دیتا سنتر ابری چیست

نویسنده:

دسته:

تاریخ انتشار:


دیتاسنتر ابری نوعی زیرساخت ارائه شده به‌صورت آنلاین است که برای رفع نیاز‌های سخت‌افزاری شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف کاربرد دارد. در کل یک data center تشکیل شده از میزان زیادی قطعات فیزیکی بوده که به‌وسیله نرم‌افزار‌های گوناگون مدیریت و کنترل می‌شوند. تفاوت‌های زیادی بین دیتاسنتر سنتی و cloud data center وجود دارد، تا جایی که شاید تنها وجه اشتراکشان، استفاده از هر دوی آنها برای ذخیره‌سازی داده‌ها است.

در این مقاله به‌صورت کامل به بررسی نوع ابری و سنتی در کنار تفاوت‌های اساسی آن‌ها می‌پردازیم. پیشنهاد می‌شود تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا با هر دو سیستم اجرایی آشنا شوید.

دیتاسنتر (Data Center) چیست؟

اینفوگرافی اجزای دیتاسنترابری

Data center در لغت به معنای مرکز داده است. در دنیای کامپیوتر با ترکیب اجزا و قطعات فیزیکی مختلف در یک مجموعه به همراه نرم‌افزار‌های گوناگون یک دیتاسنتر حاصل می‌شود. برخلاف تصور عموم مردم، علاوه بر استفاده از مراکز داده برای ذخیره‌سازی اطلاعات، می‌توان از آن‌ها برای موارد گوناگونی مانند نظارت بر شبکه، اجرای نتورک‌های بزرگ و کوچک، توسعه کسب‌وکار‌ها و... استفاده کرد.

مراکز Data ممکن است از تعداد زیادی رم، CPU روتر، مودم، سوئيچ، مولد‌های نیرو، سیستم‌های خنک‌سازی در کنار تعداد بی‌شماری قطعات سخت‌افزاری دیگر ساخته شود. ژنراتور‌های مولد آن باید به‌صورت بی‌وقفه نیرو تولید کنند تا سیستم پیاده شده از دسترس خارج نشود. در نوع سنتی برای استقرار منابع نیاز به محیط واحدی خواهد بود.

دیتا سنتر ابری

برای مطالعه بیشتر مقاله دیتا سنتر چیست را پیشنهاد می کنیم.

دیتاسنتر ابری یا cloud data center

اشاره شد که ساختار و درکل وجه تفاوت زیادی میان دیتاسنتر ابری و نوع سنتی آن وجود دارد. ابتدا باید اشاره کرد که مراکز داده ابری توسط شرکت‌ها و سازمان‌های ثانویه ارائه می‌شوند و استفاده از آن‌ها به‌وسیله اینترنت و به‌صورت آنلاین انجام می‌گیرد.

از شرکت‌های بزرگ ارائه‌دهنده Cloud data center می‌توان به گوگل، مایکروسافت و آمازون اشاره کرد. این شرکت‌ها با استقرار چندین مراکز داده در نقاط مختلف (شاید هزاران)، به‌صورت شبکه تشکیل‌یافته از مراکز داده متعدد، خدمات خود را بهبود می‌بخشند. به این صورت که با تکه‌تکه کردن داده‌ها و اطلاعات و ذخیره آن‌ها در سنتر‌های گوناگون این اطمینان را به استفاده‌کنندگان می‌دهد که در صورت بروز هرگونه ایراد، یک نسخه پشتیبان از Dataها وجود دارد.

برای مطالعه بیشتر مقاله همه چیز درباره راه اندازی دیتاسنتر را پیشنهاد می کنیم.

تفاوت دیتاسنتر ابری با نوع سنتی

زمانی که صحبت از مرکز داده ابری به میان می‌آید نباید انتظار یک مکان ثابت را داشت. یعنی دیتا سنترهای ابری متعلق به یک شرکت مانند آمازون در چندین کشور مختلف و در چندین منطقه گوناگون از آن کشور‌ها مستقر شده‌اند که مکان آن‌ها نیز تقریبا محرمانه است. دلایل زیادی برای این کار وجود دارد؛ مانند افزایش امنیت و محافظت بهتر از مراکز، سرویس‌دهی مطلوب‌تر و با سرعت بالا‌تر، پشتیبانی امن‌تر از داده‌ها و اطلاعات میلیون‌ها کاربر و... .

