ssd چیست

نویسنده:

دسته:

تاریخ انتشار:


SSD نوعی از جدیدترین سخت‌افزارهای ذخیره‌سازی یا حافظه بوده که در سال‌های اخیر میان کاربران کامپیوتر‌های شخصی و لپ‌تاپ‌ها بسیار محبوب شده است. یکی از دلایل این موضوع را می‌توان سرعت بالای هارد اس‌اس‌دی نسبت به همنوعان قدیمی‌تر خود یادکرد. تا جایی که با تهیه و نصب نوع 128 گیگی آن به وضوح، شاهد بالا آمدن بسیار سریع‌تر سیستم‌عامل‌ها و انواع برنامه‌های کاربردی خواهید بود.

سیستم‌های ذخیره‌سازی در کنار ابزار‌های نگهدارنده داده‌ها در سال‌های اخیر، پیشرفت‌ زیادی کرده‌اند و از زمان فلاپی دیسک‌ها تا امروزی‌ترین ابزار‌های storage، گویی میلیون‌ها سال سپری شده است. اما اگر کمی تاریخ را کنکاش کنیم، متوجه می‌شویم که قدیمی‌ترین کامپیوتر عمری کمتر از 100 سال دارد. در این مقاله قصد داریم تا به‌صورت کامل درایو‌های حالت جامد یا همان solid-state drives را بررسی کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

تاریخچه SSD

در سال 1950 و قبل از به‌وجود آمدن حافظه‌های قوی از تکنولوژی‌های مشابه مثل: حافظه هسته مغناطیسی یا Magnetic Core Memory و ذخیره سازی خواندنی صفحه خازنی یا CCROS استفاده می‌شد. به لطف پیشرفت علم و ظهور فناوری‌های پیشرفته‌تر در دهه 1970 و 1980 حافظه‌های قوی‌تر یا همان SSDها روی کار آمدند. این قطعات قیمت بسیار بالایی داشتند، روی ابرکامپیوترها نصب می‌شدند و بیشتر از آن‌که در مصارف معمولی استفاده شوند در اختیار شرکت‌های بزرگ، صنایع نظامی و هوافضا قرار داشتند.

با کم شدن هزینه‌های تولید، این نوع درایو، اولین بار در سال 2000 برای مصارف عمومی و در نت‌بوک‌ها استفاده شد. یکی از لپ‌تاپ‌های برند ایسوس نیز در اواخر سال 2007 با مادربردی که به همراه یک حافظه SSD دو گیگابایتی بود به بازار عرضه شد که توجه بسیاری را به خود جلب کرد. با این‌حال استفاده از هارد دیسک‌های مکانیکی همچنان رواج داشت. امروزه می‌توان solid-state drive، با حافظه 32 گیگی تا 5 ترابایتی را در بازار یافت که تقریباً سهم بزرگی از بازار storage را در اختیار دارد.

SSD یا solid-state drive نسل جدید هاردها

اگر داخل یکی از هارد‌های HDD را دیده باشید، متوجه می‌شوید که از یک دیسک براق به همراه دستگاهی برای خواندن داده‌های ثبت شده بر روی آن تشکیل شده است. درحالی‌که اس‌اس‌دی ساختاری کاملاً متفاوت با همتای قدیمی خود دارد. داخل حافظه‌های جدید دیگر خبری از دیسک نیست و به‌جای آن می‌توان تعداد زیادی تراشه و دستگاه‌های ریز الکترونیکی را مشاهده کرد. سرعت پردازش داده‌ها با درایو‌های حالت جامد بسیار سریع‌تر از هارد دیسک‌های معمولی یا HDD است. تنها ظرفیت 128 گیگی یک حافظه از نوع اس‌اس‌دی می‌تواند تا 50 درصد در سرعت بالا آمدن سیستم‌عامل شما، تغییر ایجاد کند.

