تیم پشیبانی شبکه

نویسنده:

دسته:

تاریخ انتشار:


پشتیبانی شبکه، روی نگهداری و نظارت بر تمامی اجزا و قسمت‌های موجود در نتورک کسب‌وکارها تمرکز دارد. network support می‌تواند شامل مانیتورینگ شبکه، عیب‌یابی قسمت‌های مختلف، آپدیت و به‌روزرسانی مداوم سیستم‌عامل‌های در حال اجرا، به‌روزرسانی آنتی‌ویروس‌های شبکه، بررسی اتصالات شبکه و ... باشد.

همان‌طور که یک دونده برای رسیدن به خط پایان مدام در حال دویدن است، شبکه در یک کسب‌وکار باید به‌صورت مداوم در حال بروز شدن و حرکت روبه‌جلو باشد. با این تفاوت که بعد از مدتی دونده از خط پایان خواهد گذشت ولی برای شبکه خط پایانی وجود ندارد. در این مقاله قرار است تا در مورد پشتیبانی نتورک صحبت کنیم و با اشاره بر مهم‌ترین نکاتی که یک پشتیبان شبکه باید رعایت کند، نقش و اهمیت technical support staff (پشتیبان فنی شبکه) را مورد بررسی قرار دهیم. تا انتهای این مقاله با تسکا همراه بمانید.

معنا و مفهوم شبکه یا network

شبکه به معنای ارتباط میان هر شیء و موضوع برای اشتراک‌گذاری هر چیزی است. در دنیای کامپیوتر این اشیاء و آبجکت‌ها شامل: سیستم‌های شخصی (PC)، پرینتر، اسکنر، دستگاه کپی، مانیتور و هر چیزی که بتوان میان آن و اشیاء الکتریکی ارتباط برقرار کرد، خواهد بود. اما بسیاری دیگر نیز نمی‌دانند که حتی یک هواکش معمولی هم می‌تواند جزئی از شبکه باشد.

منظور از این جمله این است که اگر برای کنترل هواکش از دستگاه دیگری مانند کنترل‌ از راه‌دور (remote control) استفاده کنیم، در حقیقت میان هواکش و کنترل‌گر یک شبکه ایجاد کرده‌ایم. به این ترتیب در دنیای IT به برقراری ارتباط میان هر دستگاه الکترونیکی و الکتریکی برای انجام یک عمل شبکه‌سازی گفته می‌شود. در اینجا منظور همان انتقال داده، اشتراک‌گذاری فایل، ذخیره درخواست، ارسال و دریافت پیام و حتی تهویه هوا است.

تمامی اجزای شبکه یا نتورک همانند چرخ‌دنده‌های یک موتور با یکدیگر ارتباط داشته و برای رسیدن به هدفی درگیر هستند. حال که صحبت از موتور شد، آیا موتور ماشین شما نیاز به نگهداری، تعمیر، تعویض قطعات و بسیاری از مسائل مربوط به سالم نگه‌داشتن خودرو ندارد؟ دقیقا شبکه یک کسب‌وکار نیز مانند موتور ماشین نیاز به حراست و نگهداری دارد.

ایجاد شبکه

پشتیبانی شبکه یعنی چه و چرا باید شبکه‌ای را ساپورت کرد؟

به نظر شما آیا نرم‌افزار‌های بزرگی مانند: instagram، telegram، Tik Tok و... از ابتدای معرفی با همین امکانات و ویژگی‌ها همراه بودند؟ یا امنیت تلگرام که یکی از امن‌ترین پیام‌رسان‌های دنیا است، از ابتدا به همین صورت بوده است؟ رابط کاربری UI و تجربه کاربری UX این نرم‌افزار‌ها چه‌طور! از اول سنگ بنای تاسیس آن‌ها هیچ تغیری نکرده و به همان خوبی که در ابتدا بود همچنان در جریان است؟

مطمئنا و صددرصد پاسخ منفی است. همواره توسعه و پیشرفت کسب‌وکار‌ها همراه با زمان، بررسی، تحقیق، تلاش و آزمایش همراه است. network supporting نیز دقیقا یعنی همین. با پشتیبانی شبکه، امنیت شبکه کسب‌وکار شما رفته‌رفته بهبود پیدا خواهد کرد. تجربه و رابط کاربری پلتفرم‌ها و برنامه‌های کاربردی که برای ارائه خدمات و محصولات خود از آن استفاده می‌کنید، بهتر و بهتر خواهد شد.

