vmware horizon چیست؟
در دنیای امروز اکثر کسبوکارها به دورکاری روی آوردهاند و پذیرفتهاند ایجاد بستر مناسبی برای دورکاری شرط اصلی بقا و پیشرفت آنهاست. دسترسی انعطافپذیری و اتصال به منابع از هر موقعیت مکانی به کارکنان دورکار اجازه میدهد صرف نظر از موقعیت جغرافیایی و دستگاهی که در دست دارند، کارایی خود را حفظ کنند و در ارتباط با وظایف خود به مشکل نخورند. در دنیای امروز پلتفرمهای مجازیسازی دسکتاپ و اپلیکیشنهای قدیمی بهقدر کافی برای چالشهای فعلی مجهز نیستند؛ به همین خاطر بسیاری از شرکتها دنبال راهحلهای سریع و قابل اعتمادی میگردند که در اختیار نیروی کار توزیعشده خود قرار دهند. VMware horizon یکی از این راهحلهاست. همراه ما باشید تا ببینیم vmware horizon چیست و چه ویژگیهایی دارد.
vmware horizon چیست؟
بدون مقدمهچینی و حاشیههای اضافه، ببینیم VMware Horizon چیست و مقاله را با تعریف این راهحل نرمافزاری شروع کنیم. VMware Horizon یک راه حل نرمافزاری end to end برای ایجاد دسکتاپ مجازی یا فیزیکی و مدیریت آنهاست. به کمک این پلتفرم میتوان اتصال میان دسکتاپ مجازی و سیستمعامل ویندوز یا لینوکس را ایجاد و دسترسی کاربران نهایی به برنامههای مجازی و دسکتاپ از راه دور را فراهم کرد.
VMware Horizon یکی از محصولات VMware و از راهحلهای VDI (Virtual Desktop Infrastructure) است که با سایر راه حلها و سرویسهای VMware مانند VMware NSX، VMware Workspace One، vSAN و غیره ادغام میشود و بیشتر برای کسبوکارهایی کاربرد دارد که دنبال راهی برای ایجاد دسترسی نیروی کار مجازی به دسکتاپ و برنامههای کاربردی میگردند. با وجود این ابزار و ویژگیهای مفیدش، دسترسی کاربران از هرکجا که هستند امکانپذیر خواهد بود.
تغییر نام VMware Horizon سری ۸
محصولات جدید VMware Horizon با یک سیستم نامگذاری جدید وارد بازار میشوند. نسخههای جدید این محصول برخلاف ورژنهای قبلی از یک سیستم نامگذاری بر اساس سال و ماه استفاده میکنند. بنابراین اگر با نسخهای مواجه شدید که دو رقم ابتدایی آن ۲۰ بود، بدانید که معادل VMware Horizon سری ۸ در اسناد مختلف هستند.
VMware Horizon هیبرید و معماری چند ابری
اما ببینیم منظور از معماری هیبرید vmware horizon چیست.
VMware Horizon، vSphere، Microsoft RDSH و سرورهای دسکتاپ مجازی امکان راهاندازی سریع معماری هیبریدی را با یک صفحه کنترلی مبتنی بر ابر فراهم میکنند. سازمانها برای مسائل فوری مثل ایجاد دفاتر راه دور، حفظ تداوم کسب و کار، دیزستر ریکاوری و دسترسیپذیری بالا عموما سراغ استراتژیهای ترکیبی و چند ابری VMware Horizon میروند.
به این ترتیب شرکتها میتوانند برنامه Horizon را به یک یا چند ابر عمومی یا خصوصی گسترش دهند و در عین حال برخی از برنامهها را در محل اجرا کنند. این یعنی انتخاب میان استقرار محلی یا انتقال به فضای ابری برعهده مدیر شرکت است و در صورت نیاز میتواند انتخاب خود را عوض کند.
برای مطالعه بیشتر مقاله vmware vsphere چیست را از دست ندهید.
اجزای VMware Horizon

در ادامه این بخش اجزای اصلی VMware Horizon را با هم مرور میکنیم.