این در حالی است که دیتا سنتر‌های سنتی در یک مکان ثابت و آن‌هم اغلب در تاسیسات شرکت‌ها مستقر می‌شوند. زیرا هزینه تهیه و اجرای تمامی قسمت‌های یک data center بسیار بالا است و استقرار یک مورد از آن‌هم حتی بیشتر از کافی است.

فرض کنید که در مرکز داده ابری چندین گاوصندوق در مکان‌های مختلف و نامشخصی قرار داده شده‌اند ولی در نوع سنتی هر شرکت اقدام به تهیه یک گاوصندوق مخصوص به خودکرده است که آن را نیز در محل خود سازمان نگهداری می‌کند. در نهایت برای هر دو این حالت‌ها می‌توان مزایا و معایب بسیار زیادی در نظر گرفت. در ادامه به بررسی مهم‌ترین موارد آن‌ها می‌پردازیم تا بهتر بتوان از بین این دو مورد یکی را انتخاب کرد.

در ادامه تفاوت‌های اصلی بین دیتاسنتر ابری و دیتاسنترهای سنتی (On-Premise) را به طور خلاصه در زمینه‌های قیمت، عملکرد و امنیت بررسی می کنیم:

1. اختلاف قیمت و هزینه‌ها:

  • دیتاسنتر سنتی:
    • هزینه اولیه بالا: نیاز به سرمایه‌گذاری زیاد برای خرید تجهیزات (سرورها، شبکه، سیستم‌های خنک‌کننده و غیره) و ایجاد زیرساخت.
    • هزینه‌های نگهداری: هزینه‌های مستمر برای نگهداری، تعمیرات، به‌روزرسانی تجهیزات، نیروی انسانی متخصص و مصرف انرژی.
    • هزینه‌های پیش‌بینی نشده: احتمال بروز خرابی و نیاز به تعویض تجهیزات که می‌تواند هزینه‌های غیرمنتظره‌ای ایجاد کند.
  • دیتاسنتر ابری:
    • هزینه اولیه کم: نیازی به سرمایه‌گذاری اولیه برای خرید تجهیزات نیست.
    • پرداخت به ازای مصرف: فقط برای منابعی که استفاده می‌کنید (CPU، RAM، فضای ذخیره‌سازی و غیره) هزینه پرداخت می‌کنید.
    • کاهش هزینه‌های نگهداری: مسئولیت نگهداری و به‌روزرسانی تجهیزات بر عهده ارائه‌دهنده خدمات ابری است.

2. عملکرد (Performance):

  • دیتاسنتر سنتی:
    • کنترل کامل: امکان پیکربندی و بهینه‌سازی سخت‌افزار و نرم‌افزار برای نیازهای خاص.
    • محدودیت منابع: محدودیت در منابع سخت‌افزاری و امکان ارتقا.
    • مقیاس‌پذیری محدود: افزایش ظرفیت نیاز به خرید و نصب تجهیزات جدید دارد که زمان‌بر و پرهزینه است.
  • دیتاسنتر ابری:
    • مقیاس‌پذیری بالا: امکان افزایش یا کاهش منابع به صورت پویا و در لحظه بر اساس نیاز.
    • دسترسی به منابع متنوع: دسترسی به انواع مختلف منابع محاسباتی، ذخیره‌سازی و شبکه.
    • عملکرد بالا: استفاده از جدیدترین فناوری‌ها و تجهیزات با عملکرد بالا.