 پشتیبانی شبکه به شما اجازه خواهد داد تا درک عمیقی از نیاز‌های کاربران به دست آورید و تمامی مسائل و مشکلاتی که حتی نمی‌توان پیش‌بینی کرد را حل کنید. در حالت کلی داده‌های یک بیزینس و کسب‌وکار به دو قسمت تقسیم‌بندی می‌شود. داده‌هایی که از سمت شما (شرکت و کسب‌وکار) تولید می‌شود و داده‌هایی که از سمت کاربر به دست می‌آید. همکاری با یک تیم قوی برای پشتیبانی از نتورک کسب‌وکار باعث می‌شود تا برای بهبود عملکرد سیستم و شبکه از هر دو نوع اطلاعات (سمت شرکت و سمت کاربر) به‌خوبی استفاده گردد.

زمانی که یک برنامه برای معرفی به بازار آماده می‌شود، طی چندین مرحله، در دست تست‌های سخت قرار می‌گیرد تا عملکرد و جنبه‌های مختلف آن بررسی شود. اما هر چه‌قدر که این تست‌ها پیچیده و دشوار‌تر باشد؛ باز‌هم با یقین نمی‌توانیم بگوییم که برنامه بدون ایراد به بازار معرفی می‌شود. ازاین‌رو اگر دقت کنید؛ قبل از معرفی یک برنامه جدید یا آپدیتی برای یک نرم‌افزار، نسخه‌ای آزمایشی یا دمو از آن را در اختیار تعداد محدودی از کاربران قرار می‌دهند.

دلیل این موضوع هم مربوط به بررسی کارکرد و عملکرد شبکه و خود پلتفرم، تحت استفاده تعداد زیادی از کاربران است تا در صورت وجود باگ یا نقص، در آپدیت بعدی برطرف گردد. این یعنی پشتیبانی شبکه به بهترین صورت ممکن. نتیجه می‌گیریم که دلیل پشتیبانی شبکه (network supporting) بهبود عملکرد و توسعه هرچه بهتر شبکه است.

پشتیبانی شبکه

نقش انسان‌ها در پشتیبانی شبکه

پشتیبانی شبکه از جهات مختلفی مانند امنیتی، رابط کاربری، ترافیک ورودی، به‌روزرسانی شبکه و... می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد. اما نقش انسان‌ها در پشتیبانی شبکه را می‌توان به دو بخش تقسیم‌بندی کرد. اولین بخش که همه انتظار آن را داریم، تیم پشتیبانی شبکه است. اما بخش دوم مربوط به کاربران شبکه بوده که به‌صورت غیرمستقیم با کارکردن و استفاده از پلتفرم شبکه، در حال پشتیبانی از آن هستند.

تعامل این دودسته از افرادی که به هر نحوی با شبکه در ارتباط هستند، باعث پیشرفت و بهبود عملکرد نتورک خواهد شد. بهتر است با نگاهی نزدیک‌تر به این موضوع، نقش انسان‌ها در پشتیبانی شبکه را بهتر شرح دهیم. برای نمونه، یک نرم‌افزار کاربردی که برای پایش و رصد سلامتی و به‌خصوص خواب طراحی شده را در نظر بگیرید.

در این برنامه سعی شده تا با بهره‌گیری از واکنش‌های بدنی کاربر، یک نمودار از سلامت و کیفیت خواب او در صفحه‌نمایش داده شود. حال، کاربران برای استفاده از امکانات این برنامه باید اشتراکی از آن را خریداری کنند. پس برای امنیت حساب کاربری باید تمهیداتی صورت گیرد که این امر به طور خاص زیر نظر تیم پشتیبانی شبکه تحقق‌یافته و با حملات جدید، عملکرد امنیتی رفته‌رفته بهبود می‌یابد.

