تسکا ارائه دهنده راهکارهای فناورانه
  • صفحه اصلی
  • راهکارها و خدمات
  • درباره‌ما
  • ارتباط‌با‌ما
  • بلاگ
  • صفحه اصلی
  • راهکارها و خدمات
  • درباره‌ما
  • ارتباط‌با‌ما
  • بلاگ
vmware چیست؟

Vmware چیست؟

تسکا2023-01-15T23:58:34+03:30

مجازی‌سازی همین حالا هم در زندگی نیمه دیجیتالی ما رسوخ کرده و رد پایش در انواع صنایع و کسب‌و‌کارهای کوچک و بزرگ دیده می‌شود، چه رسد به آینده که مطمئناً زندگی‌ها دیجیتالی‌تر و پیشرفته‌تر از حالاست. چه درمورد کلاس‌های آنلاین، چه کارکردن از راه دور، با پیشرفت دنیای فناوری توسعه ماشین‌های مجازی برای همه سازمان‌ها از نان شب واجب‌تر است. یکی از نرم‌افزارهای پیشرو در صنعت مجازی‌سازی و محاسبات ابری، vmware است. در این مقاله قصد داریم مفصل درباره این صحبت کنیم که vmware چیست، چطور کار می‌کند و استفاده از آن چه اهمیتی دارد. اگر مشتاقید بیشتر درباره این تکنولوژی بدانید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

آشنایی با نرم افزار vmware

vmware نرم‌افزاری برای مجازی‌سازی سیستم‌ها

VMware یک شرکت نرم‌افزاری شناخته‌شده در زمینه مجازی‌سازی سیستم‌ها و محاسبات ابری است و محصول نرم‌افزاری این شرکت وظیفه مجازی‌سازی تمام اجزای سخت‌افزاری مثل کارت گرافیک، آداپتور شبکه و هارد دیسک را برعهده می‌گیرد. با استفاده از نرم‌افزار vmware کاربران می‌توانند چندین محیط مجازی یا سیستم‌های کامپیوتری مجازی را روی یک کامپیوتر یا سرور اجرا کنند. یعنی میزبانی یا مدیریت چندین سیستم رایانه‌ای مجازی که ممکن است تعدادشان به ۱۰۰ عدد هم برسد، به یک کامپیوتر سپرده می‌شود.

در کسب‌و‌کارهای بزرگ و کوچک زمانی که نیاز به راه‌اندازی چندین سیستم سرور است، مجازی‌سازی با vmware فورا به کمک شرکت می‌آید؛ بی‌آنکه هزینه نیاز به هزینه اضافه برای خرید سخت‌افزارهای مجزا باشد.

نگاهی به تاریخچه vmware

اولین محصول نرم افزاری vmware تحت عنوان VMware Workstation در ماه می سال ۱۹۹۹ منتشر شد. این شرکت در سال ۲۰۰۱ با انتشار VMware GSX Server و VMware ESX Server وارد بازار سرورها شد و در آوریل ۲۰۱۱، با انتشار Cloud Foundry (سیستم نرم افزاری PaaS منبع باز) وارد بازار رایانش ابری شد. این سیستم رایانش ابری برای پشتیبانی از برنامه‌های تحت Java، Ruby on Rails، Sinatra و سایرین طراحی شده بود و از MySQL، MongoDB و دیگر پلتفرم‌های پایگاه داده پشتیبانی می‌کرد.

در حال حاضر VMware انواع نرم افزارهای مجازی‌سازی مختلف را توسعه می‌دهد و به بازار عرضه می‌کند. بیشتر این برنامه‌ها با اهداف تجاری روانه بازار می‌شوند، اما کاربران خانگی هم می‌توانند از برخی از این نرم‌افزارها استفاده کنند. از معروف‌ترین محصولات نرم افزاری شرکت vmware می‌توان به VMware ESX و VMware ESXi، VMware vCloud، VMware ACE و VMware ThinApp اشاره کرد.

محصولات VMware

اما ببینیم محصولات معروف vmware چیست؟

معروف‌ترین و پرکاربردترین محصول این شرکت VMware vSphere است. اما به همینجا ختم نمی‌شود. مجموعه طولانی از نرم‌افزارها و سایر محصولات پیشرو وجود دارد که هرکدام چالش‌های خاص پیرامون مرکز داده و زیرساخت ابری، شبکه و امنیت، ذخیره‌سازی و بسیاری از مسائل ریز و درشت دیگر را حل می‌کنند. برخی از این محصولات عبارت‌اند از:

  • VMware Cloud
  • VMware NSX
  • VMware vRealize
  • VMware vSAN
  • VMware Site Recovery Manager (SRM)
  • VMware vCloud NFV
  • VMware Horizon
  • VMware Workstation
  • VMware Fusion

