NGFW چیست؟
به طور کلی فایروالها دستگاههای امنیتی شبکه هستند که برای محافظت از شبکه و حفاظت از دادههای خروجی و ورودی مورد استفاده قرار میگیرند. در این میان فایروال نسل بعدی (NGFW) به دلیل داشتن ویژگیهای خاص نسبت به فایروالهای قدیمی، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در گذشته از فایروالهایی استفاده میشد که عملکرد سادهای داشتند و نقش امنیتی آنها برای شبکه، نسبت به اکنون چندان کارآمد نبود.
به عنوان مثال فایروالهای قدیمی معمولاً برای بازرسی ترافیکی شبکه ورودی و خروجی مورد استفاده قرار میگرفتند. امروزه فایروال نسل بعدی با داشتن ویژگیهای مهمی مثل مقابله در برابر تهدیدات ابری و امنیت بالا، یک ابزار مهم برای تمامی شبکهها شناخته میشود. در ادامه این مقاله از مجموعه تسکا قصد داریم در رابطه با فایروال نسل بعدی و ویژگیهای آن به طور کامل صحبت کنیم. بنابراین تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
فایروال نسل بعدی چیست؟
برای اینکه بتوانیم فایروال نسل بعدی را مورد بررسی قرار دهیم و بگوییم NGFW چیست ، باید نگاه کوتاهی به عملکرد فایروال سنتی داشته باشیم تا با یک مقایسۀ ساده، نحوه کارکرد فایروال نسل بعدی را مشخص کنیم. فایروالهای قدیمی یا سنتی این ویژگی را داشتند که میتوانستند با دقت بسیار زیادی ترافیک شبکه را مورد تحلیل و آنالیز قرار دهند. به همین دلیل تمامی دادههای غیرمجاز کاملاً مسدود میشدند.
در واقع کسب و کارهایی که از فایروالها برای امنیت شبکه استفاده میکردند، شرایط ویژهای را به فایروال میدادند. فایروال بر اساس ویژگیهای تعیین شده پورتهای ورودی را مورد بررسی قرار داده و در صورتی که با شرایط و ویژگی که از قبل به آنها داده شده مطابقت داشت، آنها را مجاز میکرد. همچنین در صورتی که دادههای ورودی مطابقت نداشته باشند، با مسدود کردن آنها، از ورودشان جلوگیری میکرد.
فایروال نسل بعدی نه تنها قادر است این اطلاعات را مورد بررسی قرار دهد، بلکه ویژگیهای جدیدتری نیز به آن اضافه شده است که به امنیت شبکه کمک میکند. به عنوان مثال فایروال نسل بعدی میتواند خطرهایی که امروزه در اثر برخی نرم افزارهای خطرناک و آلوده به وجود میآید را شناسایی کرده و ورود آنها را مسدود کند. همچنین هرگونه حملههای مختلف از سمت اپلیکیشنها به کمک این فایروال، قابل شناسایی میباشد.
ویژگی های فایروال نسل بعدی چیست؟
از نظر کسانی که در این زمینه حرفهای هستند و تخصص دارند، فایروال نسل بعدی که وارد جامعه میشود و قصد امنیت شبکه را بر عهده دارد، باید ویژگیهای به خصوصی داشته باشد که بتواند آن را نسبت به فایروال قدیمی متمایز کند. در ادامه برخی از مهمترین ویژگیهای فایروال نسل بعدی را برای شما بیان میکنیم:
1.بررسی دقیق داده ها
یکی از مهمترین ویژگیهای فایروال نسل بعدی این است که بتواند دادههای ورودی را به دقت مورد بررسی قرار دهد که البته این ویژگی در فایروال سنتی نیز یافت میشود. به همین دلیل یکی از مهمترین استانداردها و ویژگیهای لازم برای فایروال نسل بعدی همین بررسی دقیق دادههاست. فایروالها باید قادر باشند تمامی خطراتی که در یک داده ورودی یا خروجی وجود دارد را شناسایی و آنالیز کنند.
چشم پوشی از هر نوع اطلاعاتی که می تواند برای شبکه مضر یا مفید باشد، به هیچ وجه نباید توسط فایروال نسل بعدی انجام شود. اگرچه فایروالهای سنتی نیز بررسی بسیار دقیقی داشتند، اما شاید برخی از موارد به هیچ وجه مورد تحلیل قرار نمیگرفت. فایروالهای سنتی بیشتر سعی داشتند که منبع و مقصد هر ورودی را شناسایی کنند و از بابت آن مطمئن شوند. اما فایروالهای نسل بعدی تنها به این مسئله اکتفا نمیکنند. این فایروالها بررسی عمیقتری دارند.
