معرفی بهترین آنتیویروسهای شبکه و مزایا و معایب آنها
آنتیویروس شبکه ابزاری الزامی برای هر نتورکی است که برای محافظت از دارایی و اطلاعات هم خود شبکه و هم کاربران آن کاربرد دارد. در دنیای اینترنت همانند دنیای واقعی میتوان تهدیدهای فراوانی یافت که اطلاعات و حریم شخصی افراد را هدف قرار میدهند.
شاید میلیونها کاربر تا به اینجای خلقت اینترنت، حداقل یکبار قربانی خرابکاران و هکرها شدهاند. نکته جالب اینجاست که بیش از 90 درصد همین قربانیان در راستای نفوذ به شبکهای که در آن حساب کاربری داشتهاند، اطلاعات و دادههای مربوط به حریم شخصی خود را ازدستدادهاند. در این مقاله سعی کردهایم تا به بررسی چند مورد از برترین آنتیویروسهای تحت شبکه بپردازیم، پیشنهاد میشود تا انتهای آن را صبورانه مطالعه کنید.
چرا باید از آنتیویروس شبکه استفاده کرد؟
آنتیویروسهای تحت شبکه برنامههای امنیتی هستند که با نظارت بر تمامی کدهای اجرایی روی سرور و سیستمعامل، در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مشکوک، اقدامات از قبل برنامهریزی شدهای را انجام خواهند داد. شبکههای بزرگی مانند تلگرام، اینستاگرام، واتساپ، یوتیوب و… از چنین برنامههایی برای محافظت از داراییها و اطلاعات کاربران و خود شبکه استفاده میکنند.
شاید این سوال در ذهن خوانندگان عزیز شکل یابد که چرا شبکهها نیاز به آنتیویروس دارند؟ مگر antivirus تنها برای کاربران عادی نیست؟ در پاسخ باید گفت که تهدیدات موجود در دنیای اینترنت بزرگ کوچک نمیشناسد، چه کاربر عادی باشید و چه مدیر شبکهای عظیم، هر لحظه ممکن است به شما حمله شود. همچنین بهتر است اضافه کرد که اگرچه تعداد حملات به شبکهها کمتر از میلیونها حمله روزانه به کاربران عادی است، اما کیفیت آنها بهتر و مطمئناً توسط تیمهای خرابکار سازمانیافتهتری انجام میشود که درنتیجه خطرناکتر نیز خواهند بود.
هر نتورکی مانند یک بانک اطلاعاتی، از دادههای هزاران و شاید میلیونها کاربر نگهداری میکند. طوری که بانکهای واقعی پول نگهداری میکنند و شبکههای فعال در اینترنت دیتاهای من و شما را. پس همانطور که اقدامات امنیتی یک بانک بسیار بیشتر از یکخانه معمولی است، موارد حفاظتی در نظر گرفته شده برای یک network نیز باید بسیار بهتر از لپتاپ شخصی شما باشد. به همین دلیل است که شبکهها باید از آنتیویروسهای معتبر و حتی پولی برای امنیت بیشتر استفاده کنند.
مقاله حملات مهندسی اجتماعی چیست؟ را ازدست ندهید.
نگاهی نزدیکتر به آنتیویروس تحت شبکه
روشهای زیادی برای رخنه به پایگاهداده و سرورهای یک شبکه وجود دارد؛ شاید به تعداد خرابکاران فعال در دنیای وب. یکی از مرسومترین روشها، بارگذاری یک بدافزار و ایجاد اختلال در عملکرد نتورک و درنهایت استفاده از این هرجومرج برای دزدی اطلاعات است. ازاینرو شبکهها برای اسکن هر نوع فایل ورودی از Antivirus تحت شبکه استفاده میکنند تا کار دست خود ندهند.
همچنین برخی از نتورکهای خاص مانند play store، Apple store، بازار و… که ارائهدهنده هزاران برنامه و نرمافزار به میلیونها کاربر هستند، از آنتیویروسهای خاصی بهمنظور بررسی کدهای هر برنامهای که برای ارائه به کاربران روی شبکه قرار میگیرد، استفاده میکنند. اگر نرمافزار مخربی توسط این شبکهها برای کاربران در دسترس باشد مانند این است که رئیسجمهور مردم را ترغیب به سرمایهگذاری در بورس کند، تنها با این تفاوت که حالت اول سهوی است.
