NAS چیست؟ بررسی 0 تا 100 آن
NAS یا ذخیرهسازی متصل به شبکه (Network-attached storage) یک ذخیرهساز فایل محور است که با اتصال به شبکه مانند یک گره، امکان دسترسی به دادهها را برای کاربران شبکه فراهم میسازد. تمامی کلاینتها و کاربران در یک شبکه محلی (LAN) با استفاده از اتصال استاندارد اترنت (Ethernet connection) به این فضای ذخیرهسازی دسترسی خواهند داشت.
دستگاههای ذخیرهساز شبکه معمولاً بدون صفحه نمایشگر، صفحه کیلید، موس و دیگر تجهیزات سختافزاری بوده و با استفاده از ابزارهایی مانند مرورگر میتوان آنها را مدیریت و پیکربندی کرد. هدف ما در این مقاله بررسی و ارائه توضیحی کامل از ذخیرهساز متصل به شبکه است که پیشنهاد میشود تا انتها همراه ما باشید.
منظور از Network-attached storage یا NAS چیست؟
NAS همانطور که اشاره شد مخفف Network-attached storage بوده که در لغت به معنای ذخیرهساز متصل به شبکه است. در شبکههای محلی و کوچک یا همان LAN (local area network) برای ایجاد دسترسی بهتمامی فایلها و اسناد ذخیره شده میان کلاینتها و کاربران ناهمگن از این دستگاه استفاده میشود. برای پیکربندی و مدیریت دستگاه nas نیاز است تا با ابزارهای مبتنی بر مرورگر این کار انجام شود، زیرا که سختافزارهای رابط میان انسان و کامپیوتر مانند صفحهنمایش، صفحهکلید و… در این دستگاه تعبیه نشده است.
همانند سرورها، دستگاههای چاپ، کامپیوترها، سوئیچها و مواردی ازایندست، ذخیرهسازهای در اتصال با شبکه نیز بهعنوان یک گره شناخته میشوند و با استفاده از اتصال استاندارد کابل اترنت به شبکه اضافه خواهند شد. به دلیل هزینه پایین تهیه و نصب، پیکربندی و استفاده آسان، ظرفیت بالا و دسترسی ساده، این دستگاه یکی از گزینههای محبوب در هر شبکه به شمار میآید. Network-attached storage با پشتیبانی از لایههای ابری، بایگانی و بکآپگیری دادهها وظایف خود را بهخوبی انجام میدهد.
SAN و NAS دو نوع اصلی ذخیرهسازی شبکه هستند که از نوع اول در ذخیره کردن دادههای ساختاریافته و بلوکها در پایگاه داد استفاده میشود. درحالیکه از نوع دوم برای نگهداری فایلها و اسناد بدون ساختار مانند ویدئو، عکس، صدا، دادههای مربوط به یک وبسایت، فایلهای متنی و… میتوان بهره برد.
اجزای تشکیل دهنده NAS کداماند؟
دستگاههای NAS اجزای مختلفی دارند که امکان استفاده از آن را به روشهای مختلف فراهم میکنند.
- سخت افزار: NAS شامل سخت افزار اختصاصی است. این سخت افزار جعبه NAS، واحد، سرور یا هد نامیده میشود و شبیه سروری دارای 2 الی 5 درایو استوریج، یک CPU و حافظه عمل میکند.
- شبکهسازی: دستگاههای NAS از طریق شبکه و با استفاده از کابل اترنت یا Wi-Fi به رایانه یا دیگر دستگاهها متصل میشوند. این دستگاهها NAS را برای شارژ، پشتیبانگیری و یا انتقال داده از طریق پورت به دستگاههای دیگر متصل میکنند.
- پردازنده: دستگاههای NAS یک CPU دارند که برای هوش محاسباتی و تامین توان مدیریت سیستم فایل، عملیات خواندن/نوشتن، اجرای برنامهها، پردازش فایلهای چندرسانهای، مدیریت چندین کاربر و ادغام با ابر مورد استفاده قرار میگیرد.
