تسکا ارائه دهنده راهکارهای فناورانه
  • صفحه اصلی
  • راهکارها و خدمات
  • درباره‌ما
  • ارتباط‌با‌ما
  • بلاگ
  • صفحه اصلی
  • راهکارها و خدمات
  • درباره‌ما
  • ارتباط‌با‌ما
  • بلاگ
rdp چیست و چه مزیت‌هایی دارد؟

rdp چیست و چه مزیت‌هایی دارد؟

تسکا2022-08-19T13:42:58+04:30

چقدر درباره دسترسی به کامپیوتر از راه دور شنیده‌اید؟ می‌دانید rdp چیست؟

اگر کمی از تکنولوژی سر در بیاورید، حتما بارها برایتان پیش آمده که اطرافیانتان مشکلات کامپیوتری خود را با شما در میان بگذارند و راه حل بخواهند. اگر بتوانید خود را به کامپیوتر برسانید که هیچ، مشکلی وجود ندارد. اما گاهی به هر دلیلی نمی‌توانید در محل حاضر شوید. چه باید کرد؟ راه حلی هست؟

البته که هست. پروتکل rdp امکان دسترسی امن به کامپیوتری در آن‌سوی دنیا را برای کاربران فراهم می‌کند. نه فقط دسترسی! که تعامل با آن هم امکان پذیر می‌شود. می‌توانید برنامه‌های مختلف را روی سیستم باز کنید، فایل‌ها را انتقال دهید، حذف کنید یا ویرایش دهید. جالب است نه؟

اگر مشتاقید بدانید پروتکل rdp چیست و چطور کار می‌کند، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

پروتکل دسکتاپ از راه دور یا rdp چیست؟

پروتکل دسکتاپ از راه دور یا rdp چیست؟

RDP مخفف عبارت «Remote Desktop Protocol» به معنی پروتکل دسکتاپ از راه دور است. کاربران با استفاده از این پروتکل می‌توانند از فاصله‌های دور به یک کامپیوتر دسترسی پیدا کنند و کنترل آن را به‌دست بگیرند. این اتصال و دسترسی از طریق دستگاه دیگری مثل لپ‌تاپ یا تلفن هوشمند اتفاق می‌افتد و با مفهوم «اشتراک‌گذاری صفحه» فرق می‌کند؛ چون با این پروتکل امکان تعامل با دستگاه راه دور ممکن می‌شود.

فرض کنید خانه دوستی هستید و می‌خواهید عکسی که روی لپ‌تاپ خود دارید را به او نشان دهید. پروتکل rdp دسترسی را برایتان فراهم می‌کند تا هرکجا هستید با تلفن همراه خود از راه دور به لپ‌تاپ‌تان وصل شوید، کنترلش کنید، فیلم تماشا کنید و فایل انتقال دهید.

شما می توانید به کامپیوتری آن‌سوی دنیا وصل شوید و از تمام عملکردها و برنامه‌های آن استفاده کنید، انگار که درست مقابل آن نشسته‌اید. این معجزه پروتکل rdp است.

Rdp چطور کار می‌کند؟

هر دستگاهی که بخواهید از راه دور کنترلش کنید، باید بتواند سیگنالی دریافت کند. مثلا اگر بخواهید جهت حرکت پهبادی را مشخص کنید، باید بتوانید سیگنال‌های رادیویی را با کنترلر برای آن بفرستید. پروتکل دسکتاپ هم همین‌طور عمل می‌کند. بگذارید اول نگاهی مفهوم کلاینت و سرور بیندازیم:

  • سرور: همان دستگاه میزبان که قصد دارید به آن متصل شوید و از هر موقعیتی قابل دسترسی است. نرم افزار rdp باید روی سرور نصب باشد.
  • کلاینت: دستگاهی است که کاربر در دست دارد و می‌خواهد عمل اتصال و کنترل از راه دور را با آن انجام دهد.