پس یکی از حیاتیترین اقدامات برای شبکههای ارائهدهنده نرمافزارها، استفاده از آنتیویروس تحت شبکه مناسب بهمنظور اطمینان از سالم بودن کدهای برنامههای موجود بر روی نتورک خود خواهد بود.
برای مطالعه بیشتر همه چیز درباره تست نفود شبکه را کلیک کنید.
رایجترین تهدیدات سایبری و نیاز به آنتی ویروس
ظهور تکنولوژیهای جدید و استفاده گسترده از اینترنت اشیا، خطر جرایم سایبری روی تلفن همراه و سایر دستگاههای متصل به اینترنت را روزبهروز بیشتر میکند. اما این تهدیدات در قالبی هستند؟ چه سروشکلی دارند؟ قرار است آنتیویروسها از ما در برابر چه محافظت کنند؟
بدافزار؛ نرم افزار مخرب
بدافزار یا همان نرم افزار مخرب یک اصطلاح فراگیر بهمعنی برنامههای نرم افزاری است که برای آسیبرساندن یا انجام سایر اقدامات ناخواسته به رایانه، سرور یا شبکه رایانهای طراحی شدهاند. رایجترین نمونههای بدافزار شامل ویروس، جاسوس افزار و تروجان هستند که با هدف خرابی و کندی دستگاه یا حذف فایلها طراحی میشوند. مجرمان اغلب از بدافزار برای ارسال هرزنامه، به دست آوردن اطلاعات شخصی و مالی و حتی سرقت هویت کاربر استفاده میکنند.
جاسوس افزار چیست؟
جاسوس افزار یک نوع بدافزار است که بدون اجازه کاربر روی سیستم او تغییراتی ایجاد میکند و مدتها روی سیستم عامل پنهان میماند. همانطور که از نامش پیداست، این برنامه برای جاسوسی فعالیت آنلاین کاربر کاربرد دارد. مهاجم میتواند با توجه به اطلاعاتی ک بهدست آورده، تبلیغاتی به کاربر نمایش داده یا مرورگر را به وبسایتهای خاصی هدایت کند.
فیشینگ چیست؟
در حملات فیشینگ مهاجم در قالب یک نهاد قابل اعتماد و با بهرهگیری از پیامهای ایمیلی یا وبسایتهای تقلبی، کاربر را فریب میدهند تا اطلاعات شخصی خود را فاش کند. مثلا ادعا میکند مشکلی در اطلاعات پرداخت بهوجود آمده یا متوجه تراکنشهای مشکوک شده است؛ سپس شما از کاربر میخواهد روی پیوند یا فایل پیوست کلیک کرده و اطلاعات شخصی خود را وارد کند.
تفاوت Antimalware و آنتیویروس تحت شبکه چیست؟
ویروس زیر مجموعهای از انواع مختلف بدافزارها است. همانند دنیای واقعی، یک ویروس بهگونهای طراحی شده است تا در تعداد زیاد تکثیر شود و با ایجاد اختلال در عملکرد سیستمهای موجود، به شبکه آسیب برساند. همه ویروسها بدافزار هستند ولی همه بدافزارها ویروس نیستند.
نرمافزارهای Antivirus با استفاده از پایگاهدادهای که اطلاعات مربوط به انواع مختلف تهدیدها در آنجا ثبت شده است، سعی در شناسایی آنها دارند اما نرمافزارهای ضد بدافزار فرایند پیچیدهتری را برای تشخیص انواع مختلف malware پیش میگیرند. اغلب آنتیویروسها از Antimalwareهای داخلی استفاده میکنند ولی برای محافظت واقعی، استفاده از هر دو برنامه (به صورتی که مکمل یکدیگر باشند) برای هر شبکهای لازم و ضروری است.
مطالعه مقاله بد افزار چیست و اشنایی کامل با انواع آن را پیشنهاد می کنیم.
چگونه میتوان بهترین antivirus را انتخاب کرد؟
معیارهای متفاوتی برای ردهبندی آنتیویروسهای مختلف شبکه وجود دارد. یکی از مهمترین معیارها رابط کاربری ساده و استفاده آسان از برنامه است. شرکتهای بزرگ و موفق در ساخت آنتیویروس تحت شبکه همواره در تلاش برای طراحی رابط کاربری ساده و درعینحال کارآمد هستند.