زیرساخت مجازی سازی
- سرور vCenter: سیستم مدیریت مرکزی VMware vSphere که میتوان آن را روی ماشینهای فیزیکی یا مجازی مستقر کرد. کاربران میتوانند این بخش را با تمپلیتهای OVA از پیش پیکربندیشده مستقر کنند. خود کمپانی VMware توصیه میکند از سرورهای vCenter جدید استفاده کنید تا برای دریافت لایسنس به مشکل برنخورید.
- ESXi Hypervisor: سروری که VM ها را برای ورکلودهای دسکتاپ مجازی اجرا میکند و توسط vCenter Server مدیریت میشود.
زیرساخت VDI
- سرور اتصال Horizon View: این سرور مدیریت مرکزی است که اتصالات کاربران دسکتاپ مجازی را میپذیرد و آنها را از طریق Active Directory احراز هویت میکند. یک کپی از پایگاه داده LDAP سازمان روی این سرور ذخیره میشود.
- View Composer: کامپوننتی که باید روی سرورهای vCenter نصب شود و ضمن مدیریت فضای ذخیرهسازی دسکتاپ مجازی، کارایی عملیات ذخیرهسازی را بهبود میبخشد.
- ادمین Horizon: یک رابط مبتنی بر وب برای مدیریت Horizon VDI که امکان افزودن سرورهای vCenter و View Composers را به پیکربندی View فراهم میکند. کمپانی VMware توصیه میکند برای هر سرور متصل از یک Horizon Administrator مجزا استفاده کنید.
- View Agent: این یک جزء اساسی در تمام ماشینهای مجازی است که باید در تمام دستگاههای دسکتاپ مجازی مستقر شود تا قابلیتهای مهمی همچون پشتیبانی از USB و لوازم جانبی، چاپ و نظارت بر اتصال کاربران را فراهم کند.
- کلاینت Horizon: این مولفه به دسکتاپ مجازی کاربر اجازه میدهد با View Connection Server تعامل داشته باشد و از طریق سرور Active Directory روی سرور Connection احراز هویت کند. می توان آن را روی ویندوز، مک او اس یا لینوکس نصب کرد.
زیرساخت مدیریت کاربر
- فضای کاری ONE UEM: پلتفرم VMware Workspace ONE امکان تحویل برنامهها با کنترل دسترسی یکپارچه، مدیریت برنامه مرکزی و مدیریت هر اندپوینت تا دستگاه را فراهم میکند. این مولفه تحت تکنولوژی UEM کار میکند و با VMware Horizon ادغام میشود تا یک سیستم هویت یکپارچه و جامع را به اشتراک بگذارد.
- تحویل برنامه: VMware برای تحویل برنامهها به کاربران دو مولفه اصلی دارد؛ App Volumes و ThinApp. اولی یک سیستم تحویل برنامه پویاست که برنامهها را تا تحویل به دستگاه کاربر مدیریت میکند و دومی امکان مجازیسازی بدون عامل را فراهم میکند. یعنی کاربران میتوانند بدون نصب نرمافزار روی دستگاههای شخصی خود به برنامههای راه دور دسترسی داشته باشند.