VMware چگونه کار می‌کند؟

VMware یک نرم افزار کامپیوتری است می‌توان به کمک آن یک سیستم عامل مجازی را روی هر سیستم عامل دیگری نصب کرد. اگر با ویندوز آشنایی کافی دارید و اکنون بخواهید از یک سیستم عامل دیگر مثل لینوکس استفاده کنید، احتمالا برای حذف ویندوز و نصب لینوکس کمی تردید داشته باشید. در چنین حالتی می‌توان از VMware برای مجازی‌سازی لینوکس روی رایانه شخصی ویندوزی خود استفاده کرد؛ بدون آنکه واقعا نیازی به نصب سیستم عامل لینوکس مجازی روی کامپیوتر باشد.

هایپروایزر چیست و چکار می‌کند؟

هایپروایزر چیست و چکار می‌کند؟

کار Hypervisor VMware پارتیشن‌بندی یا انتزاع و جداسازی این سیستم‌عامل‌ها و برنامه‌های کاربردی مختلف از سخت‌افزار زیرین است. این یعنی ممکن است رایانه میزبان یک یا چند کامپیوتر مجازی (ماشین‌های مهمان) را به‌طور مستقل اجرا و مدیریت کند.

عملکرد هایپروایزر با تخصیص منابع سخت‌افزاری مثل حافظه، CPU، پهنای باند و غیره، به مدیریت بهتر ماشین‌های مجازی متمایز کمک می‌کند. زمانی که کاربرد درخواست این منابع را ارسال می‌کند، ممکن است با درخواست خود کامپیوترهای مجازی را نیز متوقف و راه‌اندازی کند.

مزیت‌های VMware چیست؟

مزیت‌های VMware چیست؟

VMware چندین مزیت عمده دارد که در محصولات مختلف این شرکت به چشم می‌خورند. این محصولات و خدمات طوری طراحی شده‌اند که امنیت شبکه، فضای ذخیره ابری و موارد دیگر را تقویت می‌کنند. در ادامه این بخش می‌بینیم مهم‌ترین مزیت‌های VMware چیست.

  • زیرساختی برای دسکتاپ مجازی. یکی از مزیت‌های اصلی VMware امکان دسترسی از راه دور به دسکتاپ حین استفاده از این برنامه است. عملا نیازی به پیکربندی کامل دسکتاپ در محل کار نیست، چراکه به لطف VMware Horizon می‌توان دسکتاپ ویندوز را از طریق ابر مدیریت و راه‌اندازی کرد. به این ترتیب نیاز به ایجاد و مدیریت دسکتاپ در محل به‌طور کامل رفع می‌شود.
  • ارائه دسکتاپ شخصی. به کمک لایه مجازی‌سازی VMware مدیریت عملکرد یک ماشین مجازی روی لینوکس، ویندوز یا حتی لپ تاپ امکان‌پذیر می‌شود. از آنجا که ماشین‌های مجازی VMware سیستم عامل‌های خاص خود را دارند، می‌توانیم بدون نگرانی درمورد سیستم‌عامل نصبی،  vmware را با خیال راحت روی ویندوز یا لینوکس اجرا کنیم. حتی با استفاده از VMware Workstation می‌توان از یک ماشین مجازی در دل یک ماشین مجازی دیگر استفاده کرد.
  • ارائه فضای ذخیره و دسترسی بهتر. vSAN از محصولات VMware به ذخیره‌سازی و دسترسی‌پذیری بهتر کمک می‌کند و قدرت محاسباتی را بالا می‌برد.
  • امکان بازیابی از فاجعه. یکی از مزیت‌های مهم VMware بازیابی فاجعه یا همان دیزستر ریکاوری است. می‌توانیم یک برنامه بازیابی ایجاد کنیم تا در صورت خرابی به‌طور خودکار اجرا شود. البته به منظور محافظت از شبکه و حفظ امنیت VMware، این راه حل با محصول NSX ادغام شده است.
  • زیرساخت ابری. سازمان‌های بزرگ معمولا سراغ ابرهای خصوصی می‌روند؛ اما برای استارتاپ‌های کوچک سرویس‌های ابری عمومی مثل VMware یک انتخاب مناسب و کافی است. این گزینه به مراتب مقرون‌به‌صرفه‌تر است؛ چرا که نیازی به مدیریت سرورها و همه زیرساخت‌ها نیست.
  • بهبود مدیریت منابع: VMware به کسب و کارها اجازه می‌دهد ورک لودها و برنامه‌های کاربردی متعدد سیستم عامل را روی یک سرور اجرا کنند.
  • انعطاف‌پذیری محیط محاسباتی: VMware پارتیشن بندی، زمان‌بندی و محدودیت‌های مختلفی دارد که به استفاده بهتر از سخت افزارها و منابع منجر می‌شود.
  • کاهش هزینه‌های فناوری اطلاعات: با وجود ماشین‌های مجازی که درست مانند یک رایانه واقعی رفتار می‌کنند، نیازی به خرید و راه‌اندازی تجهیزات سخت‌افزاری اضافه نیست و هزینه‌های تیم IT سازمان به‌قدر چشمگیری کاهش می‌یابد.
  • نصب سریع و ایمن نرم افزار: VMware تضمین می‌کند کسب و کارها بی‌هیچ خطری نرم افزار واقعی را نصب و آزمایش کنند. به‌علاوه ماشین‌های مجازی از نرم‌افزارهایی پشتیبانی می‌کنند که در صورت نبود مجازی‌سازی به‌راحتی با سیستم‌های واقعی سازگار نخواهد بود.