از دیگر معیارهای اساسی برای انتخاب یک Antivirus مناسب، امکان استفاده در دستگاههای مختلف و درحقیقت ادغام راحت آن است. اگر کاربر عادی باشید دوست دارید تا با تهیه یک برنامه ضدویروس، هم لپتاپ و هم گوشی خود را به آن مجهز کنید. اگر هم مدیر شبکهای هستید انتخاب آنتیویروسی که میتواند در دستگاههای مختلف بهصورت یکپارچه عمل کند در اولویت قرار خواهد داشت.
لطفا توجه کنید که قیمت ضدویروس تحت شبکه را معیار قرار ندهید. زیرا اولا هیچ محصول گرانی دلیل بر کیفیت بالای آن نیست و در ثانی این طبیعی است که برنامه ضد بدافزار معتبر و محبوب، ارزانتر باشد. چون به کاربران زیادی خدمات ارائه میدهد، تا جایی که بیشتر شرکتهای ارائهدهنده ضد virus قسمتی از امکانات برنامههای خود را رایگان در اختیار عموم قرار میدهند.
همچنین استفاده از نسخههای رایگان این نوع برنامههای امنیتی هم توصیه نمیشود. زیرا بیشتر امکانات مهم و کاربردی آنها با خرید نسخه پولی فعال میشود، پس امنیت دادهها خود را بهخاطر استفاده از آنتیویروس رایگان به خطر نیندازید.
هم چنین مقاله معرفی بهترین نرم افزارهای امنیت شبکه را از دست ندهید.
بررسی 4 مورد از بهترین آنتیویروسها
در ادامه بر اساس 20 معیار مهم و اساسی از نظر بیشتر مهندسان فعال در حوزه امنیت سایبری، لیستی از معتبرترین و بهترین آنتیویروسهای شبکه در سال 2022 را آوردهایم. که ما در این مقاله 4 مورد از بهترین آنتی ویروس های موجود را همراه با مزایا و معایب آنها بررسی می کنیم پس با ما همراه ما باشید تا بتوانید بهترین آنتی ویروس برای سیستم یا شبکه مورد نظر خودانتخاب کنید.
. آنتیویروس Bitdefender
در رتبه اول این لیست، ضدویروس شرکت بیت دیفندر قرار دارد که نسخه پولی آن میتواند محافظت کاملی برای تمامی دستگاهها به ارمغان آورد. شرکت Bitdefender در سال 2001 تأسیس و مقر اصلی آن در کشور رمانی (شهر بخارست) است. این کمپانی با ایجاد دفاتر در سراسر جهان به همراه 1600 کارمند، یکی از بزرگترینها در حوزه خود بوده که نرمافزار Antivirus Bitdefender plus از محصولات آن است.
آنتیویروس بیت دیفندر پلاس یک نرمافزار سطح مبتدی مناسب برای کاربران معمولی و خانگی بوده که مهارتهای فنی کافی برای استفاده از برنامههای تخصصی را ندارند. هر سیستمی نیازمند به یک خط دفاع اولیه در برابر بیشتر تهدیدات است که این برنامه میتواند جوابگوی این نیاز باشد. ویروسها تنها خطرات موجود در اینترنت نیستند، antivirus بیت دیفندر نیز از این موضوع آگاه بوده و امکانات خوبی برای دفاع از انواع تهدیدات ارائه میکند.
برای مثال از امکانات آن میتوان به محافظت دستگاه از انواع باجافزارها، نظارت بر خریدهای آنلاین، مدیریت رمزهای عبور و کمک به استفاده از پسوردهای منحصربهفرد برای هر حساب اشاره کرد. نسخه رایگان Bitdefender plus در دسترس عموم قرار دارد، درحالیکه میتوان نسخه پیشرفته آن را با 40 دلار بهصورت سالانه و برای یک دستگاه تهیه کرد. نسخه پیشرفته دارای یک دوره آموزشی رایگان 30 روزه نیز بوده و حتی میتوانید با پرداخت هزینه بیشتر از VPN مخصوص آن نیز برخوردار شوید.
مزایای Bitdefender plus
- بهروزرسانیهای مکرر (در صوت خرید اشتراک)
- شناسایی باجافزار
- ارائه Do Not Track برای حفظ حریم خصوصی
- مدیریت passwordها
معایب Bitdefender plus
- پرداخت هزینه جداگانه برای استفاده از VPN
. آنتیویروس Norton
کمپانی نورتون از دیگر شرکتهای فعال در صنعت امنیت سایبری بوده که در شهر Tempe آریزونا قرار دارد. اولین Antivirus این شرکت زیر چتر Symantec و در سال 1991 معرفی شد. جدیدترین ضدویروس این شرکت NortonLifeLock نام دارد. شرکت نورتون 360 برنده بهترین نرمافزار آنتیویروس برای ویندوز بوده که دلیل آن پافشاری به ادامه تاریخچه خود مبنی بر محافظت از دستگاههای ویندوز است.