اما نحوه عملکرد پروتکل rdp چیست؟

روش عملکرد rdp چیست؟

سیگنال‌هایی که کلاینت به سرور می‌فرستد، به جای امواج رادیویی از طریق اینترنت ارسال می‌شوند. RDP به کمک پروتکل کنترل انتقال (TCP یا TCP/IP) یک کانال ویژه باز می‌کند و بسته‌های اطلاعاتی را در یک  قالب رمز‌گذاری شده درون این کانال منتقل می‌کند.

داده‌ها قبل از ارسال به هاست بسته‌بندی می‌شوند و به کانال آماده ppl به COL هدایت می‌شوند تا رمزگذاری و بعد منتقل شوند. این دو اتفاق (رمزگذاری و انتقال داده) می‌تواند با تاخیر همراه باشد. بنابراین  RDP به خدمات اینترنت سریع نیاز دارد تا بتواند این حجم کار را مدیریت کند و در عین حال تجربه‌ای دلپذیر برای کاربر رقم بزند.

هنگام استفاده از این پروتکل، بسته به تقاضای کاربران برای اتصال به رایانه میزبان، می‌توان درایورهای حمل و نقل بیشتری اضافه کرد. این سطح از استقلال در TCP/zip عملکرد RDP را بهبود می بخشد و آن را به یک شبکه توسعه پذیر تبدیل می‌کند.

از rdp چه استفاده‌هایی می‌شود؟

نکته هیجان انگیز درباره این پروتکل، همه‌کاره بودن آن است. کاربران هر انگیزه‌ای که داشته باشند، می‌توانند از این پروتکل برای دسترسی به دسکتاپ از راه دور استفاده کنند. در ادامه می‌خوانیم مهم‌ترین کاربردهای rdp چیست.

۱. انتقال فایل

فرض کنید پشت کامپیوتر نشسته‌اید و می‌خواهید فایلی را به تلفن همراهتان منتقل کنید. کابل USB ندارید و تنها راه چاره استفاده از یک ابزار دسترسی به دسکتاپ از راه دور است که با این پروتکل در اختیار شما قرار می‌گیرد. مثل این است که قفل گوشی را باز کنید و فایل را بردارید.

۲. پشتیبانی از راه دور در زندگی شخصی

فرض کنید یکی از اعضای خانواده‌تان روی کامپیوتر به مشکلی برخورده و به کمک شما احتیاج دارد. پروتکل rdp این امکان را به شما می‌دهد تا هرکجا که هستید، به کامپیوتر او دسترسی پیدا کنید و خودتان مشکل را حل کنید. همچنین دسترسی به فایل‌های شخصی در طول سفر و برخورداری از قدرت محاسباتی بیشتر با کامپیوتر خانه از دیگر مزیت‌های این پروتکل برای استفاده شخصی است.

۳. پشتیبانی از راه دور برای کسب و کارها

شرکت‌های مختلف به‌ویژه بخش فناوری اطلاعات آنها با استفاده از این پروتکل بسیاری از مشکلات کاربران و کارمندان داخلی را حل می‌کنند. هنگامی که بتوانید به چندین دستگاه به طور همزمان دسترسی داشته باشید، وظایف مدیریتی مثل راه اندازی نرم افزار روی همه دستگاه‌ها یا مدیریت دستگاه‌ها از یک نقطه مرکزی آسان‌تر می‌شود.

۴. کار کردن از راه دور

آخرین مورد به نفع همه کارمندانی است که می‌خواهند وظایف شغلی خود را از خانه مدیریت کنند. به لطف rdp این افراد می‌توانند در خانه بمانند و با یک لپ‌تاپ ساده به کامپیوترهای محل کار متصل شوند؛ بدون آنکه کوچکترین تاخیری مزاحم کارشان باشد. این مزیت پروتکل rdp برای شرکت‌های بزرگ و کوچک یا پروژه‌های شخصی فوق‌العاده مفید است.