درایو solid state را می‌توان در هرجایی که نیاز به فضای ذخیره‌سازی است، استفاده کرد. برای مثال لپ‌تاپ، رایانه‌های شخصی یا PC، دوربین‌های دیجیتال، دستگاه‌های پخش‌کننده موسیقی یا فیلم، تلفن‌های هوشمند، تبلت و... از جمله مواردی هستند که در آن‌ها می‌توان از SSD بهره برد. کسب‌وکار‌هایی با نیاز مبرم به‌سرعت زیاد در پردازش داده‌های ورودی و خروجی از جمله مصرف‌کنندگان اصلی اس‌اس‌دی‌ها هستند. اما باید این نکته را نیز افزود که قیمت solid-state drive بالاتر از نسل‌های قبلی است.

بهتر است بخوانید: object storage چیست؟

ساختار هارد SSD

ساختار و معماری یک اس‌اس‌دی را می‌توان شبکه‌ای از فلش مموری‌هایی از جنس سیلیکون (silicon) تشریح کرد. این تراشه‌ها با استفاده از ترانزیستور‌های دروازه شناور (FGT) یا floating gate transistor می‌توانند، بدون اتصال به منبع تغذیه داده‌ها را ذخیره کنند. به‌طوری که هر FGT حاوی یک بیت داده است و این بیت می‌تواند 1 یا 0 باشد. یک به معنای پر بودن سلول شارژ شده و 0 به معنای خالی بودن آن است.

حافظه اصلی SSDها به سه مدل مختلف تقسیم‌بندی می‌شود: سلول تک سطحی، چند سطحی و سه سطحی. قبل از بررسی این سه سطح از سلول‌ها ابتدا بهتر است به این نکته اشاره کنیم که این بلوک‌ها یا سلول‌ها سرعت ثابتی دارند و در صورت خالی بودن می‌توان در آن‌ها داده‌ای را نوشت.

Single-level cells

منظور از SSDهای تک سطحی این است که سلول‌های این نوع کارت حافظه هرکدام می‌تواند تنها یک بیت داده را در یک‌زمان نگهداری کنند. نکته قابل‌توجه این است که Single-level cells نسبت به بقیه پرسرعت‌تر و بادوام‌تر است که در نتیجه گران‌تر نیز خواهد بود.

Multi-level cells

اس‌اس‌دی‌های MLC علی‌رغم SLCها قادر هستند تا در هر سلول 2 بیت داده را در زمانی ثابت نگهدارند. از‌این‌رو در میزان فضای فیزیکی ثابت می‌توان دوبرابر نوع قبلی داده ذخیره کرد اما باید اشاره کرد که سرعت این نوع solid-state drive پایین‌تر از تک‌سطحی‌ها بوده و قیمت پایین‌تری نیز دارد.

Triple-level cells

درنهایت به SSDهایی می‌رسیم که بسیار ارزان هستند و همچنین فضای ذخیره‌سازی زیادی را نیز ارائه می‌کنند. درTLCها می‌توان 3 بیت داده را در هر سلول و در یک‌زمان ثابت نگهداری کرد که این یعنی سه برابر فضای بیشتر در میزان منابع فیزیکی یکسان! اما دوام و عمر کارت‌های حافظه 3 سطحی پایین بوده و زود‌تر از دور خارج می‌شوند.

تفاوت هارد hhd  و  ssd

هم چنین بخوانید: هارد هیبریدی چیست؟

اصلی‌ترین ویژگی‌های SSD

چند سالی است که استفاده از SSDها بخصوص در ایران رشد زیادی داشته است و طیف گسترده‌ای از گیمیر‌ها، گرافیست‌ها، تدوینگران، عکاس‌ها و... از این کارت‌های حافظه در دستگاه‌های خود استفاده می‌کنند. خب دلیل این موضوع چیست و چه ویژگی‌هایی در اس‌اس‌دی وجود دارد که باعث شده دیگر از HDDها استفاده نشود؟ برای پاسخ به این سوال چند مورد از اصلی‌ترین مزایای یک solid-state drive را بیان کرده‌ایم تا راحت‌تر به پاسخ این سوال برسید.