اما این موضوع هم بر ما پوشیده نیست که تنها با زیر نظر گرفتن واکنش‌های بدنی هر فرد نمی‌توان نتایج دقیقی از سلامت او گرفت. برای مثال در شخصی ممکن است ضربان قلب 100 عدد بر دقیقه، نشان‌دهنده سلامت کامل او باشد. درحالی‌که در فردی دیگر اگر این عدد تا 70 هم پایین آید باز نشان‌دهنده سلامت او است. این تفاوت به عواملی مانند: قد، وزن، سن، جنسیت و ویژگی‌های دیگر نیز بستگی دارد که برای نتیجه‌گیری دقیق به آن‌ها نیازمندیم.

ازاین‌رو می‌توان با افزودن یک برگه مربوط به اطلاعات شخصی هر کاربر که به‌صورت منحصربه‌فرد در برنامه او ذخیره می‌شود، بر اساس ویژگی‌های بدنی وی برنامه نتایج خود را تغییر دهد. این نیز مثالی دیگر از نقش کاربران در پشتیبانی شبکه و پلتفرم‌های اجرایی بر بستر آن است.

توسعه بیزینس

مسئولیت‌های تیم پشتیبانی شبکه

باتکیه‌بر مفاهیم ذکر شده می‌توان نتیجه گرفت که یکی از مهم‌ترین بخش‌های توسعه هر کسب‌وکاری بر عهده تیم پشتیبان یا IT support team است. ازاین‌رو همواره شرکت‌های بزرگ و توسعه‌یافته به دنبال استخدام افرادی مجرب و متخصص و به معنای واقعی کلمه “مهندس”، برای پیوستن به تیم ساپورت نتورک خود هستند. البته باید این نکته را نیز در نظر گرفت که مسئولیت‌های تیم پشتیبانی شبکه باید واضح و صریح باشد. مطمئن باشید که اگر تیمی متشکل از بهترین‌ افراد را در قسمت IT support شبکه خود داشته باشید، کسب‌وکار شما شکست‌ناپذیر خواهد بود. نقش‌ها و مسئولیت‌های یک مهندس پشتیبان شبکه عبارت‌اند از:

1. بک‌آپ‌گیری از داده‌های شبکه به‌صورت مداوم و مستمر

امکان وقوع اتفاقات پیش‌بینی نشده در هر کسب‌وکاری وجود دارد. یکی از این اتفاقات که شبکه و امنیت آن را تهدید می‌کند، هک و نفوذ به دیتابیس خواهد بود که ممکن است منجر به ازدست‌رفتن تمامی اطلاعات شود. ازاین‌رو یک تیم مجرب از پشتیبان‌های شبکه باید به‌صورت مداوم و مستمر بک‌آپ کامل و سالمی از کل اطلاعات شبکه در صورت شکست آن داشته باشند تا بعد از دفع حمله، خسارت وارد شده به شرکت حداقل شود.

برای آشنایی بیشتر مقاله اسنپ شات چیست؟ را ازدست ندهید.

2. اطمینان از اداره موثر یک شبکه جدید

تیم پشتیبان شبکه باید این اطمینان را به کارفرما بدهد که در صورت واگذاری مسائل مربوط به network supporting به ایشان، مدیریت و اداره شبکه تحت‌نظر آن‌ها موثر و موجب پیشرفت شبکه خواهد شد. این کار می‌تواند به‌صورت آزمایشی (بررسی عملکرد یک دوره آزمایشی از کارکرد تیم) یا به‌صورت بررسی رزومه و پیشنهادهای آنان انجام شود.

برای مطالعه بیشتر مقاله حملات مهندسی اجتماعی چیست؟ را پیشنهاد می کنیم.

3. عیب‌یابی (troubleshooting) در هر قسمتی از مسئولیت‌های زیر نظر

همان‌طور که گفته شد یک شبکه مانند موتور ماشینی است که ممکن است در هر زمانی نیاز به عیب‌یابی و تعمیر داشته باشد. ازاین‌رو IT team support باید قادر به عیب‌یابی یا به‌اصطلاح troubleshooting هر قسمتی از شبکه که تحت‌نظر ایشان است، باشند. این عمل نیز در سریع‌ترین زمان ممکن باید صورت گیرد تا کمترین قطعی شبکه را تجربه کنیم.