2.پیشگیری از نفوذ یکپارچه
یکی از بهترین ویژگیهای فایروالهای نسل بعدی سیستم پیشگیری از نفوذ یکپارچه است. این سیستم قابلیت را برای فایروال ایجاد میکند که بتواند هر شبکه را از نظر فعالیتهای خطرناک و مخرب نظارت کرده و مورد بررسی قرار دهد. زمانی که کوچکترین دادههای ورودی به این شبکه دارای ویروسهای آلوده یا سایر حملات باشند، بلافاصله مسدود میشوند و ورود آنها به شبکه، غیر مجاز خواهد شد.
معمولاً فایروال نسل بعدی برای اینکه این موضوع را مورد بررسی قرار دهد، روشهای مختلفی دارد.
- یکی از روشهایی که فایروال نسل بعدی از آن برای شناسایی و نفوذ یکپارچه و پیشگیری از آن استفاده میکند، تطبیق تهدیدات و دادههای ورودی، با دادههایی است که از قبل به فایروال داده شده است.
- روش دیگری که فایروال نسل بعدی دارد، این است که بعد از شناسایی دادهها و ورودیهای خطرناک، بر طبق قوانین و استانداردهای پایه که در فایروال وجود دارد، تمامی این فعالیتها را مسدود میکند. در واقع اساس این فعالیت بر پایه انسداد فعالیتهایی است که خط مشی امنیتی را نقض میکند.
- روش سوم مبتنی بر ناهنجاری است. در این روش فایروال نسل بعدی هرگونه رفتار غیر عادی که به شکل یک ورودی به شبکه مشاهده میشود را شناسایی کرده و آن را مسدود میکند.
3.آگاهی و کنترل بیشتر
اگرچه برخی از دستورات به صورت پیش فرض به فایروالهای نسل بعدی داده شده است (همانطور که این فرآیند در فایروالهای سنتی انجام میشد)؛ اما آنچه که فایروالهای نسل بعدی را نسبت به نوع قدیمی آنها متمایز میکند، آگاهی و کنترل بیشتر است. این فایروالها توانایی بیشتری برای مسدود کردن ورودیهای غیرمجاز و خطرناک دارند. همچنین میزان آگاهی آنها برای تفکیک ورودیها بیشتر است.
این توانایی بیشتر که در فایروالهای مدرن به وجود آمده است، باعث شده است کاربرد آنها بیشتر از قبل افزایش پیدا کند. فایروال نسل بعدی قادر است به جای اینکه بر اساس پورت شبکه را فیلتر کند، بر اساس قوانین که از قبل به فایروال داده شده است این کار را انجام دهد. در واقع فایروال نسل بعدی میتواند ترافیک شبکه را نیز با توجه به دادههای مجاز و غیر مجاز فیلتر کند. فایروال نسل بعدی میتواند ترافیک برنامههای خاص را نیز مسدود کند و کنترل بالاتری روی برنامههای کاربردی داشته باشد.
4.استفاده از تکنیک برای تهدیدات
یکی دیگر از ویژگیهای فایروال نسل بعدی استفاده از تکنیک برای تهدیدات است. فایروال نسل بعدی میتواند اطلاعات خارجی را مورد بررسی قرار دهد. اگر احساس کند اطلاعات خارجی که وارد شبکه میشوند نوعی تهدید محسوب میشود، از تکنیکهای خاصی برای مسدود کردن آنها استفاده میکند.
به عنوان مثال یکی از روشهای لازم برای از بین بردن تهدیدات و جلوگیری از ورود آنها به شبکه استفاده از آنتی ویروسهاست که برای شناسایی ویروسهای خطرناک که از طریق سایر سایتها و شبکهها قصد ورود دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
5.هوشمند سازی
از دیگر ویژگیهای فایروالهای نسل بعدی هوشمند سازی است. منظور از این عبارت این است که فایروال نسل بعدی مانند فایروالهای سنتی قابلیت تشخیص و تفکیک دادهها را دارد، ولی با توجه به این که هوشمند سازی شده است، این کار را بهتر انجام میدهد. هوشمند سازی به فایروال کمک میکند کار خود را بدون خطا انجام دهد.