- نرم افزار: یک نرمافزار از پیش پیکربندی شده روی سخت افزار NAS نصب میشود. همان سیستم عاملی که دستگاه NAS، درخواستهای ذخیره داده و اشتراکگذاری فایل را مدیریت میکند، وظیفه اجرای این برنامه را برعهده دارد. البته بسته به ویژگیهای جعبه NAS، این برنامهها متفاوت خواهند بود.
پروتکلهای مورد استفاده NAS چیست؟
پروتکل مورد استفاده NAS برای ارتباط بین دستگاهها در دل شبکه TCP/IP و پروتکلهای مبتنی بر فایل مانند NFS، SM/CIFS و AFP است.
- NFS: سیستم فایل شبکه که معمولا برای سیستمهای یونیکس و لینوکس استفاده میشود و روی هر سختافزار، معماری شبکه یا سیستمعاملی کار میکند.
- SMB: بلاک پیام سرور که معمولا برای مایکروسافت ویندوز استفاده میشود و به پروتکل Microsoft SMB نیز معروف است.
- AFP: پروتکل بایگانی اپل که بهطور اختصاصی برای دستگاههای MacOS اپل است.
مهمترین مزیت استفاده از NAS (فضای ذخیرهساز متصل به شبکه)
هدف از تهیه دستگاه NAS و درحقیقت اصلیترین مزیت استفاده از آن، سهولت در دسترسی به اسناد و فایلها است. اگر بخواهیم با یک مثال به درک بهتر مفهوم استفاده از Network-attached storage کمک کنیم، فرض کنید که در سازمانی کار میکنید که در آن هیچ نوع امکانات امروزی مانند شبکه برای دسترسی به منابع وجود ندارد. حال برای انجام کار خود نیاز دارید تا یکسری اسناد و دادههای خاص در اختیار شما باشد. بدین منظور باید به قسمت بایگانی مراجعه کنید و ساعتها به دنبال اطلاعات موردنظر بگردید.
بعد از گذشت مدتی شرکت و سازمان شما تصمیم گرفته تا با نصب و اجرای یک شبکه و در نهایت انتقال تمامی منابع و دادهها به آن، کار را برای کارمندان راحتتر کند. در نتیجه برای دسترسی به هر نوع فایلی تنها نیاز است به نتورک متصل شوید و در کمتر از چند ثانیه آن را پیدا کنید. اما مشکلی که برای سازمان به وجود خواهد آمد، یکپارچهسازی دستگاههای مربوط به ذخیرهسازی اسناد است.
زیرا در شرکتها و سازمانهای بزرگ و توسعهیافته، حجم دادهها و اطلاعات بهقدری زیاد است که به پیکربندی و نصب صدها و حتی هزاران فایل سرور نیاز خواهد بود. همچنین با گذر زمان بر حجم دادهها نیز روزبهروز افزوده شده و باید این سیستم ذخیرهسازی، مقیاسپذیری و انعطافپذیری بالایی نیز داشته باشد. درست در این زمان است که NAS میتوان تمامی این مشکلات را حل کند. به این دلیل که علاوه بر یکپارچهسازی تمامی دستگاههای ذخیرهساز بهگونهای طراحی شده که بر اساس بزرگی یک شرکت، مقیاسپذیر و انعطافپذیر نیز باشد.
باتوجهبه توضیحات داده شد باید گفت که از شبکههای کوچک گرفته تا بزرگ از Network-attached storage برای پیکربندی و توزیع مؤثرتر دادهها میان کارمندان ناهمگن (کارمندانی که نیاز به دسترسی از راه دور دارند و یا مانند دورکاری ممکن است در بازههای زمانی مختلف کار کنند) استفاده میشود. با نصب و اضافهکردن دیسکهای ذخیرهسازی متعدد و یا جایگزینی آنها با موارد بزرگتر، میتوان زیرساخت شبکه را بر اساس توسعه شرکت افزایش داد.