برخی از ویژگی‌ها و عملکردهای RDP چیست؟

بسیار خوب. تا اینجا تقریبا دید خوبی از این پروتکل به دست آوردید و می‌دانید چطور کار می‌کند. شاید بپرسید ویژگی‌ها و عملکردهای rdp چیست؟

  • پذیرش پشتیبانی گرافیکی
  • تایید کارت هوشمند
  • دسترسی به فایل‌های محلی
  • پشتیبانی از چند نمایشگر به طور همزمان
  • قابلیت چاپ از راه دور
  • اتصال سریع و بدون درز
  • امکان قطع اتصال بدون خروج از سیستم
  • رمزگذاری RC4 برای محافظت داد‌های ماوس و صفحه کلید
  • کاهش پهنای باند

مزایا و معایب پروتکل rdp چیست؟

پروتکل rdp مزیت‌ها و معایبی دارد که هر کس قبل از استفاده باید نسبت به آنها آگاه باشد. بخوانید تا ببینید جنبه‌های مثبت و منفی پروتکل rdp چیست.

جوانب مثبت استفاده از RDP چیست؟

  • حفاظت از داده‌ها: حفاظت از داده‌های دستگاه یکی از مزایای قابل توجهی است که با RDP به دست می‌آید. با استفاده از RDP به جای تکیه بر پلتفرم‌های ابری، داده‌های خود را روی دستگاه خود نگه می‌دارید و با اینحال هرکجا که هستید به آن دسترسی پیدا می‌کنید.. پلتفرم‌های ابری و سایر دستگاه‌ها از امنیت پایین‌تری برخوردارند.
  • بدون نیاز به VPN: برخلاف تمام پلتفرم‌های دیگر، این پروتکل برای انتقال داده نیازی به شبکه خصوصی مجازی ندارد و خود دارای شبکه‌ای برای انتقال داده‌ها از دسکتاپ راه دور به دسکتاپ محلی است.
  • حذف نیاز به vpn: VPN در سطح شبکه به کاربران دسترسی می‌دهد که می‌تواند ناامن باشد. استفاده از RDP نیاز به VPN را از میان برمی‌دارد.
  • پیاده‌سازی آسان: یکی از مزیت‌های مهم rdp پیاده‌سازی آسان است. تمام فعالیت‌هایی که برای شروع نیاز دارید، مثل برای اضافه یا حذف کاربران کافی است.

جوانب منفی استفاده از RDP چیست؟

  • مشکلات تأخیر: تأخیر یکی از مشکلات رایج استفاده از rdp است که اگر سرعت اینترنت کم باشد، به احتمال فراوان با آن مواجه می‌شوید.
  • مشکلات امنیتی: اگر اقدامات امنیتی قوی اجرا نشود، کاربران در جلسات rdp با مشکلات امنیتی برخورد می‌کنند. حملات هش و کرم‌های کامپیوتری رایج‌ترین تهدیداتی هستند که معمولا پروتکل rdp را نا امن می‌کنند.

فرق RDP و VPN چیست؟

اگرچه به‌نظر برخی افراد RDP و VPN تفاوت چندانی ندارند، باید بگوییم تفاوت‌های چشم‌گیری میان این دو فناوری وجود دارد. یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) مسیری به منابع شبکه سازمان (از راه دور) ارائه می‌کند. این یعنی کاربری که به VPN سازمان وصل می‌شود، انگار که از محل کار به شبکه وصل شده و دسترسی‌های زیادی دارد. در حالی که RDP صرفا اتصال به یک منبع خاص را از راه دور امکان‌پذیر می‌کند که معمولا یک کامپیوتر فیزیکی یا مجازی است.

کسب و کارها چه نفعی از RDP می‌برند؟

اکثر کسب و کارهایی که با استفاده از این پروتکل داده‌ها را انتقال می‌دهند، از منافع آن بهره‌مند می‌شوند. به این صورت که یک نرم‌افزار Remote Desktop روی نسخه‌های ویندوز نصب می‌شود و کارکنان سازمان از مزیت‌های زیر بهره می‌برند.

مدیریت از راه دور

تکنسین‌های فناوری اطلاعات می‌توانند از Remote Desktop برای نصب نرم‌افزار جدید و اصلاح مسائل امنیتی روی تمام رایانه‌های شرکت از راحتی میز خود استفاده کنند. از آنجایی که آنها نیازی به مراجعه فیزیکی به هر رایانه ندارند، میزان زمان و نیروی انسانی صرف شده برای این کارها به شدت کاهش می‌یابد.