3. امنیت (Security):

  • دیتاسنتر سنتی:
    • کنترل فیزیکی: کنترل کامل بر امنیت فیزیکی دیتاسنتر (دسترسی، نظارت، و غیره).
    • مسئولیت کامل: مسئولیت کامل امنیت داده‌ها و سیستم‌ها بر عهده سازمان است.
    • نیاز به تخصص: نیاز به تخصص و دانش فنی برای پیاده‌سازی و مدیریت امنیت.
  • دیتاسنتر ابری:
    • امنیت چند لایه: ارائه‌دهندگان خدمات ابری معمولاً از تدابیر امنیتی چند لایه (فیزیکی، شبکه، داده) استفاده می‌کنند.
    • Compliance: رعایت استانداردهای امنیتی و مقررات مختلف (مانند HIPAA، PCI DSS و غیره).
    • ابزارهای امنیتی پیشرفته: دسترسی به ابزارهای امنیتی پیشرفته مانند سیستم‌های تشخیص و جلوگیری از نفوذ، فایروال‌ها و غیره.
    • مسئولیت مشترک: مدل مسئولیت مشترک (Shared Responsibility Model) که در آن ارائه‌دهنده خدمات ابری مسئول امنیت زیرساخت و سازمان مسئول امنیت داده‌ها و برنامه‌های خود است.

تفاوت دیتاسنتر ابری با VPS

ارائه‌دهندگان VPS در سال‌های اخیر متوجه تغییر اولویت‌های مصرف‌کننده بوده‌اند. در دنیای امروز مشتریان گزینه‌هایی را ترجیح می‌دهند که دسترسی به آنها راحت‌تر باشد و با مدت‌زمان خاموشی کمتر و اطمینان از زیرساخت مستحکم، بتوانند بار کاری خود را روی آن پیاده کنند. در این بخش می‌خواهیم با بررسی ویژگی‌های دیتاسنترهای ابری و VPS، تفاوت‌های این دو را بهتر بشناسیم.

  • قیمت: بهره‌مندی از خدمات VPS معمولا ارزان‌تر از سرورهای ابری است.
  • قابلیت دسترسی: اگر دیتاسنتر فیزیکی از کار بیفتد، تمام VPS های آن سرور از کار می افتند؛ اما سرورهای ابری بدون تجربه قطعی به سرورهای فیزیکی دیگر منتقل می‌شوند.
  • امنیت: در دیتاسنتر VPS نگرانی‌های امنیتی وجود دارد. اگر کلاینت مسئله امنیت را روی سرور مشترک جدی نگیرد و هک یا ویروسی شود؛ سازمان نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در حالی که دیتاسنتر ابری از این نظر کاملا امن است. اگر کلاینتی در ابر مشترک هک یا ویروسی شود، سرور ابری به طور کامل خود را جدا می‌کند تا داده‌ها در امان بمانند.
  • منابع محاسباتی: منابع محاسباتی بین همه کلاینت‌ها به اشتراک گذاشته می‌شود، بنابراین، اگر VPS دیگری در سرور اشتراکی بار بیشتری طلب کند، RAM، پهنای باند و عملکرد CPU تحت تأثیر قرار می‌گیرد. اما در دیتاسنترهای ابری هیچ نگرانی در مورد تاخیر RAM یا قدرت CPU وجود ندارد، حتی اگر بار مشتری ابری افزایش یابد.
  • مقیاس‌پذیری: در دیتاسنتر VPS ظرفیت ذخیره‌سازی بر اساس محدودیت‌های فیزیکی سرور است. سازمان‌ها برای افزایش ظرفیت باید فضای بیشتری بخرند یا گزینه‌های دیگر را بررسی کنند. اما در دیتاسنترهای ابری می‌توان قدرت سرور را در لحظه افزایش داد.
  • استفاده از سرور: در دیتاسنتر VPS همه سرورهای فیزیکی تنها از یک سیستم عامل استفاده می کنند؛ در حالی که در دیتاسنتر ابری دست هر کلاینت برای انتخاب سیستم عامل دلخواه کاملا باز است.

مطالعه مقاله edge computing چیست را از دست ندهید.

تفاوت دیتا سنتر ابری با سرور ابری

در این بخش می‌خواهیم شما را با سرور ابری آشنا کنیم و تفاوت‌های آن را با دیتاسنتر ابری مورد بررسی قرار دهیم.