مطالعه بیشتر: object storage چیست؟
Network-attached storage یا NAS چه معایبی دارد؟
حالا که با مزیتهای فضای ذخیرهساز متصل به شبکه آشنا شدیم، بد نیست نگاهی به معایب آن هم بیندازیم تا در مورد استفاده از آن آگاهانهتر تصمیم بگیریم.
- از آنجایی که NAS بهصورت فیزیکی و در قالب یک سختافزار در محل سرور قرار میگیرد، بیشتر در معرض از دست دادن اطلاعات در اثر بلایای طبیعی یا سرقت دستگاه است.
- استفاده زیاد از NAS میتواند باعث ازدحام در LAN اشتراکی شود و سایر کاربران را تحت تأثیر قرار دهد. این تکنولوژی برای برنامههایی که حجم زیادی داده را انتقال میدهند مناسب نیست.
- NAS یک فضای ذخیرهسازی اشتراکی است. یعنی مدیریت سیستم باید محدودهای برای ذخیرهسازی هر کاربر تعیین کند تا استفاده بیش از حد یک کاربر، به دیگر کاربران آسیب نرساند.
استفاده از flash storage در بهبود عملکرد Network-attached storage
یکی از بزرگترین ایرادات استفاده از Network-attached storage، اختلال در هنگام افزایش درخواست و بار ورودی است. یعنی اگر تعداد کاربران زیادی همزمان برای بارگیری داده به این دستگاه دستور ارسال کنند احتمال نبود کشش کافی و در نهایت قطعی سیستم وجود دارد.
یک راهحل کارآمد برای برطرفکردن این مشکل، استفاده از کارتهای حافظه سریع است. در سیستمهای قدیمی NAS تمامی سختافزارهای ذخیرهسازی از نوع HDD بوده که سرعت کمتری نسبت به نسلهای جدید استوریجها دارند. ازاینرو جایگزینی آنها با سختافزارهای پیشرفتهتر یک راهحل مطمئن خواهد بود.
flash storage ازجمله فضاهای ذخیرهسازی سریع به شمار میآید که در برخی پیکربندیهای ذخیرهساز متصل به شبکه، بهجای HDD یا موازی و هم سو با آن استفاده میشود. یعنی میتوان یک ستون کامل از فلش استوریج را برای همکاری با HDD پیکربندی و یا بهصورت کامل جایگزین استوریجهای قدیمی کرد.
مثالهایی از کاربرد فضای ذخیرهسازی متصل به شبکه (NAS)
در مصارف خانگی و سازمانی کاربردهای NAS متفاوت است و بر اساس برنامههای در حال انجام روی این سیستم ذخیرهسازی، نوع HDD استفاده شده ممکن است متفاوت باشد. بهاشتراکگذاری صفحات ورد، اکسل و دیگر برنامههای مایکروسافت در میان کاربران، یک پروسه معمولی مانند پشتیبانگیری بهحساب میآید. درصورتیکه از Network-attached storage برای مدیریت حجم زیادی داده چندرسانهای مانند تصاویر، ویدئوها، صداها و… استفاده خواهد شد.
مطمئناً کاربران خانگی نسبت به شرکتهای توسعهیافته برای امور سادهتری به ذخیرهساز متصل به شبکه متکی هستند. از جمله این موارد عبارتاند از:
- مدیریت ذخیرهسازی تلویزیونهای هوشمند (smart TV)
- مدیریت و بهروزرسانی سیستمهای امنیتی
- مدیریت قسمتهای مختلف اینترنت اشیا مبتنی بر مصرفکننده
- ایجاد و پخش یک سرویس رسانهای مانند استریم ویدئو
- مدیریت فایلهای torrent
- میزبانی از سرورهای ابر شخصی (personal cloud server)
- ایجاد و توسعه یک وبسایت شخصی و یا حتی آزمایش یک مورد از آن
اما از NAS در مصارف صنعتی و سازمانها استفادههایی مانند:
- بهعنوان یک نقطه پشتیبان بهمنظور بازیابی دادهها و بایگانی اطلاعات در هنگام وقوع فاجعه
- آزمایش، ایجاد و توسعه برنامههای مبتنی بر وب و سمت سرور (server-side web applications)
- میزبانی یا بهاصطلاح هاستینگ برنامههای پیامرسان و چت
- میزبانی از برنامههای server-based و اُپن سورس مانند ارتباط با مشتری
- مدیریت منابع انسانی و در کل برنامهریزیهای مربوط به کارکنان و کارمندان
- ارائه ایمیل، فایلهای چندرسانهای، اسناد چاپی و…
خواهد شد. بهعنوان یک مثال واضح، زمانی که یک شرکت با حجم زیادی از فایلهای چندرسانهای مانند عکس (اینستاگرام) سروکار دارد، به دلیل تأخیر نمیتواند از فضاهای ابری استفاده کند. بهجای این کار با نصب و پیکربندی یک سیستم Network-attached storage به همراه همین cloud storage بهتر میتوان در زمان واقعی دادهها را ذخیره و بایگانی کرد.
