کردن با فایل‌های پشتیبان، کنترل پهنای باند اختصاص‌یافته و در صورت نیاز افزودن فایل‌های جدید را فراهم می‌کنند.

هنگامی که سرویس پشتیبان گیری ابری خود را سفارشی کردید، دیگر لازم نیست نگران فرآیند پشتیبان گیری باشید. داده‌ها به‌طور خودکار و پیوسته پشتیبان‌گیری می‌شوند و به حداقل ورودی از جانب شما نیاز دارند.

اهمیت پشتیبان گیری ابری برای کسب‌و‌کارها

هر کسب و کاری شامل مقادیر زیادی داده‌های حساس مثل اطلاعات مشتریان است که بدون پشتیبان گیری امن و درست، احتمال از دست رفتن داده‌ها آنها همیشه وجود دارد. اتفاقی که بر نام خوب و شهرت شما در بازار تاثیر منفی می‌گذارد.

یک راه حل جامع آغاز پشتیبان گیری و بازیابی کلیدی برای اطمینان از ایمنی داده‌های حساس در برابر انواع حوادث ناخوشایند مانند حملات بدافزار، خطاهای برنامه نویسی، شیطنت خودی‌های مخرب، خطاهای انسانی و غیره است. بکاپ‌گیری منظم به شما امکان می‌دهد در صورت مواجهه با فجایع، به سرعت داده‌های حیاتی سازمان خود را بازیابی کنید.

تفاوت Cloud Storage و Cloud Backup

تفاوت Cloud Storage و Cloud Backup

دو مفهوم کلود استوریج و کلود بک‌آپ معمولا با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند؛ در حالی که با هم متفاوت‌اند.

فضای ذخیره سازی ابری معمولا در کنار استوریج فیزیکی اجرا می‌شود و بیشتر برای پشتیبان‌گیری داده‌های حساس کاربرد دارد. بنابراین کاربر باید داده‌های مهم را تعیین کرده و بعد کپی آنها را برای ذخیره‌سازی به یک محیط مبتنی بر ابر انتقال دهد. چنانچه به‌طور تصادفی فایلی را از سایت حذف کنید، کپی فایل همچنان در فضای ذخیره سازی ابری باقی می‌ماند؛ چراکه فایل موجود در فضای ابری جدا از سیستم اصلی وجود دارد و تحت تأثیر تغییرات سایت قرار نمی‌گیرد.

پشتیبان‌گیری ابری از سوی دیگر فرآیند تهیه نسخه پشتیبان از برخی داده‌ها و ذخیره آنها در یک سیستم ذخیره‌سازی ابری (معمولا تحت مالکیت یا نگهداری یک ارائه‌دهنده پشتیبان آنلاین) است. با پشتیبان‌گیری ابری می‌توان داده‌ها را در محل تولید و در فضای ابری همگام‌سازی کرد، به این معنی که هرگونه تغییر در داده‌های اصلی در نسخه ابری منعکس می‌شود. این خدمات بیشتر برای ذخیره نسخه کاملی از داده‌های تحت حفاظت کاربرد دارد و به‌طور مداوم زیرساخت مجازی را اسکن می‌کند تا تغییرات را یافته و محیط ابری را متناسب با آن به‌روز نماید.

انواع پشتیبان گیری ابری

در فضای ابری چهار روش اصلی برای پشتیبان‌گیری از داده‌ها وجود دارد که در ادامه بررسی می‌کنیم.

  • پشتیبان‌گیری از ابر عمومی: یکی از ساده‌ترین و آسان‌ترین روش‌های پشتیبان‌گیری از داده‌ها در فضای ابری، استفاده از سرویس‌های ابری عمومی مانند Alibaba Cloud، Amazon Web Services، Google Cloud Platform و Microsoft Azure است. ارائه‌دهندگان ابر عمومی نرم افزار پشتیبان خود را برای تکثیر داده‌ها و ارسال به فضای ابری در اختیار کسب‌و‌کارها قرار می‌دهند که یک روش مقرون‌به‌صرفه و نه‌چندان امن برای ذخیره داده‌ها و دسترسی به آنهاست.