سرور ابری چیست؟

سرور ابری (Cloud Server) یک ماشین مجازی (Virtual Machine) است که روی زیرساخت دیتاسنتر ابری میزبانی می‌شود. به عبارت دیگر، سرور ابری یک واحد محاسباتی است که از منابع دیتاسنتر ابری استفاده می‌کند. شما می‌توانید یک یا چند سرور ابری را اجاره کنید و از آن‌ها برای اجرای برنامه‌ها، ذخیره‌سازی داده‌ها، و انجام سایر وظایف محاسباتی استفاده کنید.

مهم ترین تفاوت سرور ابری و مرکز داده ابری عبارت است از:

  • دیتاسنتر ابری، زیرساخت است و سرور ابری، یک سرویس یا محصول است که روی آن زیرساخت ارائه می‌شود.
  • دیتاسنتر ابری مانند یک ساختمان بزرگ است که اتاق‌های زیادی دارد (سرورهای ابری). شما می‌توانید یک یا چند اتاق (سرور) را اجاره کنید.

دیتاسنتر ابری مانند یک شهر بزرگ است که زیرساخت‌ها و خدمات لازم را برای میزبانی برنامه‌ها و داده‌ها فراهم می‌کند. سرور ابری مانند یک آپارتمان در این شهر است که به کاربر امکان می‌دهد تا منابع محاسباتی، ذخیره‌سازی و شبکه را اجاره کند و از آن‌ها برای انجام فعالیت‌های خود استفاده کند. دیتاسنتر ابری، زیرساخت اصلی است و سرور ابری، سرویسی است که روی این زیرساخت ارائه می‌شود.

به طور خلاصه، دیتاسنتر ابری، محل قرارگیری و تامین‌کننده منابع است، در حالی که سرور ابری، واحد محاسباتی قابل استفاده برای شماست.

مزایای دیتاسنتر ابری

  • کاهش هزینه

زمانی که سازمان و یا شرکتی قصد تاسیس و استقرار یک مرکز داده برای نگهداری و پردازش اطلاعات خود را دارد، ابتدا باید هزینه‌هایی مانند تهیه سخت‌افزار و نرم‌افزار، نصب و راه‌اندازی آن‌ها، استخدام افرادی برای تامین امنیت data center، استخدام افرادی برای نظارت بر عملکرد سیستم و... را تمام‌وکمال بپردازد. این خود ممکن است چندین میلیارد تومان در همان قدم اول هزینه در بر داشته باشد که مطمئنا هر شرکت و سازمانی نمی‌تواند از عهده آن بر آید.

همچنین بعد از گذشت زمان نیز به دلیل فرسوده شدن قطعات، ازبین‌رفتن آن‌ها و یا حتی نیاز به به‌روزرسانی  سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، باید بودجه‌ای دیگر در بازه‌های زمانی ثابت در نظر گرفت. ازاین‌رو باید اشاره کرد که یکی از مزایای cloud data center هزینه‌های اولیه پایین و حتی 0 آن است. زیرا به‌جای استفاده از منابع و زیرساخت‌های متعلق به خود، از منابع شرکتی ثالث به‌صورت اشتراکی و اجاره‌ای استفاده می‌کند.

 این کار هزینه‌های راه‌اندازی، استخدام افراد  برای نظارت و امنیت، به‌روزرسانی‌های دوره‌ای و بسیاری دیگر از موارد را حذف خواهد کرد. یعنی به‌جای چند میلیارد پول در ابتدا، تنها ممکن است یک‌دهم آن مبلغ را برای اشتراک سالیانه هزینه کنید.

هزینه اجرا و پیاده‌سازی یک مرکز داده بسیار سرسام‌آور است درحالی‌که استفاده از نوع ابری آن به‌صرفه‌تر خواهد بود
  • امنیت

از دیگر مزایای مهم دیتاسنتر ابری باید به امنیت بالای این سرویس اشاره کرد. گفته شد که مرکز داده ابری مانند استقرار چندین گاوصندوق در مکان‌های مختلف و مخفی است. درحالی که در نوع سنتی این گاوصندوق تنها یک عدد بوده و آن‌هم در ساختمان اصلی یا یک مکان دیگر قرار دارد.

شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس cloud data center از این مزیت و برتری (تعداد بالا و مکان‌های مخفی) به بهترین شکل ممکن برای تضمین امنیت داده‌ها میزبانی شده استفاده می‌کنند. به این صورت که فرض کنید دو کشور در جنگ هستند. هدف قراردادن تجهیزات نظامی کشوری که تمامی آن‌ها را در یک محل نگهداری می‌کند آسان‌تر است یا کشوری که تمامی تجهیزات را در محلی متفاوت نگهداری می کند؟

صددرصد کشور اول با تهدید بیشتری نسبت به ازدست‌دادن تمامی تجهیزات خود مواجه است. در مرکز داده سنتی نیز دقیقا به این صورت است. یعنی خطر ازدست‌دادن تمامی داده‌ها و اطلاعات برای سازمانی که از یک مرکز داده سنتی و واحد استفاده می‌کند بسیار زیاد است. همچنین در مرکز داده ابری علاوه بر تکه‌تکه کردن داده‌ها و نگهداری از هر تکه در نقاط مختلف، تعداد بسیار زیادی کپی از آن داده‌ها نیز به همین روش روی میلیون‌ها سرور آپلود می‌شود که در کل خطر ازدست‌دادن حتی یک بایت داده نیز به 0 می‌رسد.

برای مطالعه بیشتر مقاله app cloud چیست را پیشنهاد می کنیم.

  • مقیاس‌پذیری

هر شرکت و سازمانی در تلاش برای توسعه زیرساخت‌های خود است تا بیشتر و بهتر خدمات‌رسانی کند. ازاین‌رو باگذشت زمان نباید انتظار داشت که استفاده از یک مرکز داده قدیمی جواب‌گوی تمامی نیاز‌ها باشد. یکی دیگر از مزایای data center ابری مقیاس‌پذیری بالای آن است. یعنی در هر زمانی می‌توانید نسبت به منابع و زیرساخت‌هایی که نیاز دارید تجدیدنظر کنید و به نسبت هر مقداری که استفاده خواهید کرد، پول بپردازید.

درحالی‌که در نوع سنتی و در قدم اول شاید هزینه‌ای بیش‌تر نسبت به منابع موردنیاز پرداخت شود. مانند این‌که شما به 500 مگابایت فضا نیاز دارید ولی در زمان تهیه سخت‌افزار باید حداقل 128 گیگی آن را بخرید، چون کمتر از آن در بازار وجود ندارد. به طبع هم هزینه بیشتری بر اساس نیاز پرداخت خواهید کرد هم میزان زیادی از منابع در دسترس بلااستفاده خواهد ماند.

تفاوت دیتاسنتر سنتی و دیتا سنتر ابری
  • دسترسی

دسترسی به داده‌ها و اطلاعاتی که روی سرور‌ها و دیتا سنتر‌های ابری آپلود و بارگذاری شده‌اند بسیار ساده و آسان است. تنها نیاز دارید که به اتصال اینترنت دسترسی داشته باشید. درنهایت هرکسی که واجد شرایط باشد می‌تواند از داده‌ها و اطلاعات به‌سادگی استفاده کند. شاید در نگاه اول فرض کنید که به دلیل استفاده از اینترنت برای دسترسی داشتن به منابع اجاره شده، امنیت داده‌ها و اطلاعات در زمان اتصال به خطر بیفتد و احتمال حک و سرقت آن‌ها افزایش یابد.

مقاله مجازی سازی سرور را ازدست ندهید.