4. تالیف گزارش‌هایی بعد از شکست شبکه و تجزیه‌وتحلیل دلایل خرابی سیستم

همه ما ضرب‌المثل دست روی دست را شنیده‌ایم. همچنین می‌دانیم که هرچه قدر یک تیم پشتیبان قوی و مجرب باشد؛ باز‌هم هستند افرادی که بتوانند آن‌ها را شکست دهند. همانند هک نرم‌افزار‌های بزرگی مانند واتس‌اپ و اینستاگرام که در سالیان نه‌چندان دور شاهد آن بوده‌ایم. اما مسئله این است که برای پیشرفت باید از شکست‌ها درس بگیریم. ازاین‌رو تیمی مجرب و متخصص همواره از دلایل خرابی یا نفوذ به شبکه گزارش‌هایی را تالیف می‌کنند و با بررسی و تجزیه‌وتحلیل آن، امنیت شبکه و مهارت‌های تیم خود را افزایش می‌دهند.

همه چیز در باره تست نفوذشبکه را از دست ندهید.

5. ارائه پیشنهاداتی با حداقل بودجه قابل‌اجرا

یکی از مهم‌ترین وظایف تیم پشتیبان، آنالیز داده‌های شبکه (چه از سمت کاربر و چه از سمت خود شبکه) برای ارائه پیشنهاداتی که منجر به پیشرفت شبکه می‌شود، با حد‌اقل بودجه قابل‌اجرا، است. اما هرکسی تقریبا می‌تواند این کار را انجام دهد. یعنی پیشنهاد دادن تنها کار ساده‌ای است که از همه می‌توانند آن را انجام دهند. (اگر دقت کرده باشید تقریبا 90 درصد ایرانی‌ها از وضعیت موجود ناراضی هستند و تنها کاری که انجام می‌دهند پیشنهاد دادن است!)

اما زمانی تفاوت میان یک تیم موفق پشتیبان با سایر تیم‌ها نمایان می‌شود که پیشنهادها سازنده آن‌ها با کمترین هزینه و بودجه قابلیت اجرا داشته باشند. شاید شما هم داستان شرکتی خارجی و ایرانی را شنیده باشید که هر دو از یک دستگاه بسته‌بندی استفاده می‌کردند و آن دستگاه از هرچند محصول یکی را خالی می‌داد. شرکت خارجی بعد از صرف میلیون‌ها دلار توانست با یک سیستم پیچیده این مشکل را حل کند ولی شرکت ایرانی به لطف یک کارمند باهوش، تنها با گذاشتن یک پنکه برای هل دادن بسته‌های خالی این مشکل را حل کرد!

6. ارتباط با بخش‌های دیگر

ایجاد ارتباط متقابل میان IT team support و بخش‌های دیگر کسب‌وکار توسط مدیر تیم، یکی دیگر از وظایف و مسئولیت‌های پشتیبان شبکه است. با این کار شاهد پیشرفتی بسیار ملموس‌تر در بازه زمانی کوتاه‌تر خواهیم بود. زیرا یک‌دست صدا ندارد. برای مثال با همکاری میان تیم گرافیکی و تیم پشتیبان نتورک می‌توان تجربه و رابط کاربری (UI و UX) پلتفرم را به بهترین شکل خود در آورد.

7. کمک و ارائه خدمات مشاوره‌ای به مشتریان

از دیگر مسئولیت‌های مهم پشتیبان شبکه، آنلاین بودن دائمی یا پاسخ‌دهی سریع به مشکلات و مسائل پیش‌آمده برای مشتریان و کاربران است. اهمیت این مورد بسیار بالاست چون عدم پاسخ درست و قانع‌کننده برای مشتری منجر به نارضایتی و در نتیجه آینده مبهم برای کسب‌وکار خواهد شد. از این رو باید به بهترین شکل ممکن عملکرد مناسبی در برابر پاسخگویی به مشتریان داشته باشید.

مثال بارز آن را می‌توانیم در شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ مشاهده کنیم. معمولا افراد از سرویس‌هایی اقدام به خرید هاست می‌کنند که پشتیبانی سریع و سازنده‌ای داشته باشند. زیرا هرچه قدر مشکل مربوط به هاستینگ سریع‌تر حل گردد، سایت شما کمتر از دسترس خارج خواهد شد.

مزیت‌ها و کارکردهای پشتیبانی از شبکه

بیایید نگاهی به برخی از مزیت‌ها و کارکردهای پشتیبانی از شبکه بیندازیم.