لازم به ذکر است که محصولات ردهبالای NAS از دیسکهایی با حافظه ذخیرهسازی بسیار زیاد تشکیل شده است. اتصالات و پیکربندی این دیسکها بهگونهای انجام شده که یک فضای یکپارچه با چندین هارددیسک بهمنظور عملکردی بهتر، افزونگی بیشتر و دردسترسبودن بالاتر ارائه شود.
پیشنهاد محتوا: آشنایی با همه انواع توپولوژی شبکه همراه + مزایا و تصاویر آنها
آیا NAS گزینه خوبی برای پشتیبانگیری از دادههاست؟
برای تقویت افزودنگی و دسترسیپذیری دستگاههای NAS که دو یا چند درایو دیسک سخت دارند، میتوان RAID (آرایه چندگانه دیسکهای مستقل) را پیکربندی کرد. به این ترتیب ذخیرهسازی کپیهای دقیق از دادهها روی ۲ یا چند دیسک سخت امکان پذیر است. طوری که اگر یکی از هارد دیسکها از بین برود، دیگری در دسترس باشد. البته این داده پشتیبان تنها در صورتی قابل استفاده است که خود دستگاه گم نشود یا همه هارددیسکها از کار نیافتند. بنابراین در پاسخ به سوال این بخش باید بگوییم اگرچه امکان پشتیبانگیری از دادهها با NAS وجود دارد، این دستگاه نباید تنها روش بکاپگیری شما باشد. چون در برابر خرابی دستگاه، بلایای طبیعی و انواع خطاهای انسانی آسیبپذیر است.
البته فروشندگان NAS اغلب با ارائهدهندگان فضای استوریج ابری همکاری میکنند تا با ارائه یک راهحل مطمئن پشتیبانگیری، تا حد امکان جلوی از دست رفتن دادهها را بگیرند.
دستهبندی محصولات NAS
دستگاههای ذخیرهساز متصل به شبکه بر اساس میزان ظرفیت، تعداد درایوهای قابل اتصال، نوع درایوهایی که از آنها پشتیبانی میکنند و مقیاسپذیری به سه دسته کلی تقسیمبندی میشوند:
- High-end یا پروژه محور
- Midmarket
- Low-end یا خانگی
مطمئناً قیمت این محصولات بر اساس دستهبندی نامبردهشده متفاوت خواهد بود. اما سوال اینجاست که چه تفاوتهایی باعث ایجاد اختلاف قیمت و نوع کاربرد میشود؟ در ادامه با بررسی تکبهتک این سه دسته از محصولات NAS، میتوان راحتتر پاسخ این سوال را یافت.
دستگاههای پروژه محور یا High-end
بازارهای سطح بالا مانند شرکتها و سازمانهای پیشرفته از این نوع Network-attached storage برای تأمین بخشی از زیرساختهای خود بهره میبرند. دستگاههای High-end قابلیتهایی مانند دسترسی سریع، خوشهبندی اطلاعات، ظرفیت بالا در هنگام ذخیرهسازی حجم زیادی از دادهها از جمله تصاویر ماشین مجازی و… را ارائه میکند.