یکی از برترین امکانات LifeLock، محافظت از سرقت هویت است. نسخههای متنوعی از این برنامه موجود است که طیف وسیعی از کاربران (حتی Mac) را پوشش میدهد. برای مثال پایینترین سطح این آنتیویروس 2 گیگ پشتیبانگیری ابری به همراه امکانات تعمیر و نگهداری از رایانههای شخصی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
نسخه استاندارد آن یعنی Norton 360 Standard با ارائه 100 گیگ پشتیبانگیری ابری، نظارت بر دارک وب و VPN اختصاصی گزینه دیگری برای کاربران است. mid-range Norton 360 با قیمت 150 دلار در سال و برای 5 دستگاه (از جمله mac) قابل فعالسازی است که 100 گیگ فضای ذخیرهسازی نیز در اختیار شما قرار میدهد.
از امکانات این پلن میتوان به کنترلهای والدین، کنترل آموزش از راه دور، VPN و محافظت از وبکم برای هر 5 دستگاه اشاره کرد. همچنین قیمت Norton Antivirus Plus برای هر دستگاه 85 دلار بهصورت سالانه است.
مزایای NortonLifeLock
- محافظت از PC به همراه فایروال و بکآپ
- محافظت عالی در برابر بدافزارها
- پسورد منیجر
- محافظت از سرقت هویت LifeLock
معایب NortonLifeLock
- نیاز به بهبود تشخیص باجافزار
- کند کردن سیستم در زمان اسکن آن
- یکی از گرانترین آنتیویروسها
. آنتیویروس Webroot
شرکت webroot در سال 1997 تأسیس شد و دفتر مرکزی آن در Broomfield ایالت Colorado قرار دارد. شرکت یاد شده اولین آنتیویروس خود را در سال 2006 معرفی و به بازار عرضه کرد. Webroot SecureAnywhere یکی از بهترین گزینههای برای محافظت از دستگاههای mac است، درحالیکه میتوان از آن برای انواع مختلف دستگاهها نیز استفاده کرد.
خیلیها بر این باورند که حملات سایبری برای دستگاههای اپل هیچ خطری ندارد و آنها در برابر تهدیدات موجود ایمن هستند. اما حقیقت این است که با وجود طراحی اغلب ویروسها و بدافزارها برای ویندوز و PC، بازهم بدافزارهایی هستند که بهصورت هدفمند برای دستگاههای اپل طراحی شدهاند. پس نیاز است تا اگر کاربر Apple نیز هستید، از یک antivirus استفاده کنید.
برنامه Webroot SecureAnywhere با اسکن امنیتی سریع سیستم شما، یکی از بهترینها در زمینه تشخیص فیشینگ است. همچنین این برنامه دارای داشبورد و پلتفرم مشابهی هم در ویندوز و هم در مک بوده که برای کاربران هر دو سیستمعامل گزینه خوبی بهحساب میآید. قیمت این محصول برای یک سال و برای یک دستگاه 40 دلار است که 70 روز ضمانت بازگشت وجه نیز دارد.
مزایای Webroot SecureAnywhere
- تشخیص عالی فیشینگ
- اسکن سریع ویروس
- برچسبگذاری لینکهای خبیثانه و مخرب در طول وبگردی
معایب Webroot SecureAnywhere
- تست دیتای محدود
مطالعه مقاله امنیت شبکه چیست را پیشنهاد می کنیم.
. آنتیویروس McAfee
نرمافزار ضدویروس این شرکت که با نام McAfee Antivirus Plus شناخته میشود یکی از برترین برنامههای موجود بوده که برای استفاده در انواع شبکهها مناسب است. زیرا پلنهای جذابی برای شبکههایی با تعداد دستگاه زیاد ارائه میکند. همچنین به دلیل عملکرد خوب در انواع مختلف سیستمعاملها، نیاز به تهیه چند اشتراک مختلف از انواع antivirusها نیست.
پکیج اصلی آن 10 دستگاه را برای وبگردی ایمن و محافظت در برابر بدافزارها پشتیبانی میکند. همچنین ویژگیهایی مانند مدیریت پسوردها، فضای ذخیرهسازی رمزگذاری شده، ایمنی در برابر سرقت هویت و حفاظت کامل از شبکههای خانگی را ارائه میکند.