معایب VMware چیست؟

حالا که فهمیدیم مهم‌ترین مزیت‌های vmware چیست، بد نیست با برخی از اشکالات احتمالی این پلتفرم نیز آشنا شویم.

  • سازگاری کمتر. پر واضح است که محصولات VMware سازگاری خوبی با یکدیگر دارند و انتظاری جز این هم نداریم؛ اما در کل گزینه‌های کمی وجود دارد که سازگاری این محصولات را محدود می‌کند. اگر به ابزار یا نرم‌افزار متن‌بازی علاقه‌مند هستید، باید دنبال ورژنی از آن ابزار بگردید که با VMware سازگار باشد، نه با ابزارهای دیگری مثل Hyper-V.
  • منحنی یادگیری پرشیب. محصولات VMware گسترده‌اند و از این جهت یکی از بهترین‌ها در صنعت محصولات مجازی‌سازی است. برای یادگیری نحوه کارکرد با این محصولات باید از متخصصان VMware کمک بگیرید یا مدام از خدمات پشتیبانی مشتری نرم افزار استفاده کنید.
  • هزینه زیاد. VMware گران است و این مسئله نیاز به یادآوری ندارد. اما این نکته را یادآوری کنیم که امکان صرفه‌جویی در هزینه‌های بالقوه را فراهم می‌کند.

امنیت vmware

صرف نظر از پیچیدگی محیط مجازی، امنیت در چنین فضایی به مراتب بیشتر خواهد بود. شرکت‌های مدرن باید بتوانند نیروی کاری که از دستگاه‌های مختلف برای دسترسی به شبکه استفاده می‌کنند را بدون ایجاد مانعی در بهره‌وری ایمن کنند. VMware با ایمن‌سازی ترکیبی از محیط‌های مدرن و سنتی، هیچ دستگاه یا نقطه ورودی را در معرض خطر قرار نمی‌دهد.

در سازوکار قدیمی، تیم‌های امنیت بخش IT و تیم‌های عملیاتی اغلب دیدگاه‌های امنیتی خاص خود را دارند و با استفاده از ابزارهای مختلف، داده‌های مجزا تولید می‌کنند. VMware همه چیز را گرد هم می‌آورد و یک دید کلی از ریسک‌ها و شکاف‌های امنیتی در اختیار شما می‌گذارد. همچنین تضمین می‌کند که حملات یا بلایای طبیعی آسیب قابل توجهی به شبکه وارد نکنند؛ چراکه در فضای ابری سیال باقی می‌ماند و روی مناطق آسیب‌دیده در گردش‌اند.

کلام آخر

امیدواریم خواندن این مقاله تمام ابهامات ذهنی‌تان درمورد VMware را روشن کرده باشد و اکنون بهتر بدانید vmware چیست، چطور کار می‌کند و چه مزیت‌ها و معایبی دارد. برخی از پیشنهادات کلیدی این محصول برای مشاغل مختلف عبارت است از پلتفرم‌های اپلیکیشنی، زیرساخت‌های ابری، شبکه‌سازی، فضای کاری در موقعیت‌های مکانی مختلف، امنیت، ابر مخابراتی و غیره. تمام مشاغلی که از تکنولوژی ابری و مجازی‌سازی در عملیات روزانه خود استفاده می‌کنند، می‌توانند با استفاده از VMware کارایی کسب‌و‌کار را بهبود ببخشند، هزینه‌ها را کاهش دهند و از سایر مزیت‌های این پلتفرم نهایت استفاده را ببرند. شما چه اطلاعات بیشتری درباره vmware دارید؟ اگر تجربه کارکردن با این محصولات را دارید و نکات دیگری می‌دانید، منتظر شنیدن نظرات‌تان هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