باید در پاسخ گفت که روی کاغذ و در حالت تئوری بله تمامی این خطرات وجود دارد. درحالی‌که اگر از نوع سنتی برای راه‌اندازی مرکز داده استفاده کنید باز هم خطر هک شدن (هرچند خفیف‌تر) وجود خواهد داشت که هر شرکتی با استخدام افرادی نسبت به کاهش این خطرات اقدام می‌کند. خب به نظر شما شرکتی مانند آمازون می‌تواند افراد بهتری استخدام کند یا شرکت‌ شما؟

زمانی که صحبت از امنیت دیتا سنتر‌های آمازون، گوگل و مایکروسافت می‌شود، در حقیقت داریم روی اعتبار آن‌ها مانور می‌دهیم. مطمئن باشید اگر رخنه‌ای در سرور‌ها و مراکز داده شرکتی مانند گوگل گزارش شود، بسیاری از سازمان‌هایی که از سرویس‌ها و خدمات آن استفاده می‌کنند سریعا نسبت به خارج کردن داده‌های خود اقدام خواهند کرد. این یعنی حکم مرگ! به همین دلیل است که این کمپانی‌های بزرگ سالانه میلیون‌ها دلار صرف امنیت می‌کنند.

معایب cloud data center

با وجود مزایای زیاد و پراهمیتی که برای این نوع مرکز داده ابری یاد شد، ولی هیچ چیزی در دنیا به‌جز خدا بی‌عیب نیست. این موضوع شامل  cloud data center نیز می‌شود. یکی از برترین عیب‌های دیتاسنتر ابری، واگذار کردن تمامی اسناد و اطاعات به یک شرکت ثالث و امید به امانت‌داری آن است. چیزی که از شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و امنیتی نمی‌توان انتظار داشت.

برای مثال سازمان‌های نظامی و تحقیقاتی که اطلاعات فوق‌سری و محرمانه‌ای دارند، هرگز برای نگهداری از آن‌ها به شخص حقیقی یا حقوقی دومی اعتماد نخواهند کرد. پس یکی از عیب‌های مرکز داده ابری نسبت به نوع سنتی، اطمینان خاطر و اعتمادپذیری کمتر است.

اتصال به‌وسیله اینترنت یکی دیگر از معایب این نوع مرکز داده است. زیرا حتما و حتما به اتصال اینترنت برای دسترسی داده‌ها نیاز دارید و در صورت قطعی اینترنت با عدم دسترسی به آن، راهی برای استفاده از مرکز داده ابری و آنلاین نخواهد بود. اگر دقت کرده باشید این مورد هم در مزایا و هم در معایب cloud data center ذکر شده است. یعنی اتصال به اینترنت در مواقعی می‌تواند برای دیتاسنتر ابری مزیت و در برخی زمان‌ها عیب باشد.

هر سازمان و شرکتی سیاست‌های مربوط به خود را پیش گرفته است. پس اگر سیاست‌های حریم خصوصی شرکت شما با شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات ابری و از جمله دیتاسنتر متفاوت باشد، بهتر است تا از خدمات آن استفاده نکنید. پس در نتیجه از دیگر معایب مرکز داده ابری می‌توان به نداشتن کنترل بر سیاست‌های اتخاذ شده توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده اشاره کرد. بهتر است این نکته را نیز ذکر کنیم که سیاست‌های حریم خصوصی کمپانی‌های نام‌برده‌شده همواره در جهت منافع مصرف‌کنندگان است.

مقاله انواع سرویس‌های رایانش ابری را از دست ندهید.

چرا شرکت‌ها نیازمند استفاده از دیتاسنتر و انواع مختلف آن هستند؟

شاید بارهاوبارها این جمله کلیشه‌ای که آینده متعلق به کامپیوتر است را شنیده باشید. تقریبا در سه سال دوران کرونا شاهد تحقق بخش بزرگی از واقعیت این جمله در سراسر دنیا شدیم. شرکت‌های بزرگ و توسعه‌یافته زیادی اعلام ورشکستگی کردند درحالی‌که شرکت‌های کوچک و بیزینس‌های متوسط زیادی نیز رشد سرسام‌آوری داشتند. در نهایت تقریبا همه کسب‌وکارها متوجه شدند که اگر بخشی از سازمان خود را بر بستر کامپیوتری انتقال ندهند، به‌زودی موج تغییرات آن‌ها را درهم خواهد شکست.