سایر مولفه های مختلف vmware horizon
در ادامه با برخی دیگر از مولفه های vmware horizon آشنا می شویم که عبارتند از:
View Manager
View Manager از مولفههای اصلی VMware Horizon است که وظایف مدیریتی و کنترلی محیط مجازی دسکتاپ را بر عهده دارد. این مولفه به مدیران امکان میدهد تا دسکتاپهای مجازی را ایجاد، پیکربندی، مدیریت و نظارت کنند. مهمترین ویژگیها و عملکردهای View Manager عبارتند از:
- ایجاد و مدیریت دسکتاپهای مجازی
- امکان ارائه دسکتاپهای شخصی (Dedicated) و گروهی (Pooled)
- مدیریت دسترسی کاربران به دسکتاپهای مجازی
- نظارت و مانیتورینگ عملکرد دسکتاپهای مجازی و منابع سیستم
- ارائه امکانات امنیتی مختلف برای حفاظت از دسکتاپهای مجازی و دادههای کاربران
- یکپارچگی با سایر محصولات VMware مانند vSphere و vCenter Server
View Client
این نرم افزار کلاینت به کاربران اجازه میدهد تا به دسکتاپهای مجازی VMware Horizon دسترسی پیدا کنند. این نرم افزار بر روی دستگاههای مختلفی مانند کامپیوترها، لپتاپها، تبلتها و گوشیهای هوشمند قابل نصب است و امکان اتصال به دسکتاپهای مجازی را از هر مکانی فراهم میکند. برجستهترین ویژگیها و عملکردهای View Clientشامل موارد زیر هستند:
- دسترسی آسان کاربران به دسکتاپهای مجازی از طریق یک رابط کاربری ساده
- پشتیبانی از سیستمعاملهای مختلف مانند ویندوز، macOS، لینوکس، iOS و اندروید
- عملکر بالا و تجربه کاربری باکیفیت با بهرهگیری از پروتکلهای پیشرفتهای مانند PCoIP و Blast Extreme
- امکانات پیشرفته مانند پشتیبانی از چندین مانیتور، اتصال دستگاههای USB و چاپگرها
- امنیت بالا
- قابلیت مدیریت متمرکز
VMware ThinApp
VMware ThinApp یک نرم افزار برای مجازی سازی برنامههاست که به شما امکان میدهد برنامههای کاربردی را بدون نیاز به نصب آنها روی سیستم عامل اجرا کنید. ThinApp برنامهها را به صورت بستههای قابل حمل تبدیل میکند که میتوانند روی هر کامپیوتر ویندوزی اجرا شوند؛ بدون آنکه هیچ تغییری در سیستم عامل ایجاد کنند. ThinApp مزایایی مانند امنیت بالا، مدیریت آسان، سازگاری بالا و حملپذیری ارائه میدهد.
مهمترین کاربردهای VMware ThinApp عبارتند از:
- اجرای برنامههای قدیمی که با سیستم عاملهای جدید سازگار نیستند؛ بدون نیاز به تغییر سیستم عامل یا نصب برنامه.
- تسهیل استقرار و مدیریت برنامهها در محیطهای مجازی مانند VMware Horizon
- ارائه برنامهها به کاربران بدون نیاز به نصب
- قابلیت حمل و اجرای برنامهها از USB
- کاهش هزینههای IT
- افزایش امنیت سیستم و کاهش خطر بروز مشکلات ناشی از اجرای برنامهها
View Persona Management
View Persona Management یکی از اجزای مهم در VMware Horizon است که به مدیریت پروفایلهای کاربری در محیطهای دسکتاپ مجازی توسط مدیران IT کمک میکند. View Persona Management اطلاعات پروفایل کاربر را در یک مخزن مرکزی (به عنوان مثال سرور فایل یا یک سیستم ذخیرهسازی ابری) ذخیره میکند. با ورود کاربر به سیستم، این اطلاعات از مخزن بازیابی شده و در دسترس کاربر قرار میگیرد. هرگونه تغییری که کاربر در پروفایل خود ایجاد کند، در مخزن مرکزی ذخیره میشود تا در ورودهای بعدی کاربر، اطلاعات بهروز در دسترس باشد. View Persona Management در محیطهای مختلفی که از VMware Horizon استفاده میکنند، کاربرد دارد؛ از جمله محیطهای آموزشی، محیطهای اداری و مراکز تماس.
مهمترین مزایا و ویژگیهای View Persona Management عبارتند از:
- تجربه کاربری شخصی؛ امکان دسترسی کاربران به تنظیمات، فایلها و دادههای خود از هر دستگاه مورد استفاده
- مدیریت آسان و متمرکز پروفایلهای کاربری
- کاهش زمان ورود کاربران به سیستم
- بهبود عملکرد کلی سیستم؛ به ویژه در محیطهایی که تعداد زیادی کاربر به طور همزمان از سیستم استفاده میکنند.
vShield Endpoint
vShield Endpoint یک مولفه مهم دیگر در VMware Horizon است که به منظور افزایش امنیت و بهبود عملکرد دسکتاپهای مجازی طراحی شده است. vShield Endpoint با استفاده از یک معماری مبتنی بر Agentless (بدون عامل) عمل میکند. این بدان معناست که پردازشهای مربوط به ضدویروس و ضد بدافزار از دسکتاپهای مجازی به یک دستگاه مجازی امن به نام Security Virtual Appliance (SVA) منتقل میشود. این SVA با استفاده از موتورهای اسکن پیشرفته و پایگاه دادههای بهروز، دسکتاپهای مجازی را اسکن کرده و از آنها در برابر تهدیدات محافظت میکند.