مقاله انواع سرویس های رایانش ابری را نیز مطالعه کنید.

  • پشتیبان‌گیری توسط ارائه‌دهنده خدمات: یکی دیگر از روش‌های پشتیبان‌گیری ابری، انتخاب یک ارائه‌دهنده خدمات ابری است که به شما امکان می‌دهد داده‌ها را در یک مرکز داده مدیریت‌شده ذخیره کنید. در این روش، فروشنده نرم افزار پشتیبان را به عنوان بخشی از خدمات خود ارائه می‌دهد.
  • سیستم‌ها و لوازم پشتیبان‌گیری ابری: چندین راه‌حل سخت‌افزاری وجود دارد که امکان پشتیبان‌گیری از داده‌ها را در یک سرویس ابری فراهم می‌کند. با وجود این دستگاه‌ها علاوه بر عملکرد پشتیبان‌گیری، ظرفیت دیسک و سرور پشتیبان نیز تضمین می‌گردد.
  • پشتیبان‌گیری ابر به ابر (Cloud-to-Cloud): روش پشتیبان‌گیری C2C برای محافظت از داده‌هایی است که قبلاً در یک محیط ابری دیگر ذخیره شده‌اند و شامل تکثیر داده‌ها از ابری به ابر دیگر است. در پشتیبان گیری C2C، فروشندگان نرم‌افزاری ارائه می‌دهند که فرآیندهای پشتیبان‌گیری را اجرا می‌کند.

مزایای خدمات پشتیبان گیری ابری

مزایای خدمات پشتیبان گیری ابری

محبوبیت قابل توجه خدمات پشتیبان گیری ابری در سال‌های اخیر بی‌شک به مزیت‌های عالی این خدمات مرتبط است. در ادامه این بخش برخی از مزایای استفاده از راه‌حل‌های پشتیبان‌گیری مبتنی بر ابر را با هم مرور می‌کنیم.

  • هزینه جزئی: هزینه استفاده از پشتیبان‌گیری ابری در مقایسه با راه‌اندازی مرکز داده در محل به‌مراتب کمتر است. چون عملا نیازی به سرمایه‌گذاری در سخت‌افزار پشتیبان، دیسک‌ها، سرورها و زیرساخت‌ها نیست.
  • مقیاس‌پذیری: برخلاف راه حل‌های بکاپ‌گیری داخلی، نیازی به خرید تجهیزات جدید برای افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی نیست. با پشتیبان گیری ابری به‌راحتی می‌توان مقیاس را افزایش داد و داده‌های رو به رشد شرکت را ذخیره کرد.
  • امنیت: از آنجا که پشتیبان‌گیری‌های ابری خارج از محل در شبکه‌ای جدا از شبکه شرکت انجام می‌شوند، داده‌های پشتیبان‌گیری شده کاملا در برابر ویروس‌ها، حملات باج‌افزار و غیره تحت حفاظت قرار می‌گیرند.
  • قابل دسترسی: این خدمات امکان دسترسی شبانه‌روزی به داده‌ها را از موقعیت‌های مختلف و با دستگاه‌های مختلف فراهم می‌کند. بی‌آنکه احتیاجی به حضور فیزیکی شما در محل باشد.
  • قابل مدیریت: در پشتیبان‌گیری ابری بیشتر مسئولیت‌های مدیریتی بر دوش ارائه‌دهنده خدمات است. از آنجا که ارائه دهندگان ابر در این زمینه تخصص کافی دارند و به تمام سیستم‌های لازم برای پشتیبانی از فرآیندهای بکاپ‌گیری مجهزند، مدیریت چندانی از جانب شما مورد احتیاج نیست.
  • نگهداری آسان: ارائه‌دهندگان خدمات مسئولیت شروع پشتیبان‌گیری، ارتقای سخت‌افزار/نرم‌افزار و حفظ زیرساخت کلی فناوری اطلاعات را بر عهده می‌گیرند. علاوه بر این، پشتیبان‌گیری را می‌توان به صورت خودکار و از هر نقطه از طریق اینترنت آغاز کرد. این به حذف مداخلات دستی کمک می‌کند و در عین حال وظایف شما را کاهش می‌دهد.