اگر بخواهیم درمورد خوشهبندی دادهها بهصورت مختصر توضیح دهیم، باید اشاره کرد که روزانه حجم بالایی از دادههای چند رسانه در دستگاههای NAS ذخیره خواهد شد. اگر اجازه دهیم تا این دادهها بدون هیچ نظمی روی منابع پهن و گسترده شوند، سازمان با یک نقطهضعف خطرناک روبهرو خواهد بود. ازاینجهت با سیستم خوشهبندی و پشتیبانگیری برنامهریزیشده، میتوان خطرات احتمالی را کاهش و یا از بین برد.
Midmarket NAS
مشاغلی وجود دارند که با چند صد ترابایت فضای ذخیرهسازی نیز کارشان راه میافتد. برای مثال یک رستوران را در نظر بگیرید که برای افزایش امنیت پارکینگ، انبار، قسمت تسویهحساب و… از چندین دوربین مداربسته استفاده میکند. ممکن است این دوربینها روزانه تا 1 ترابایت فیلم و داده ضبط کنند و اگر ویدئو هر روز را تا 3 الی 6 ماه دیگر ذخیره و بایگانی کنیم، به 100 الی 200 ترابایت (TB) حافظه نیاز خواهیم داشت.
Midmarket NAS از جمله دستگاههایی بوده که بهمنظور رفع نیازهای کسبوکارهای معمولی طراحی و ساخته شده است. لازم به ذکر است که دستگاههای ذخیرهساز متصل به شبکه midmarket قابلیتهایی مانند خوشهبندی دادهها را ارائه نمیکند.
دستگاههای خانگی یا low-end NAS
درنهایت آخرین دسته از محصولات Network-attached storage مربوط به دستگاههای low-end میشود. برای مصارف خانگی و مشاغل کوچک که میتوان از فضای ذخیرهسازی مشترک و محلی بهره برد، این نوع دستگاهها بهترین گزینه خواهند بود.
بهتر است اضافه کنیم که NASهای خانگی نسبت به انواع سنتی خود از سرویسهای جدید مانند SoftNAS Cloud و software-defined storage (SDS) پشتیبانی میکنند. نوع اول یا دستگاههای ذخیرهساز متصل به شبکه مبنی بر خدمات ابری، بهجای در اختیار گذاشتن تمامی حافظه بهصورت فیزیکی، کل یا بخشی از آن را بهصورت ابری ارائه میکند.
بهتر است بخوانید: راهنمای جامع ذخیره سازی اطلاعات
ساختار و معماری Network-attached storage (NAS)
دستگاههای NAS برای پشتیبانی از رویکردهای مختلف در هنگام ذخیرهسازی یا بکآپگیری دادههای حجیم، به مؤلفههای گوناگونی در معماری خود نیاز دارند. بسته بهاندازه کسبوکار و دستهبندی دستگاه ذخیرهسازی متصل به شبکه، ممکن است تا این مؤلفهها از نظر قدرت و ظرفیت تغییر کنند ولی در حالت کلی باید در تمامی محصولات Network-attached storage وجود داشته باشند.
:Storage همانطور که میدانیم اصلیترین قسمت یک سیستم ذخیرهسازی فایل مربوط به Storage آن میشود. در محبوبترین دستگاههای NAS (محصولات دستهبندی low-end، midmarket و پروژه محور)، شاهد استفاده از 2 الی 5 هارددیسک در معماری آن هستیم. زیرا استفاده از چندین hard drive علاوه بر ارائه فضای ذخیرهسازی بیشتر میتواند زمان دسترسی به فایلها، زمان ذخیرهسازی و بایگانی دادهها و افزونگی را بهبود بخشد. ذخیرهسازهای متصل به شبکه معمولاً از هارددیسکهای 3.5 اینچی استفاده میکنند.