مزایا و ویژگیهای کلیدی vShield Endpoint در VMware Horizon عبارتند از:
- کاهش سطح حمله به سیستم
- محافظت از دسکتاپهای مجازی به صورت مداوم و بدون وقفه
- بهبود عملکرد دسکتاپهای مجازی
- افزایش تعداد دسکتاپهای مجازی متصل به یک میزبان فیزیکی
- امنیت متمرکز، ساده و کارآمد
- سازگاری با راهکارهای امنیتی موجود
- مدیریت آسان
قابلیتهای کلیدی VMware Horizon چیست؟

برای درک بهتر این محصول کمپانی VMware بد نیست ببینیم قابلیتهای کلیدی VMware Horizon چیست و چه ویژگیهایی دارد.
VMware Horizon یک پلتفرم ابری هیبریدی کاملا انعطافپذیر و چابک است که به مدیران کسبوکارها امکان میدهد از منابع فعلی مرکز داده بدون نیاز به استقرار مجدد استفاده کنند و امکان استفاده از ابر برای بهرهوری هرچه بیشتر از ظرفیت اضافه سرور را فراهم میکند. با وجود این پلتفرم میتوانید بهراحتی تصمیم بگیرید که برای بهینهسازی عملکرد و کاهش هزینه محیطهای داخلی، بار کاری را تغییر دهید یا نه. همچنین میتوانید استقرار خود را از دل یک رابط کاربری گرافیکی ساده مدیریت و نظارت کنید.
کاربران میتوانند از فاصله دور وارد سیستم شوند و با هر دستگاهی که دارند، از دسکتاپ و برنامههای سازمان استفاده کنند؛ صرفنظر از اینکه دادهها در محل قرار گرفتهاند یا روی سروری در فضای ابری.
برای درک بهتر مقاله های رایانش ابری چیست و انواع سرویس های رایانش ابری را نیز مطالعه کنید.
تفاوت VPN و vmware horizon چیست؟
با توجه به تعریف VPN (شبکه خصوصی مجازی) و امکان دسترسی کاربران به شبکه شرکت از راه دور بهکمک آن، ممکن است این سوال در ذهنتان شکل بگیرد که تفاوت VPN و vmware horizon چیست؟ در این بخش به چند وجه تمایز این دو به صورت موردی اشاره میکنیم.
- با استفاده از vmware horizon کاربران راه دور بهجای آنکه مستقیما به شبکه شرکت متصل شود، به دسکتاپ مجازی یا فیزیکی که داخل شبکه شرکتی ارائه شده دسترسی پیدا میکند.
- اگرچه Horizon Client یک تجربه اتصال قوی و دلپذیر را در محیط VMware Horizon برای کاربر فراهم میکند، کاربر میتواند بدون استفاده از این مولفه و فقط با یک مرورگر ساده به منابع متصل شود.
- VPN ها ممکن است با هر نوع دستگاهی خوب کار نکنند. در حالی که وجود Horizon Client امکان اتصال تمام دستگاههای مدرن را به منابع VMware Horizon فراهم میکند.
- نگهداری و مدیریت اتصالات VPN فوقالعاده پیچیده و دستوپاگیر است؛ چراکه vpn هر مشتری باید بهصورت جداگانه مدیریت شود. ادمینهای VMware Horizon با مجموعهای از زیرساختهای یکپارچه و مدیریتشده تحت عنوان اکسسپوینت سروکار یا گیتهای دسترسی کاملا یکپارچه سروکار دارند.
- Vpn با تبدیل کاربر راه دور به بخشی از شبکه شرکت، مشکلات امنیتی متعددی ایجاد میکند. در حالی که با VMware مدیران بهراحتی میتوانند اتصال بین منابع VMware Horizon و منابع مورد استفاده را ایمن کنند و آن را به یک راه حل هویت محور تبدیل کنند.