اشتراک پایه این محصول 25 دلار برای سال اول و سپس 80 دلار برای هرسال است. اشتراک خانواده آن که با نام MTP 10 نیز شناخته میشود 35 دلار برای سال اول و 120 دلار برای هرسال بعدی است. در آخر اشتراک McAfee Antivirus Plus برای بینهایت دستگاه 160 دلار بهصورت سالانه بوده که در سال اول از شما 70 دلار دریافت خواهد شد. تمامی پلنها یک الی پنج عدد مجوز VPN دارند و 30 روز ضمانت بازگشت وجه نیز در صورت عدم رضایت از محصول وجود دارد.
مزایای McAfee Antivirus Plus
- حفاظت از انواع مختلف سیستمعاملها از جمله اندروید و IOS
- عملکرد خوب در تشخیص بدافزارها
- ارائه firewall خوب
- پیشنهاد قیمت مناسب و بهصرفه برای پلنهای متفاوت
معایب McAfee Antivirus Plus
- ویژگی و امکانات محدود برای محصولات Apple
تفاوت آنتیویروسهای Managed و Unmanaged
آنتی ویروس مدیریت شده یا Managed برای محافظت از سیستم تجاری در برابر ویروسها و سایر تهدیدها طراحی شده و به آن آنتی ویروس مرکزی هم گفته میشود؛ چون حفاظت و امنیت از یک منبع واحد یعنی سرور شبکه تامین میشود. بنابراین، به جای اینکه هر دستگاه جداگانه نرم افزار آنتی ویروس نصب کنند، امنیت از سرمنشاء در دل سرور شبکه جریان دارد. برای کسب و کارهای کوچک که تعداد کارمندان محدود است، استفاده از آنتی ویروسهای Managed از نظر مالی چندان مقرون به صرفه نیست. چرا که هزینه اشتراک آنتی ویروس با مدیریت مرکزی معمولاً بر اساس کارکنان شرکت و ورک استیشنها در نظر گرفته میشود.
آنتی ویروس مدیریت نشده یا Unmanaged یک برنامه نرم افزاری غیرمتمرکز است که وظیفه حفاظت از رایانهها و دستگاههای تلفن همراه (اندپوینتها) در برابر تهدیدات خاصی را بر عهده دارد. در این روش به جای آنکه ریشه و منبع اصلی یعنی سرور شبکه محافظت شود، روی دستگاه تکتک اندوپوینتها یک نرم افزار آنتی ویروس نصب میشود که رابط کاربری بسیار ساده و کاربرپسند دارد و استفاده از آن حتی برای کسانی که دانش کامپیوتری چندانی ندارند، دشوار نیست. بهعلاوه نصب و اجرای این نرم افزارها دردسرساز نیست و خیلی سریع، در کوتاهترین زمان ممکن انجام میشود.
کرم کامپیوتری چیست؟ برای اطلاعات بیشتر مقاله مورد نظر را مطالعه نمایید.
جمعبندی
یکی از دلایل محبوبیت بسیار زیاد اینترنت، مدیریت نشدن آن بهوسیله یک سازمان یا حتی یک شخص است. به این معنی که هرکسی میتواند در اینترنت هر چیزی را انتشار دهد. علاوه بر مزایایی که این ویژگی میتواند برای استفادهکنندگان از آن به ارمغان آورد، باید انتظار انواع مختلف تهدیدات، خطرات، سرقت دادهها، انتشار بدافزارهای گوناگون، تعرض به حریم شخصی و بسیاری از کارهای خبیثانه دیگر را نیز داشته باشیم.
حال برای مقابله با تمامی خرابکاریهایی که توسط افراد سرکش انجام میپذیرد راهکارهایی ارائه شده است. برای مثال همین شبکههایی فعال در اینترنت که ممکن است توسط انواع مختلف malware تهدید شوند را میتوان با نصب یک آنتیویروس شبکه، محافظت کرد. در این مقاله سعی شد تا به معرفی برترین antivirusهای تحت شبکه بپردازیم تا با تهیه و استفاده از مناسبترین آنها، امنیت دادهها و داراییهایتان تامین گردد.
1 دیدگاه
ممنون از مقاله جامع و کاملتون، آیا آنتی ویروس ایرانی برای کار شبکه داریم؟