پس اگر هدفتان پا گذاشتن در مسیر توسعه کسب‌وکار به سمت محیط‌های دیجیتالی است، نیاز به یک مرکز داده (هرچند کوچک) خواهید داشت. مراکز داده (چه نوع سنتی و یا ابری) در دنیای IT برای پشتیبانی از برنامه‌هایی مانند:

  • ایمیل و اشتراک‌گذاری داده‌ها و اطلاعات
  • برنامه‌های سودمند و بهره‌ور
  • مدیریت مشتری یا Customer relationship management (CRM)
  • برنامه‌ریزی منابع سازمانی یا Enterprise resource planning (ERP) و پایگاه‌داده
  • بیگ دیتا (big data)، هوش مصنوعی (artificial intelligence) و یادگیری ماشینی
  • همکاری، دسکتاپ‌های مجازی و انواع خدمات ارتباطی
  • و...

طراحی و ساخته شده‌اند.

مراکز داده ابری در دنیای امروز

اجزا و قطعات اصلی دیتاسنتر ابری

مراکز داده ابری یا سنتری تقریبا از قطعات سخت‌افزاری - پردازشی یکسان و دیگر منابع موردنیاز مانند:

  1. تجهیزات خنک‌سازی و متعادل‌سازی دما
  2. ژنراتور‌های مولد برق دائمی به همراه منابع نیروی پشتیبان
  3. محیط‌ مناسب برای استقرار زیرساخت
  4. سويچ‌، روتر، اتصالات اینترنت و منابع ارتباطی دیگر
  5. سیستم‌های ذخیره‌سازی مانند روش‌های ذخیره داده به همراه سخت‌افزار‌های storage
  6. نرم‌افزار‌های مدیریت و کنترل برنامه‌های کاربردی

تشکیل شده است.

همچنین مطالعه مقاله رایانش ابری چیست همراه با مثال هایی از آن را پیشنهاد می کنیم.

جمع‌بندی

لازمه پیشرفت هر کسب‌وکاری استفاده از سیستم‌های پردازشی به روز برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها به همراه ارائه خدمات بهتر است. حال استفاده از این سیستم‌های پردازشی نیز خود نیاز به زیرساخت‌ و منابع مناسب دارد. مراکز داده ازجمله بزرگ‌ترین منابع و زیرساخت‌ها هستند که با گرد هم آوردن مقدار زیادی سخت‌افزار و نرم‌افزار در یک مکان ثابت، نیاز‌های لازم برای هر نوع کار پردازشی را برآورده می‌سازند.

انواع مختلفی از مراکز داده وجود دارد. یکی از آن‌ها cloud data center یا دیتاسنتر ابری است. این نوع مراکز داده توسط شرکت‌های ثالث، به‌صورت اینترنتی و آنلاین، در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد. در این مقاله سعی شد تا به بررسی کامل مراکز داده ابری به همراه وجه تفاوت‌های آن با حالت سنتی بپردازیم. امید است تا با خواندن این محتوا اطلاعات کافی دررابطه‌با موضوع بررسی شده کسب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


مقالات مرتبط

OpenStack چیست

OpenStack چیست؟ + قابلیت‌ها و اجزا

در دنیای امروز، رایانش ابری به یکی از ارکان اصلی فناوری اطلاعات تبدیل شده است. سازمان‌ها برای افزایش انعطاف ‌پذیری،...

معماری بدون سرور

آشنایی کامل با معماری بدون سرور یا serverless

در معماری سنتی، سرورها نقش حیاتی در اجرای برنامه‌های کاربردی و ارائه خدمات به کاربران ایفا می‌کنند. آنها مسئولیت پردازش...

همه چیز درباره پشتیبان گیری ابری

پشتیبان گیری ابری

پشتیبان گیری ابری یا آنلاین جایگزین روش‌های پشتیبان‌گیری فیزیکی برای ذخیره مجازی داده‌ها خارج از سایت است و بر محافظت...