داشتن یک سیستم استاندارد

از مزیت‌های بهره‌مندی از خدمات تیم پشتیبانی شبکه راه اندازی یک سیستم کاملا استاندارد برای شرکت است. وقتی برای طراحی برنامه نصب شبکه خودتان یا کارمندانتان دست‌به‌کار می‌شوید، انگار از یک سیستم، هزاران نسخه مختلف دارید که برای کوچکترین به‌روزرسانی، نیازمند طراحی مجدد سیستم‌هاست. حتی در این حالت برقراری ارتباط موثر میان سیستم‌ها بی‌نهایت دشوار است.

از طرفی تیم پشتیبانی شبکه از استانداردهای طلایی صنعت کامپیوتر به‌خوبی باخبر است و به شما کمک می‌کند سیستمی راه‌اندازی کنید که با این استانداردها همسو و کاملا مطابق باشد. در نتیجه برقراری ارتباط بین اعضای تیم قطعا راحت‌تر است؛ چون همه آنها روی نسخه‌های مشابهی از یک سیستم واحد کار می‌کنند. بی‌آنکه خبری از تنظیمات غیرعادی و خرابی شبکه باشد.

بهبود امنیت شبکه

امنیت سایبری برای تمام کسب‌و‌کارهایی که در دنیای مدرن فعالیت می‌کنند، یک موضوع فوق‌العاده مهم است. همه چیز از استخدام و حقوق و دستمزد گرفته تا توسعه محصول و بازاریابی از طریق رایانه اتفاق می‌افتد. بنابراین وجود یک شبکه امن که ایمنی آن تضمین شده باشد، یکی از الزامات مهم حفظ صنعت است.

متاسفانه همانطور که توسعه دهندگان خیلی سریع اقدامات امنیتی تازه‌ای ارائه می‌دهند، هکرها هم راه‌های جدیدی برای فرار از آن‌ها پیدا می‌کنند. اینجاست که وجود یک تیم پشتیبانی از شبکه کمک می‌کند با جدیدترین و بهترین روش‌های امنیت سایبری از شبکه محافظت کنید.‌ به این ترتیب همزمان از حملات سایبری پرهزینه جلوگیری می‌کنید و اطلاعات سازمان را ایمن نگه می‌دارید.

کنترل راه‌اندازی دستگاه‌ها و کاربران جدید

هر نیروی تازه‌ای که در شرکت استخدام می‌شود، در اولین قدم یک سیستم کامپیوتری را در اختیار می‌گیرد و اطلاعاتش در سیستم تنظیم می‌شود. این نیروی تازه علاوه بر دسترسی به حساب کاربری به تمام مناطق مرتبط در شبکه مثل سخت‌افزار‌های فیزیکی (مانیتور، چاپگر و غیره) نیاز دارد. اما چه کسی باید برای راه‌اندازی دستگاه‌ها و کاربر جدید وقت بگذارد؟

قطعا یک شرکت پشتیبانی از شبکه به‌مراتب بهتر از شما یا کارکنان دیگر شرکت این وظیفه را انجام می‌دهد. بی آنکه آسیبی به بهره‌وری مجموعه برسد. این شرکت‌ها مطمئن می‌شوند که سیستم جدید کاملا مطابق با استانداردهایی تنظیم شده که شما به آنها پایبند هستید و با توجه به این قوانین اجازه دسترسی به برنامه‌ها و اطلاعات را به کاربران می‌دهند. حتی می‌توانند چاپگرها را به هم متصل کنند و همه چیز را آماده کنند تا نیروی استخدامی جدید شرکت بدون کمترین دردسر نقش خود را در سازمان بر عهده بگیرد.

بهبود بهره‌وری شبکه

قطعا یکی از دلایلی که سازمان‌ها به تیم‌های پشتیبانی از شبکه روی می‌آورند، بهبود بهره‌وری کلی سازمان است. کارکنان شرکت دیگر ناچار نیستند وقت خود را به حل مشکلات شبکه اختصاص دهند و عملا می‌توانند برای کارها و فعالیت‌های اصلی خود وقت بگذارند. گذشته از این، تیم پشتیبانی همیشه راهکارهایی برای کارآمدتر کردن سیستم سازمان پیشنهاد می‌کنند که اتفاقا مفید و کاربردی هستند. گاهی می‌توانند شبکه‌ای را پیکربندی کنند که سریع‌تر عمل می‌کند یا به طرز حیرت‌انگیزی با سیستم فعلی شرکت تعامل بیشتری دارد. حتی ممکن است بتوانند راه‌حل‌هایی پیدا کنند که کارایی مورد نظرتان را با دردسر کمتر ارائه می‌کند.