Networking: اتصال NAS به شبکه از طریق کابلهای اترنت و یا وایفای (Wi-Fi) صورت میگیرد. روی دستگاههای Network-attached storage درگاههای مختلفی از جمله USB وجود دارد ولی این درگاهها بهمنظور اتصال به شبکه تعبیه نشدهاند. بلکه ممکن است برای شارژ دستگاه، پشتیبانگیری از دادهها، اتصال دستگاههای دیگر به آن و یا انتقال دادهها قرار گرفته باشند.
:Computer/CPU دستگاههای ذخیرهساز متصل به شبکه در معماری خود از CPU برای پردازش برخی فعالیتها مانند انجام عملیات خواندن و نوشتن، اجرای برنامه، مدیریت سیستم فایل، پردازش فایلهای چندرسانهای، مدیریت چندین کاربر و حتی سرویسهای مختلف مانند cloud استفاده میکنند.
:Operating System از دیگر اجزای معماری NAS میتوان به سیستمعامل اشاره کرد. برخلاف تصورات بسیاری از افراد، Network-attached storage نیز از سیستمعاملی برای مدیریت دستورات و درخواستها بهره میبرد. دستگاههای ذخیرهساز متصل به شبکه از Operating System بهمنظور انجام عملیات و طیف گستردهای از برنامههای موجود مانند:
- برنامههای کاربردی تجاری مثل CRM و ERP
- رمزگذاری و سرویسدهی فایلهای Multimedia
- ابزارهایی مانند email، documents، صفحات گسترده و…
- برنامههای همکاری و اشتراک فایل
- ادغام ابر خصوص/عمومی
- وب سرورها
- توسعه نرمافزار
استفاده میکند.
نکته: برای اینکه بدانید چه نوع دستگاه NAS برای شما و کسبوکارتان مناسب است، ابتدا ظرفیت ذخیرهسازی آن را بر اساس پتانسیل رشد بیزینس خود در نظر بگیرید. حتماً توجه داشته باشید که قبل از پرشدن 75 درصد از ظرفیت storage نسب به ارتقای آن اقدام کنید. نوع سیستمعامل و یا نرمافزار مدیریتکننده در کنار قدرت CPU، به برنامههای کاربردی که میخواهید اجرا کنید بستگی خواهد داشت.
چه زمانی سراغ NAS برویم؟
احتمالا بعد از مطالعه بخش موارد استفاده NAS، خوب میدانید بهترین کاربرد این دستگاه در چه زمینههایی است. مواردی که در ادامه معرفی میکنیم، برای کارایی بهتر به تکنولوژی NAS نیاز دارند. اگر نباشد، جایش حسابی خالی است.
- ذخیره و اشتراکگذاری فایلها: بسیاری از دفاتر راه دور کوچک، متوسط و حتی سازمانهای بزرگ از NAS برای متمرکزسازی و اشتراکگذاری فایلها استفاده میکنند. برای سادگی بیشتر و مدیریت آسانتر، میتوان چندین سرور فایل را روی یک دستگاه NAS ادغام کرد.
- بایگانیهای فعال: یک NAS با ظرفیت بالا میتواند جایگزین کتابخانههای نواری بزرگ شود تا آرشیوهای فعال، قابل جستجو و دسترسیپذیر بهدست آید.
- مدیریت بیگ دیتا: NAS میتواند دادههای بزرگ و بدون ساختار مثل فایلهای ویدئویی، اسناد و دادههای اینترنت اشیا را ذخیره کند و برای پردازش فایلهای بزرگ، پردازش ETL (استخراج، تبدیل، بارگذاری) و تجزیه و تحلیل مورد استفاده قرار گیرد.
- مجازیسازی: اگر کسب و کاری شبکه منطقه ذخیرهسازی (SAN) نداشته باشد، NAS یک انتخاب محبوب برای راهاندازی محیطهای مجازیسازی کوچک است.