معایب خدمات پشتیبان گیری ابری

با وجود تمام مزایایی که اشاره کردیم، خدمات بکاپ ابری با معایب زیر همراه است:

  • اتصال: اگر کامپیوتر شما یا ارائه‌دهنده با مشکل اتصال به اینترنت مواجه شود، امکان دسترسی به داده‌ها یا تهیه نسخه پشتیبان وجود ندارد. سرویس‌های پشتیبان‌گیری‌های ابری به اتصال اینترنت خوب نیاز دارند تا فرآیندهای پشتیبان‌گیری به‌آرامی و بدون وقفه تکمیل شوند. تهیه نسخه پشتیبان از مقادیر زیاد داده می‌تواند باعث تاخیر یا کندی شبکه شود.
  • کنترل: به یاد داشته باشید که داده‌های ارزشمند شما در یک سرور خارجی و شخص ثالث ذخیره می‌شوند. بنابراین باید از اعتبار این ارائه‌دهنده کاملا مطمئن باشید. پیشنهاد می‌کنیم قابلیت‌های ذخیره‌سازی و بازیابی ارائه‌دهنده را بررسی کنید و ببینید الزامات انطباق را برآورده می‌کنند یا خیر.
  • حجم داده: خدمات بکاپ‌گیری ابری از بسیاری جهات مقرون به صرفه است. اما به شرط آنکه حجم داده‌ها کم باشد. افزایش حجم داده پهنای باند را درگیر، تاخیر را زیاد و هزینه‌ها را بیشتر می‌کند.
  • خطرات امنیتی: فایل‌های موجود در فضای ابری توسط کاربران متعدد قابل دسترسی و اشتراک‌گذاری هستند. این امر خطر دسترسی غیرمجاز به داده‌های هر سازمان را افزایش می‌دهد. حتی احتمال دزدی و هک داده‌ها هم وجود دارد.

کلام آخر

هدف از نگارش این مقاله آشنایی با مفهوم پشتیبان گیری ابری و نحوه عملکرد شرکت‌های ارائه‌دهنده این خدمات بود. اکنون می‌دانید بکاپ‌گیری مبتنی بر ابر ضمن حفاظت از داده‌های حیاتی سازمان، دسترسی لحظه‌ای به آنها را فراهم کرده و در صورت بروز فاجعه امکان بازیابی را در اختیار مدیر سازمان قرار می‌دهد. قبل از هرگونه تصمیم‌گیری، پیشنهاد می‌کنیم مزیت‌ها و معایب این خدمات را به‌دقت بخوانید و هنگام راه‌اندازی با نقاط قوت و چالش‌های پشتیبان‌گیری ابری کاملا آشنا باشید.

اگر شما همراهان عزیز تسکا اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید، مشتاق شنیدن نظرات‌تان هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


نوشته‌های مرتبط

رم سرور چیست؟

رم سرور چیست و هر آن چیزی که باید درباره انواع آن بدانید

در دنیای امروز با وجود حجم زیادی از برنامه‌ها که روی سرورهای دیتاسنتر اجرا می‌شوند، موضوع حافظه یا رم سرور... ادامه مطلب

docker چیست

docker چیست | بررسی کاربرد داکر به زبان ساده

داکر (docker) یک پلتفرم باز برای کنترل و مدیریت کانتینرها (containers) است. ادامه مطلب

edge computing چیست

edge computing چیست؟ | کارکرد + انواع +‌مزایا

edge computing یک مدل محاسباتی توزیع‌شده که در آن پردازش داده‌ها به‌جای فضای ابری، توسط منبعی در نزدیکی دستگاه یا... ادامه مطلب