مقاله آشنایی با بهترین نرم‌ افزارهای مانیتورینگ شبکه از دست ندهید.

عیب‌یابی مسائل و مشکلات روزمره شبکه

سیستم شبکه سازمان هرچقدر هم قوی و قدرتمند باشد، بروز مشکلات ریز و درشت اجتناب ناپذیر است. با این حال با توجه به اقدامات حیاطی مناسب می‌توان از اکثر بلایای شبکه جلوگیری کرد. مثلا گاهی یکی از اعضای تیم در اتصال به برنامه به مشکل می‌خورد یا ایرادی چاپگر دچار ایراداتی می‌شود. در این شرایط یک تیم پشتیبانی IT به راحتی می‌تواند ایرادات را عیب‌یابی کرده و با رفع سریع آنها، شبکه را مجددا راه‌اندازی نماید. این افراد متخصص‌اند و می‌دانند مشکلات را چطور تشخیص دهند. همچنین از آنجا که پشتیبانی از شبکه نقش اصلی آنهاست، می‌توانند مسئولیت حل مشکلات را برعهده بگیرند تا سایر اعضای تیم بر جنبه‌های دیگر کار خود تمرکز کنند.

حل مشکلات بزرگ‌تر شبکه

علاوه بر مشکلات کوچک روزمره، شرکت گاهی با مشکلات ساختاری بزرگ‌تری روبه‌رو می‌شود که اگر از پس مشکلات کوچک برنیاید، قطعا امکان حل این مسائل را هم نخواهد داشت. مشکلاتی به مراتب بزرگتر از چاپگری که به شبکه وصل نمی‌شود! ممکن است فناوری تازه‌ای وارد بازار شود که عملیات روزانه شرکت را متحول کند. در این شرایط تیم خدمات فناوری اطلاعات با تخصص و مهارت کافی راه‌حلی می‌یابد که برای مجموعه شما کارآمدتر است.

اگر تصمیم دارید سیستم خود را ارتقا دهید، می‌تواند در طول این فرآیند به شما مشاوره دهد و سیستمی را متناسب با نیازهای شما طراحی کند یا اگر شما نیاز دارید تغییراتی در سیستم فعلی خود اعمال کنید، این تغییرات را به بهترین شکل و با کمترین اختلال ممکن برای کاربران شبکه اجرا می‌کنند.

کاهش مدت‌زمان خرابی سیستم

تحمل یک شبکه خراب و از کار افتاده با سرعت کند، طاقت‌فرساست و به عنوان مدیر شبکه، هزینه این خرابی و سرعت کم را شما می‌پردازید. تصور کنید هر یک از کارمندان شما هفته‌ای یک ساعت را به‌خاطر خرابی شبکه از دست بدهند و نتوانند کار کنند. این یک ساعت را در تعداد کارمندان ضرب کنید تا ببینید خسارت وارده چقدر قابل توجه است. در این مواقع داشتن یک تیم پشتیبانی شبکه خوب به شما کمک می‌کند این مدت‌زمان را کاهش دهید و شبکه را همواره سرپا نگه دارید. این افراد متخصص کارها را به‌آرامی و بدون مشکل پیش می‌برند.

کاهش هزینه‌های عملیاتی

شاید برایتان عجیب باشد که استخدام یک شرکت پشتیبانی از شبکه (با وجود تمام هزینه‌هایی که برای شرکت دارد) هزینه‌های عملیاتی سازمان را به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهد. مثال قبل را در نظر بگیرید. هر کارمند در هفته یک ساعت با مشکلات شبکه دست‌و‌پنجه نرم کند. این یک ساعت را برای تمام کارکنان شرکت در حقوق ساعتی آنها ضرب کنید و ببینید چه مبلغ قابل توجهی را از دست می‌دهید. در حالی که با برون‌سپاری پشتیبانی از شبکه، کل این مبالغ ذخیره خواهد شد.