علاوه بر این، میتواند حجم زیادی از ترافیک شبکه را بدون کاهش سرعت کنترل کند. بنابراین عملکرد بالاتری نسبت به فایروالهای نسل قدیمی دارد. امروزه نسبت به زمان گذشته، دادههای ورودی بسیار گسترده هستند و هرکدام نیاز به تحلیل و بررسی دارند. برای اینکه در بررسی دادههای ورودی اختلال ایجاد نشود، فایروال باید عملکرد بسیار بالایی داشته باشد.
مزایای فایروال نسل بعدی
بدون شک اگر فایروالهای نسل بعدی مزایای امروزی را نداشتند، جایگزین فایروالهای سنتی نمیشدند. اگر یک مقایسۀ ساده بین فایروال سنتی و فایروال نسل بعدی داشته باشیم، میبینیم که فایروالهای نسل بعدی امنیت فوق العاده بهتری را برای شبکه خواهند داشت. در ادامه برخی از مزایای فایروال نسل بعدی را برای شما بیان میکنیم.
1.امنیت بهتر و پیشرفته تر
فایروالهای سنتی یک عملکرد استاندارد و ثابت داشتند و در همۀ آنها این مورد یکسان بود. در واقع وظیفۀ اصلی آنها این بود که بتوانند نسبت به یک درگاه مخصوص واکنش نشان داده و ترافیک آن را مجاز و مسدود کنند. دستور این کار از قبل به فایروال سنتی داده میشد. اما فایروالهای نسل بعدی در واقع کمی عملکرد متفاوتتری دارند. آنها امنیت بسیار بالایی نسبت به نوع قدیمی خود دارند. همچنین قادر هستند هر عملکرد غیر عادی را شناسایی کنند و با تشخیص آن به عنوان یک ناهنجاری بلافاصله دادههای ورودی از سمت آن را مسدود کند.
علت اضافه کردن این ویژگیها به فایروال نسل بعدی، این بود که برخی از سودجویان و سوء استفاده گران که میدیدند فایروال سنتی تنها نسبت به یک درگاه خاص عملکرد بررسی و تحلیل ترافیک شبکه را انجام میدهد، دادههای ورودی خود را از درگاه دیگری وارد شبکه میکردند و تشخیص و شناسایی آن را سخت میکردند. در نتیجه اضافه کردن این ویژگی به فایروال نسل بعدی باعث شد که با شناسایی و تحلیل همه درگاهها بررسی این موضوع راحتتر انجام شود.
2.زیرساخت بهتر
اگرچه فایروالهای سنتی کمک بسیار زیادی به امنیت شبکه میکردند، اما مشکلات زیرساخت آنها باعث میشد نحوۀ استفاده از آنها بسیار سخت باشد. این مشکلات در فایروالهای نسل بعدی کاملاً برطرف شده است. امروزه میتوان از فایروالهای نسل بعدی به راحتی نگهداری کرد.
در مواقع لازم میتوان آنها را مطابق با جدیدترین قوانین فایروالها به روز رسانی کرد و همچنین نظارت و کنترل راحتتر و بهتری روی آنها داشت. در گذشته انجام همۀ این موارد بسیار سخت بود. همچنین یکی از بهترین مزیتهای فایروالهای نسل بعدی این است که میتواند تمامی عملکردهایی که در مقابل با شبکهها و دادههای ورودی انجام میشود را مانند یک گزارش ارائه دهد.
برای مطالعه بیشتر مقاله
وظایف فایروال نسل بعدی
امروزه فایروالها دارای وظایف استاندارد و مهمی هستند که در ادامه برخی از آنها را برای شما بیان میکنیم.
1.امنیت قوی و جلوگیری از ورود یکپارچه
یکی از مهمترین و اساسیترین وظایف فایروال نسل بعدی این است که امنیت بسیار پیشرفتهتری نسبت به زمان گذشته داشته باشد. به طوری که بتواند از ورود و نفوذ اطلاعات خطرناک و مخاطره آمیز جلوگیری کند. فایروال نسل بعدی باید بتواند نقش محافظ و امنیتی بسیار بالایی برای شبکه یا کسب و کار شما داشته باشد. به عنوان مثال شناسایی حملههای سایبری یا ویروسهای خطرناک باید پیش از اینکه این اطلاعات و دادههای تهدید آمیز وارد شبکه شوند انجام شود.