رایانش ابری یا سرویس ابری

تعریف ساده رایانش ابری (cloud computing) | انواع + مزایا و معایب

سیستم رایانش ابری یا cloud computing سرویسی است برای اجرای بهتر برخی نیاز‌های شرکت‌ها، توسعه دهندگان و حتی افراد معمولی. ادامه مطلب

همه‌چیز درباره virtual SAN

VSAN چیست؟

راه حل ذخیره‌سازی VSAN امکان استفاده از فضای ذخیره بلا استفاده دیتاسنتر را فراهم می‌کند. ادامه مطلب

paas چیست؟ یکی از انواع رایانش ابری

paas چیست؟ | انواع + مزایا و معایب

paas یکی از انواع مدل‌های محاسبات ابری که به توسعه‌دهنده اجازه می‌دهد از پلتفرم‌های مستقر برای ساخت، استقرار و مقیاس‌بندی... ادامه مطلب

بخش های مختلف معماری رایانش ابری

آشنایی کامل با معماری رایانش ابری

در ابتدا باید گفت که معماری رایانش ابری ترکیبی از دو معماری SOA و EDAاست. ادامه مطلب

همه‌چیز درباره هارد دیسک SAS

بررسی کامل هارد دیسک SAS + انواع

امروزه با وجود انبوهی از محصولات هارد دیسک در بازار، انتخاب یک مورد مناسب برای کامپیوتر یا سرور کار راحتی... ادامه مطلب

همه‌چیز درباره ذخیره ساز tape

با وجود پیشرفت‌های شگرف دنیای تکنولوژی و ظهور دیسک‌ها به‌عنوان تکنولوژی فضای ذخیره‌سازی، ممکن است برای برخی عجیب باشد که... ادامه مطلب

رایانش مه چیست؟

رایانش مه چیست؟ همه‌چیز درباره Fog Computing

رایانش مه یک مدل محاسباتی که مشکلات پهنای باند رایانش ابری را با نگهداری داده‌ها روی دستگاه‌های محلی حل می‌کند... ادامه مطلب

دسته بندی مطالب

  • امنیت شبکه
  • پرداخت الکترونیک
  • پشتیبانی و مانیتورینگ شبکه
  • تجهیزات شبکه
  • تکنولوژی
  • خبرها و رویدادهای تسکا
  • خدمات اکتیو شبکه
  • ذخیره سازی اطلاعات
  • راه اندازی انواع شبکه
  • رایانش ابری
  • شبکه اینترنت
  • مجازی سازی
  • مفاهیم اولیه شبکه

آخرین نوشته ها

  • تسکا دانش‌بنیان شد و به جمع شرکت‌های دانش بنیان پیوست!
  • کارخانه نوآوری تسکا افتتاح شد.
  • latency چیست؟ همه چیز درباره تاخیر شبکه
  • خدمات و پشتیبانی هیتاچی VSP
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری E
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری G
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری F
  • همه‌چیز درباره Hitachi VSP؛ پلتفرم ذخیره‌سازی مجازی هیتاچی
  • رهنمودهای خدمات پرداخت در اتحادیه اروپا با همکاری تسکا منتشر شد.
  • هرآنچه باید درباره تجهیزات امنیتی شبکه بدانید

فناوری‌های نوین

  • پولام
  • پرداخت الکترونیک
  • تسکا کلود

لینک‌های مفید

  • محصولات
  • خدمات گارانتی
  • صدای مشتری
  • فرصت‌های شغلی
  • تسکا در ایران‌تلنت

© تمامی حقوق این وب‌سایت برای شرکت توسعه سامانه تسکا محفوظ است.