به‌روز نگه داشتن شبکه

احتمالا تا به اینجای مقاله، لابه‌لای حرف‌هایمان، اهمیت به‌روز نگه داشتن شبکه برایتان محرز شده باشد. در واقع آپدیت بودن شبکه روی تک‌تک بخش‌های مجموعه از امنیت گرفته تا کارایی تاثیر می‌گذارد و این را همه می‌دانند. اما تلاش همیشگی برای همگام بودن با آخرین پیشرفت‌ها و تازه‌های شبکه‌های کامپیوتری وقت‌گیر است. چه کسی این وظیفه را برعهده می‌گیرد؟ کارکنان سازمان؟ یا یک تیم متخصص و مجرب خارجی؟

تیم پشتیبانی فنی زمان زیادی را به اطلاع از دنیای همیشه در حال تغییر تکنولوژی اختصاص می‌دهند. چون وظیفه دارند فرصت‌های جدید را در اسرع وقت به شما اطلاع دهند و برای اجرای آنها در محل کار شما برنامه‌ریزی کنند. حتی این قابلیت را دارند که آپدیت‌هایی که در مجموعه قابل اجرا نیست را فیلتر کنند. همه اینها به این معنی است که به عنوان مدیر می‌توانید تمرکز خود را تمام و کمال روی  اداره کسب‌وکارتان بگذارید؛ چون می‌دانید شبکه شما در دست یک تیم متخصص است.

تعرفه پشتیبانی شبکه

بودجه‌ای قرار است برای تخصیص به پشتیبانی شبکه در نظر داشته باشید بهتر است بر اساس نیازمندی‌های کسب‌وکار مقرر شود. زیرا همواره شرکت‌ها و تیم‌های پشتیبان شبکه بر اساس خدماتی که ارائه می‌دهند، تعرفه خود را تعیین می‌کنند. همچنین تخصص و تجربه تیم‌های پشتیبان نیز بر تعرفه دریافتی بی‌تاثیر نیست و یک تیم با رزومه‌ای قدرتمند به طبع مبلغی بالاتر را درخواست خواهد کرد.

اما اگر در ابتدای مسیر هستید و به تازگی بیزینسی را راه‌اندازی کرده‌اید، از پشتیبانی شبکه‌های ابری استفاده کنید. قیمت‌هایی که برای این نوع از سرویس‌ها در نظر گرفته شده بسیار مقرون‌به‌صرفه و منطقی‌تر است. با هر بودجه‌ای می‌توانید از این خدمات استفاده کنید.

برای مطالعه بیشتر مقاله رایانش ابری چیست را پیشنهاد می کنیم.

تعیین بودجه

سوالات متداول

هزینه پشتیبانی از شبکه چقدر است؟

هزینه پشتیبانی از شبکه تا حد زیادی به نوع پشتیبانی و خدمات ارائه شده بستگی دارد. این مبلغ معمولا بر اساس تعداد دستگاه‌های شبکه به‌صورت ساعتی محاسبه می‌شود یا در قالب هزینه اشتراک ماهیانه از کاربران دریافت می‌شود.

چه کسانی به پشتیبان شبکه نیاز دارند؟

هر سازمانی که اساس عملکرد او تشکیل شبکه‌ای از دستگاه‌ها و انتقال داده بین آنهاست، برای محافظت از مجموعه در برابر ویروس‌ها و حملات سایبری به کمک یک تیم پشتیبانی متخصص احتیاج خواهد داشت.

مزیت‌های پشتیبانی از شبکه چیست؟

مهم‌ترین مزیت‌ پشتیبانی شبکه کاهش خطر جرایم سایبری و تهدیدات امنیتی شبکه است. از سایر مزایا می‌توان به افزایش بهره‌وری با آپدیت‌های منظم، اطمینان خاطر کاربران و دستیابی به یک موقعیت رقابتی بهتر اشاره کرد.

چقدر طول می‌کشد مشکلات شبکه رفع شود؟

کارشناسان پشتیبان شبکه تمام تلاش خود را به کار می‌بندند تا تمامی مشکلات را ظرف کمتر از یک ساعت حل کنند. ممکن است برخی از آنها کمی بیشتر طول بکشد و به صبوری بیشتری از جانب مشتری نیاز داشته باشد. این زمانبندی بر اساس توافقنامه سطح خدمات (SLA) مدیریت خواهد شد.