پشتیبانی فنی از راه دور

زمانی که یکی از کاربران در رایانه ویندوزی به مشکلی برمی‌خورد، تیم پشتیبانی می‌تواند با استفاده از  Remote Desktop وارد سیستم او شود و عیب‌یابی مشکل را آغاز کند. RDP یک پروتکل کارآمد است، بنابراین حتی اگر ارتباط با کامپیوتر مقصد ضعیف یا در فاصله خیلی دور باشد، تیم پشتیبانی IT با حداقل تأخیر ممکن دست و پنجه نرم خواهد کرد. این ویژگی RDP را به یک گزینه مناسب برای پشتیبانی فنی ویندوز از راه دور تبدیل می‌کند.

اتصال تین کلاینت

یکی دیگر از مزیت‌ها و موارد کاربرد RDP برای سازمان‌ها، راه‌اندازی تین کلاینت و سرور و ارائه محیط‌های دسکتاپ مجازی است. در این حالت به‌جای آنکه برای همه کاربران کامپیوترهای کامل خریداری شود، تک تک کامپیوترهای دفتر کار سازمان، به عنوان یک رایانه بی‌استخوان با سخت‌افزار ارزان‌قیمت (که به‌عنوان تین کلاینت شناخته می‌شوند) توسط پروتکل RDP به یک ویندوز سرور قدرتمند متصل می شوند که وظیفه ارائه محیط دسکتاپ مجازی به آنها را بر عهده دارد.

این راه‌اندازی برای شرکت به‌مراتب ارزان‌تر از خرید و نصب رایانه‌های قدرتمند روی میز همه کارمندان تمام می‌شود. به علاوه همه کاربران می‌توانند با استفاده از سخت‌افزار قدرتمند دستگاه ویندوز سرور، به یک محیط دسکتاپ کامل ویندوز دسترسی داشته باشند.

مهم‌ترین خطرات پروتکل RDP چیست؟

مهم‌ترین خطرات پروتکل RDP چیست؟

به‌رغم استفاده گسترده rdp، مشکلات امنیتی این پروتکل قابل چشم‌پوشی نیست. بزرگ‌ترین ضعف این سیستم این است که اجازه احراز هویت چند عاملی را نمی‌دهد.

دسترسی RDP با رمز عبور محافظت می‌شود و بسیاری از کارمندان از رمز عبور مشابهی برای دستگاه‌های خود استفاده می‌کنند. در نتیجه اتصالات RDP با خطرات بزرگی همراه می‌شود. اگر سازمان از نرم افزار قدیمی استفاده کند، در معرض هک و نفوذ کاربران خارجی قرار می‌گیرد. بدترین سناریو ممکن این است که هکرها جزئیات دسترسی به دسکتاپ از راه دور را به شرکت‌ها و اشخاص ثالث بفروشند و بر کسب و کار شما تاثیر بگذارند.

حالا راه جلوگیری از خطرات و تهدیدات RDP چیست؟ اینکه تا حد امکان یک رمز عبور قوی بسازید، از جدیدترین نسخه نرم افزار استفاده کنید و به فکر راه‌اندازی MFA باشید.

برای امنیت بیشتر پروتکل rdp چه کار کنیم؟

اگر می‌خواهید مرتب از این پروتکل برای برقراری ارتباط با دستگاه‌هایی که کیلومترها از شما دورند، استفاده کنید، باید استراتژی هوشمندی برای حفاظت از این اتصال داشته باشید. برای تضمین امنیت اتصالات rdp به این چند نکته توجه کنید:

  • به جای استفاده از اتصال RDP باز، دروازه‌های دسکتاپ از راه دور خود را بسازید.
  • برای کاهش خطرات احتمالی، احراز هویت در سطح شبکه را فعال کنید.
  • اتصال پروتکل دسکتاپ را برای کاربران غیرسرپرست محدود کنید تا نتوانند به دسکتاپ سازمانی متصل شوند.
  • تعداد رمزهای عبور اشتباه را محدود کنید.
  • یک رمز عبور با ترکیبی از نمادها، حروف و اعداد بسازید که پیدا کردنش سخت باشد.
  • تنظیمات رمزگذاری سطح بالا را برای پروتکل دسکتاپ از راه دور فعال کنید.
  • با فایروال جلوی دسترسی‌های غیرضروری را بگیرید.
  • مطمئن شوید دسکتاپ راه دور و رایانه‌های محلی به‌روز باشند.