مجازی سازی شبکه چیست | کاربرد ها + مزایا و معایب
تفاوت مجازی سازی سرور و مجازی سازی دسکتاپ
در مجازی سازی سرور باید سرورهای فیزیکی که در دیتاسنتر هستند را به دو روش مستقیم (Bare Metal) و یا با میزبانی در محیط سیستم عامل، مجازی سازی کنیم. اما در مجازی سازی دسکتاپ، دسکتاپ های کاربران نهایی، که در دیتاسنتر هستند مجازی سازی می شود
در مجازیسازی سرور ما با ایمیجهایی که به منظور بهبود بارهای کاری و بهبود عملکرد کاربران اجرا میشوند، تعامل داریم درحالی که در مجازی سازی دسکتاپ می توانیم با راهحلهایی مثل VMware Horizon سیستم عامل دسکتاپ و نرمافزارهای خاص خود را داشته باشیم.
دسکتاپ ها روی ماشین مجازی اجرا می شوند و نیازی به ذخیره سازی ملزومات بر روی هارددیسک کاربر ندارند. به همین دلیل به کاربر اجازه می دهند تا از کامپیوتر شخصی، تبلت، گوشی هوشمند و … به ماشین مجازی متصل شود.
الزامات سیستم برای نصب vmware horizon

و آخرین سوالی که در این مقاله پاسخ میدهیم، مربوط به الزامات سیستم برای نصب vmware horizon است. بیشتر هزینه سختافزار مربوط به RAM است. هنگام برنامهریزی برای استقرار دسکتاپ مجازی، تخصیص صحیح حافظه فوقالعاده اهمیت دارد و کیفیت عملکرد نهایی را رقم میزند.
از طرفی برای برآورد میزان CPU مورد نیاز، باید بدانید مجموع کارکنان مجموعه چه میزان CPU مصرف میکنند. میتوانید از ابزارهایی مثل Perfmon یا ESXi esxtop برای برآورد میانگین و حداکثر استفاده از CPU استفاده کنید.
همچنین اطمینان حاصل کنید که هر ماشین مجازی فضای ذخیره کافی برای گنجاندن سیستمهای عملیاتی، محتوای کاربر و برنامههای کاربردی را داشته باشد. پیشنهاد میکنیم به هر روشی که میتوانید حجم کل سیستم عامل را کاهش دهید. این کار باعث صرفهجویی در فضای ذخیره سازی دیتاسنتر شما میشود.
کلام آخر
هدف ما از نوشتن این مقاله این بود که ببینیم vmware horizon چیست، چه ویژگیها و چه مزیتهایی دارد. اکنون میدانیم VMware Horizon راه حلی برای اجرای VDI است که مزیتهای زیرساخت دسکتاپ مجازی را با پلتفرم مجازیسازی VMware vSphere ترکیب میکند و یک گزینه جامع ارائه میدهد. اگر در فکر راهاندازی VDI در سازمان خود هستید و از محصولات مجازیسازی VMware استفاده میکنید، VMware Horizon یک انتخاب ایدهآل برای شماست. کارکنان و کاربران شرکت میتوانند از هرکجا که هستند به دسکتاپ مجازی متصل شوند و از منابع شرکت بهراحتی و بیدردسر ایابذهاب استفاده کنند.
شما تجربه استفاده از vmware horizon را دارید؟ چه نکات دیگری درباره این پلتفرم میدانید؟ منتظر شنیدن نظرات ارزشمند شما عزیزان هستیم.
سوالات متداول
VMware Horizon یک پلتفرم مجازیسازی دسکتاپ (VDI) است که به کاربران امکان میدهد از طریق اینترنت به دسکتاپهای مجازی و برنامههای سازمانی دسترسی داشته باشند.
این پلتفرم امنیت بالایی دارد، هزینههای سختافزاری را کاهش میدهد، امکان دسترسی از هر مکان را فراهم میکند و مدیریت دسکتاپهای سازمانی را سادهتر میسازد.
VMware Horizon از تکنولوژیهای پیشرفته مانند PCoIP و Blast Extreme برای ارائه تجربه کاربری بهتر و کاهش تأخیر در ارتباطات استفاده میکند.
بله، کاربران میتوانند از VMware Horizon روی سیستمهای ویندوز، مک، لینوکس و حتی دستگاههای موبایل برای دسترسی به دسکتاپهای مجازی استفاده کنند.
دیدگاهتان را بنویسید