پشتیبانی از شبکه چه خدماتی را شامل می‌شود؟

سطح خدمات بسته به سیاست‌های شرکت پشتیبانی متغیر است؛ اما به‌طور معمول تجهیزات سخت‌افزاری شبکه و سرویس‌های نرم افزاری کاملا تحت پوشش قرار می‌گیرند.

آیا حریم خصوصی اطلاعات شبکه نزد پشتیبان حفظ می‌شود؟

پاسخ این سوال در گرو میزان اعتبار شرکت پشتیبانی است. آیا با یک شرکت قانونی قرارداد می‌بندید و در نامه قرارداد به افشار اطلاعات محرمانه اشاره شده است؟ این تعهد شرکت را ملزم به حفظ حریم خصوصی مشتریان می‌کند.

آیا بهره‌مندی از خدمات پشتیبانی از شبکه ساعت مشخصی دارد؟

شرکت‌های پشتیبانی از شبکه معمولا در ساعت‌های خارج از وقت اداری نیز پاسخگوی سوالات مشتریان هستند. بسیاری از این شرکت‌ها خدمات شبانه‌روزی ارائه می‌کنند.

آیا تیم‌های پشتیبان شبکه مشکلات نرم‌افزاری را هم حل می‌کنند؟

مشکلات نرم افزاری شبکه بله؛ اما برای حل مشکلات سایر نرم افزارها مثل برنامه حسابداری یا انبار باید با شرکت‌های پشتیبانی همین برنامه‌ها تماس گرفت و با کارشناسان متخصص صحبت کرد.

می‌توان حجم مصرفی کاربران را با خدمات پشتیبانی شبکه کنترل کرد؟

امکان تخصیص حجم مشخصی از اینترنت به کاربران شبکه وجود دارد. به علاوه تیم پشتیبانی با توجه به سیاست‌ها و تصمیمات مدیران ارشد، می‌توانند سرعت دانلود، تعداد دانلودها و موارد دیگر را برای هر کاربر کنترل و مدیریت کنند.

جمع‌بندی

ایجاد تعامل میان هر دستگاهی باعث به‌وجودآمدن شبکه خواهد شد که حراست و پشتیبانی از آن‌یکی از ملزومات حیات شبکه است. همانند یک موتور ماشین که نیاز به تعمیر و نگهداری دارد، شبکه‌های بیزینس‌ها (چه بزرگ و چه کوچک) برای پیشرفت و حرکت روبه‌جلو نیاز به یک تیم پشتیبان دارند.

در این مقاله سعی شد تا با ارائه تعریف درستی از پشتیبانی شبکه (network supporting)، به شرح وظایف و مسئولیت‌های یک تیم متخصص و مجرب فعال در این حوزه بپردازیم. همان‌طور که اشاره شد، با یک تیم واقعا متخصص و به معنای واقعی کلمه “مهندس”، هیچ رقیبی نمی‌تواند شما را شکست دهد.

Comment (1)

  • نوید Reply

    مطلب مفیدی درباره شبکه خوندم ممنون

    9 مهر 1403 at 12:43 ق.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


مقالات مرتبط

نرم‌افزار مانیتوینگ Nagios

Nagios چیست؟ بررسی کامل نرم‌افزار مانیتوینگ Nagios

هرگونه اختلال در عملکرد زیرساخت‌های فناوری اطلاعات می‌تواند منجر به هزینه‌های سنگین و آسیب جدی به اعتبار سازمان‌های امروزی منجر...

نرم افزار Zabbix

Zabbix چیست؟ بررسی کامل مانیتورینگ Zabbix

Zabbix یک ابزار هوشمند مانیتورینگ است که به سازمان‌ها اجازه می‌دهد شبکه، سرورها و برنامه‌هایشان را به صورت بلادرنگ زیر...

خدمات و پشتیبانی هیتاچی VSP

خدمات و پشتیبانی هیتاچی VSP

نام هیتاچی در میان برترین ارائه‌دهندگان خدمات IT در تمام دنیا به شهرت رسیده و تقریبا تمام شرکت‌های معتبری که...