نوشته‌های مرتبط

مجازی سازی دسکتاپ

0-100 مجازی سازی دسکتاپ

مجازی‌سازی دسکتاپ به روشی گفته می‌شود که در آن ورک‌استیشن (workstation) کاربر برای اتصال به یک دستگاه بافاصله دور شبیه‌سازی... ادامه مطلب

همه‌چیز درباره virtual SAN

VSAN چیست؟

راه حل ذخیره‌سازی VSAN امکان استفاده از فضای ذخیره بلا استفاده دیتاسنتر را فراهم می‌کند. ادامه مطلب

vmware horizon چیست

vmware horizon چیست؟

vmware horizon یک راه حل نرم‌افزاری که توسط کمپانی VMware برای استقرار زیرساخت دسکتاپ مجازی تولید شده و با سایر... ادامه مطلب

مجازی سازی چیست

هر آن چیزی که درباره مجازی‌سازی باید بدانید.

بدون مجازی‌سازی یا Virtualization نه شبکه‌ای در کار بود و نه رایانش ابری. ادامه مطلب

مزایا مجازی سازی سرور

کامل‌ترین توضیحات درباره مجازی‌سازی سرور

مزایای زیادی برای Server Virtualization وجود دارد ولی مهم‌ترین آن افزایش کارایی سرور است ادامه مطلب

همه‌چیز درباره VXLAN

vxlan چیست؟ | کاربرد + تفاوت آن VLAN

تصور کنید شبکه سازمانی شما در حال رشد است و هاست‌های فیزیکی و ماشین‌های مجازی متعدد در سراسر شبکه توزیع... ادامه مطلب

تصویر Hitachi VSP سری F

ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری F

Hitachi VSP سری F امکان بازیابی اطلاعات و ابزارهای حفاظتی، بازیابی آگاهانه از برنامه، پشتیبان‌گیری ساده‌تر، کاهش خرابی و درصد... ادامه مطلب

مجازی سازی شبکه چیست

مجازی سازی شبکه چیست | کاربرد ها + مزایا و معایب

با استفاده از مجازی سازی شبکه می توانیم با ترکیب یا تقسیم سیستم‌های سخت‌افزاری به کمک نرم‌افزار، مدیریت بهتری... ادامه مطلب

تصویر دخیره ساز Hitachi VSP سری G

ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری G

Hitachi VSP سری G یک سیستم ذخیره‌سازی یکپارچه مجازی از خانواده هیتاچی است که عملکرد بالا، دسترسی‌پذیری و قابلیت اطمینان... ادامه مطلب

مجازی ساز vsphere چیست و آشنایی کامل با روش کار آن

مجازی ساز vmware vsphere چیست و آشنایی کامل با روش کار آن

پلتفرم ویسفر یا (vmware vsphere) یک پلتفرم یا مجموعه کامل برای مجازی سازی سرور است. ادامه مطلب

دسته بندی مطالب

  • امنیت شبکه
  • پرداخت الکترونیک
  • پشتیبانی و مانیتورینگ شبکه
  • تجهیزات شبکه
  • تکنولوژی
  • خبرها و رویدادهای تسکا
  • خدمات اکتیو شبکه
  • ذخیره سازی اطلاعات
  • راه اندازی انواع شبکه
  • رایانش ابری
  • شبکه اینترنت
  • مجازی سازی
  • مفاهیم اولیه شبکه

آخرین نوشته ها

  • تسکا دانش‌بنیان شد و به جمع شرکت‌های دانش بنیان پیوست!
  • کارخانه نوآوری تسکا افتتاح شد.
  • latency چیست؟ همه چیز درباره تاخیر شبکه
  • خدمات و پشتیبانی هیتاچی VSP
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری E
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری G
  • ذخیره‌ساز مجازی هیتاچی؛ Hitachi VSP سری F
  • همه‌چیز درباره Hitachi VSP؛ پلتفرم ذخیره‌سازی مجازی هیتاچی
  • رهنمودهای خدمات پرداخت در اتحادیه اروپا با همکاری تسکا منتشر شد.
  • هرآنچه باید درباره تجهیزات امنیتی شبکه بدانید

فناوری‌های نوین

  • پولام
  • پرداخت الکترونیک
  • تسکا کلود

لینک‌های مفید

  • محصولات
  • خدمات گارانتی
  • صدای مشتری
  • فرصت‌های شغلی
  • تسکا در ایران‌تلنت

© تمامی حقوق این وب‌سایت برای شرکت توسعه سامانه تسکا محفوظ است.