بهترین جایگزین‌های RDP چیست؟

شرکت‌های بزرگ معمولا حاضر نیستند خطرات امنیتی rdp را نادیده بگیرند و به دنبال جایگزین‌های امن‌تری برای دسترسی به دسکتاپ از راه دور می‌گردند. برخی از بهترین جایگزین‌های rdp عبارت‌اند از:

  • محاسبات شبکه مجازی (VNC)
  • پوسته امن (SSH)
  • دسترسی از راه دور به دسکتاپ با کروم
  • معماری محاسباتی مستقل (ICA)
  • تیم ویوور TeamViewer
  • راه‌حل‌های شخص ثالث
  • Solarwinds Dameware مبتنی بر ابر
  • Citrix Independent Computing Architecture
  • Screens for iOS

استفاده از RDP چقدر هزینه دارد؟

یکی از سوالات مهم کاربران درمورد استفاده از RDP، مربوط به هزینه است. اگر برای اتصال تین کلاینت‌ها به ویندوز سرور از RDP استفاداه می‌کنید،‌ باید لایسنس دسترسی مشتری را خریداری کنید.

Remote Desktop که از RDP استفاده می‌کند، در اکثر نسخه های ویندوز تعبیه شده و برای استفاده از آن نیازی به پرداخت هزینه‌های اضافه نیست. به همین خاطر بسیاری از شرکت‌ها برای راه‌اندازی ابزار مدیریت از راه دور برای ویندوز، سراغ پروتکل Remote Desktop می‌روند. چون عملا یکی از بهترین پلت‌فرم‌های نرم‌افزار دسکتاپ از راه دور رایگان محسوب می‌شود.

اما برای استفاده از RDP جهت اتصال تین کلاینت‌ها به ویندوز سرور که در بالا اشاره کردیم، باید لایسنس دسترسی مشتری تهیه شود. دو نوع لایسنس وجود دارد. یکی به کاربر اجازه می‌دهد صرف نظر از دستگاه موردنظر به سرور دسترسی پیدا کند. لایسنس دوم منحصرا برای دستگاه‌های مشخصی کار می‌کند که صرف‌نظر از تعداد کاربران دستگاه، دسترسی آنها را امکان‌پذیر می‌کند.

کلام آخر

هدف از نگارش این مقاله این بود که ببینیم پروتکل دسترسی به دسکتاپ از راه دور چیست و چه فوایدی برای ما دارد. اکنون خیلی خوب می‌دانید rdp کمک می‌کند به یک دسکتاپ راه دور متصل شوید، به فایل‌ها و برنامه‌ها دسترسی داشته باشید، آنها را عیب‌یابی کنید، نرم افزار را به‌روز کنید و موارد دیگر. این پروتکل در وقت و هزینه‌های جابه‌جایی صرفه‌جویی می‌کند و در عین حال لذت مدیریت همه‌چیز را از یک مکان مرکزی به کاربر ارائه می‌کند.