باید قابلیت تفکیک فایروال نسل بعدی بسیار بالا باشد. گاهی اوقات از تهدیدات مخفی برای ورود به شبکه استفاده میشود که شناسایی و بررسی آنها سختتر است. نسل بعدی با بهرهمندی از ویژگیIPS باید این تهدیدات مخفی را شناسایی کرده و به سرعت از ورود آنها جلوگیری کند. با توجه به اینکه بسیاری از دادهها و اطلاعات ممکن است به صورت URL وارد شبکه شوند، فایروال نسل بعدی باید تمامی این دادههای خطرناک را فیلتر کند.
2.عملکرد جامع و گسترده
فایروال نسل بعدی باید یک عملکرد جامع و گسترده داشته باشد. چندین سؤال مهم و اساسی وجود دارد که هر فایروال جدیدی باید به آنها پاسخ دهد.
اول اینکه فایروالها باید شبکههای خارجی را مورد بررسی قرار دهند. وقتی که یک داده ورودی وارد شبکه میشود یا قصد ورود به شبکه را دارد، فایروال باید آن را از نظر نوع منبع فرستنده، پورت محل و همه این ویژگیها مورد بررسی قرار دهد. در عین حال بررسی چندین داده ورودی که هرکدام اطلاعات مربوط به خود را دارند بسیار سخت و پیچیده است. اما فایروالهای نسل جدید به دلیل بهره گیری از هوشمند سازی و قابلیت بررسی چندین داده ورودی به صورت همزمان، میتوانند این کار را انجام دهند.
یک فایروال نسل بعدی هنگامی که تهدیدی را شناسایی میکند، باید نوع تهدید و دستگاه فرستنده را نیز شناسایی کند تا برای همیشه آن را فیلتر کرده یا از ورود آن به شبکه جلوگیری کند.
3.قابلیت شخصی سازی و مدیریت
با توجه به اینکه کسب و کارها و سازمانهای مختلف هرکدام دادهها و اطلاعات ورودی مختلفی دارند، فایروالهای نسل بعدی باید این ویژگی را دارا باشند که شخصی سازی شده و اطلاعات مخصوصی که بر اساس نوع سازمان وارد شبکه میشود، شناسایی و فیلتر کنند. خوشبختانه فایروالهای نسل بعدی این ویژگی را دارا هستند و به صاحبین کسب و کار این شرایط را میدهند که بتواند از پنل مدیریت یا پنلهای نظارت و کاربری آن استفاده کنند.
امروزه کنترل فایروالهای نسل بعدی نسبت به زمان گذشته، بسیار آسانتر است. شما دادهها و دستورات و قوانین کسب و کار خود را به فایروال میدهید و سپس فایروال نسل جدید بر اساس قوانینی که به آن داده شده است، دادههای ورودی را شناسایی کرده و آنها را با این قوانین تطبیق میدهد.
4.سرعت بالای تشخیص داده ها
یکی از مهمترین وظایف فایروال نسل بعدی این است که بتواند دادهها را با سرعت بالایی تشخیص دهد. تمامی دادهها و اطلاعات ورودی اگر بخواهند در چند روز و چند هفته شناسایی شوند، عملکرد آنها بسیار غیرقابل پیشبینی خواهد بود و ممکن است حتی به شبکه نفوذ پیدا کنند. از طرفی بین صدها داده ورودی به شبکه ممکن است اختلال ایجاد شود.
بنابراین نهایتاً در طول چند ساعت فایروال نسل جدید باید این بررسی را انجام دهد. برای دادههای کوچکتر و سادهتر، بررسی و شناسایی دادهها باید حداقل در چند ثانیه انجام شود. برای انجام این کار فایروال نسل جدید ابتدا باید ورودیهای مخاطرهآمیز و تهدیدآمیز را ابتدا بررسی کند و پس از اینکه ویژگیهای خطرناک آنها را از بین برد یا از ورود آنها به شبکه جلوگیری کرد، برای ورود دادههای سالم اقدام کند.
پیشنهاد میکنیم در همین راستا مقاله معرفی ۵ تا از بهترین نرم افزارهای امنیت شبکه را مطالعه کنید.
سخن پایانی
در این مقاله به طور کامل در رابطه با فایروال نسل بعدی و ویژگیهای آن صحبت کردیم. فایروالهای نسل جدید عملکرد بهینه بهتری نسبت به انواع سنتی و قدیمی دارند و با تشخیص سریع دادهها و فیلتر کردن آنها، کمک بسیار زیادی به سازمانها و حفظ شبکه آنها میکنند. امید است فایروالهای جدیدتری که وارد بازار میشوند، قابلیتهای بیشتر از این داشته باشند و به حفظ و امنیت شبکه کمک کنند.
دیدگاهتان را بنویسید