گوگل درایو و دراپباکس یا NAS؟
در نگاه اول استفاده از سرویسهای ابری عمومی برای ذخیره فایلها راحت و در دسترس بهنظر میرسد؛ در حالی که روی این بسترها نگرانیهای زیادی در مورد هزینههای پنهان، محدودیتهای ذخیرهسازی/پهنای باند، دسترسیپذیری سرویس، مالکیت دادهها و امنیت وجود دارد. از سوی دیگر فضای ذخیرهسازی متصل به شبکه یا NAS امکان ساخت یک ابر خصوصی را فراهم میکند که کاملا تحت کنترل کاربر است، فضای ذخیرهسازی آن قابل گسترش است و در صورت قطع سرویس ارائهدهنده ابری یا آسیبدیدگی های امنیتی هیچ نگرانی بابت از بین رفتن دسترسی فایلها وجود ندارد.
روتر چیست؟ برای آشنایی بیشتر می توانید مقاله مورد نظر را مطالعه نمایید.
چطور یک دستگاه NAS انتخاب کنیم؟
فرقی نمیکند برای مقاصد خانگی بهدنبال یک دستگاه NAS میگردید یا مقاصد تجاری، در هر صورت توجه به برخی عوامل کلیدی موقع انتخاب دستگاه حائز اهمیت است. از جمله:
۱. اتصال به شبکه
بسیاری از دستگاههای NAS برای اتصال از پورت شبکه اترنت سیمی استفاده میکنند که با دستگاههای جدید مثل لپتاپ، تبلت و گوشیهای هوشمند سازگاری دارد. اما اگر به دنبال یک اتصال با پهنای باند بالا و قابلیت انتقال سریع داده هستید، دقت کنید دستگاه NAS از کابل Thunderbolt 2 پشتیبانی کند. پروتکل Thunderbolt 2 دو برابر پهنای باند Thunderbolt نسل اول و چهار برابر سرعت USB 3 را ارائه میدهد.
۲. ظرفیت ذخیرهسازی
ظرفیت ذخیره سازی یک NAS به تعداد درایو دیسک سخت (HDD) آن و ظرفیت هارد دیسکها بستگی دارد. برای استفاده خانگی ۱ یا ۲ هارت با ظرفیت حداکثر ۱۰ گیگابایت کافی است؛ اما در کلاس تجاری باید ظرفیتهای پتابایتی باشید.
۳. NAS دسکتاپ یا Rackmount NAS؟
موقع انتخاب و خرید NAS ممکن است فروشنده Rackmount NAS را به شما پیشنهاد کند. یادتان باشد اولی یک جزء مستقل است که بیشتر کاربران خانگی و مشاغل کوچک از آن استفاده میکنند؛ در حالی که دومی در یک محیط رک و با چند HDD، قدرت بیشتر و کارایی بالاتر مورد استفاده قرار میگیرد و گرانتر است.
۴. پشتیبانگیری و بازیابی
اکثر دستگاههای NAS سطح بالا از پیکربندی RAID برای پشتیبانگیری از دادهها و مدیریت امنیت استفاده میکنند. موقع انتخاب دستگاه حواستان به ویژگی RAID و سیستمهای نظارت داخلی در تنظیمات امنیتی دستگاه باشد.
پاور سرور چیست؟ برای آشنایی بیشتر می توانید مقاله مورد نظر را مطالعه نمایید.
جمعبندی
در کسبوکارهایی که روزانه حجم بالایی از دادههای رسانهای مانند ویدئو، عکس، صدا در کنار اسناد و اطلاعات دیگر باید ذخیره و بایگانی شوند، نیاز به یک دستگاه NAS شدیداً حس خواهد شد. NAS مخفف واژه Network-attached storage بوده که در فارسی ذخیرهساز متصل به شبکه ترجمه میشود. این نوع دستگاهها با ارائه میزان زیادی storage ارزان و کاربردی محبوبیت فراوانی در کسبوکار بزرگ و کوچک کسب کردهاند.
در این مقاله سعی شد تا بهصورت کامل و جامع نوع خاصی از Storage deviceها را بررسی کنیم. امید است تا مطالعه این محتوا برای کاربران عزیز سایت مفید بوده و در حل پاسخهای شما کمکی کند.
دیدگاهتان را بنویسید