شما چه اطلاعاتی درباره این پروتکل دارید؟ به‌نظرتان استفاده از آن چه مزیت‌هایی دیگری دارد که اینجا اشاره نکرده‌ایم؟ نظرات‌تان را از بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


نوشته‌های مرتبط

تصویر Hitachi VSP سری F

همه‌چیز درباره Hitachi VSP؛ پلتفرم ذخیره‌سازی مجازی هیتاچی

سیستم‌های پلتفرم فضای ذخیره‌سازی مجازی هیتاچی Hitachi VSP برای اطمینان از بهترین تجربه ذخیره‌سازی امن و مطمئن داده تولید و... ادامه مطلب

مزایا مجازی سازی سرور

کامل‌ترین توضیحات درباره مجازی‌سازی سرور

مزایای زیادی برای Server Virtualization وجود دارد ولی مهم‌ترین آن افزایش کارایی سرور است ادامه مطلب

High-availability چیست

high availability چیست و چه کاربردی دارد؟

lability یا دسترسی سطح بالا (HA) به توانایی یک سیستم برای فعالیت در بازه زمانی طولانی‌مدت گفته می‌شود. ادامه مطلب

vmware چیست؟

Vmware چیست؟

Vmware مجموعه‌ای از نرم‌افزارها و راه‌حل‌هایی که برای تبدیل یک کامپیوتر یا سرور میزبان به چند ماشین مجازی (کامپیوتر مهمان)... ادامه مطلب

ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری E

Hitachi VSP سری E با کمترین میزان تاخیر در ارائه داده، هزینه ذخیره‌سازی برنامه‌ها را کاهش داده و عملکرد بی‌نظیر... ادامه مطلب

vmware horizon چیست

vmware horizon چیست؟

vmware horizon یک راه حل نرم‌افزاری که توسط کمپانی VMware برای استقرار زیرساخت دسکتاپ مجازی تولید شده و با سایر... ادامه مطلب

تصویر Hitachi VSP سری F

ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری F

Hitachi VSP سری F امکان بازیابی اطلاعات و ابزارهای حفاظتی، بازیابی آگاهانه از برنامه، پشتیبان‌گیری ساده‌تر، کاهش خرابی و درصد... ادامه مطلب

مجازی سازی چیست

هر آن چیزی که درباره مجازی‌سازی باید بدانید.

بدون مجازی‌سازی یا Virtualization نه شبکه‌ای در کار بود و نه رایانش ابری. ادامه مطلب

Kubernetes چیست

kubernetes چیست؟ | ویژگی‌ها + تفاوت با داکر

Kubernetes سیستمی است که وظیفه هماهنگ کردن برنامه‌های کاربردی در حال اجرا روی کانتینر‌های مجازی را دارد. ادامه مطلب

مجازی سازی دسکتاپ

0-100 مجازی سازی دسکتاپ

مجازی‌سازی دسکتاپ به روشی گفته می‌شود که در آن ورک‌استیشن (workstation) کاربر برای اتصال به یک دستگاه بافاصله دور شبیه‌سازی... ادامه مطلب

دسته بندی مطالب

  • امنیت شبکه
  • پرداخت الکترونیک
  • پشتیبانی و مانیتورینگ شبکه
  • تجهیزات شبکه
  • تکنولوژی
  • خبرها و رویدادهای تسکا
  • خدمات اکتیو شبکه
  • ذخیره سازی اطلاعات
  • راه اندازی انواع شبکه
  • رایانش ابری
  • شبکه اینترنت
  • مجازی سازی
  • مفاهیم اولیه شبکه

آخرین نوشته ها

  • تسکا دانش‌بنیان شد و به جمع شرکت‌های دانش بنیان پیوست!
  • کارخانه نوآوری تسکا افتتاح شد.
  • latency چیست؟ همه چیز درباره تاخیر شبکه
  • خدمات و پشتیبانی هیتاچی VSP
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری E
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری G
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری F
  • همه‌چیز درباره Hitachi VSP؛ پلتفرم ذخیره‌سازی مجازی هیتاچی
  • رهنمودهای خدمات پرداخت در اتحادیه اروپا با همکاری تسکا منتشر شد.
  • هرآنچه باید درباره تجهیزات امنیتی شبکه بدانید

فناوری‌های نوین

  • پولام
  • پرداخت الکترونیک
  • تسکا کلود

لینک‌های مفید

  • محصولات
  • خدمات گارانتی
  • صدای مشتری
  • فرصت‌های شغلی
  • تسکا در ایران‌تلنت

© تمامی حقوق این وب‌سایت برای شرکت توسعه سامانه تسکا محفوظ است.