  • نبود هیچ نوع قطعه متحرک در SSD: در ساختار و معماری HDDها یک دیسک چرخان به همراه یک دستگاه برای خواندن و نوشت وجود دارد که همین دیسک در زمان استفاده باید با سرعت بسیار زیادی به گردش درآید. یکی از اصلی‌ترین ایرادات HDDها همین متحرک بودن برخی قطعات است. اگر ضربه‌ای (هرچند خفیف) به درایو وارد شود، احتمال خراب‌شدن آن بسیار زیاد است. درحالی‌که در SSD هیچ نوع قطعه متحرکی در معماری آن استفاده نشده است.
  • کم‌صدا و کم‌مصرف: با استناد بر مورد قبلی و همان قطعات متحرک باید افزود که در زمان روشن‌کردن سیستم همواره صدایی بلند و آزاد دهنده از دستگاه تولید می‌شود که همان صدای دیسک چرخان است. ولی در اس‌اس‌دی به دلیل نبود قطعه‌ای که صدا داشته باشد، این نوع کارت‌های حافظه کم‌صدا و هستند و همچنین نیروی کمتری نیز در زمان استفاده مصرف می‌کنند.
  • وزن و حجم کم: ازهارد دیسک‌های قدیمی به دلیل بالا بودن وزن و بزرگ بودن حجم و اندازه نمی‌توان در ساخت دستگاه‌های کوچک مانند گوشی‌ها و تبلت‌ها بهره برد. درحالی‌که یک SSD ابعادی کوچک‌تر از کارت بانکی دارد (البته برخی از اس‌اس‌دی‌ها با پورت متفاوت بزرگ‌تر هستند) و به‌راحتی می‌توان از آن در طراحی و ساخت هر نوع گوشی، تبلت، لپ‌تاپ‌های بسیار نازک و کم‌وزن و... استفاده کرد.
  • پیش‌بینی خرابی هارد: نرم‌افزار‌های کنترل‌کننده solid-state drive می‌توانند قبل از خرابی هارد به کاربر اطلاع دهند. درحقیقت این نوع برنامه‌های کاربردی قادر هستند تا با تجزیه‌وتحلیل وضعیت کارت حافظه اطلاعات دقیقی از آن در اختیار شما قرار دهند. این موضوع می‌تواند تا میزان زیادی خطر ازدست‌رفتن داده‌ها و منابع کاربران را کاهش دهد.

برای مطالعه بیشتر راهنمای جامع ذخیره سازی اطلاعات پیشنهاد می‌شود.

مزایای اس‌اس‌دی یا solid-state drive

  1. سرعت بسیار بالا در پروسه خواند و نوشتن یکی از مهم‌ترین مزایای SSD است. زمانی که هارددیسک قدیمی خود را با یک اس‌اس‌دی جدید جایگزین می‌کنید در همان ابتدا شاهد کاهش زمان بالا آمدن سیستم‌عامل خود خواهید بود. همچنین در زمان اجرای برنامه‌های سنگینی همچون فوتوشاپ یا افترافکت دیگر نیازی نیست تا زمان زیادی را منتظر بمانید.
  2. دوام و عمر طولانی SSD نسبت به HDD از دیگر مزایای نسل جدید کارت‌های حافظه است. زیرا دیگر ضربه و گرما که از قاتلین هارددیسک‌های قدیمی به شمار می‌آید، باعث خرابی solid-state drive نمی‌شود.
  3. مصرف برق کم‌تر و بی‌صدا بودن کارت اس‌اس‌دی نسبت به HDD باعث شده تا در 90 درصد سیستم‌های گیمینگ از SSD استفاده شود. زیرا کامپیوتر‌های گیمینگ نیاز به توان برقی بالایی دارند و خود این موضوع باعث افزایش هزینه در تهیه پاور و سیستم سرمایشی قطعات می‌شود.
  4. از دیگر مزایای کارت حافظه حالت جامد، ابعاد و اندازه کوچک آن‌ها است. می‌توان از تعداد زیادی SSD در مقدار فضای کوچکی بهره برد.
تصویر solid-state drive

معایب اس‌اس‌دی یا solid-state drive

  1. اولین عیبی که بر کارت‌های اس‌اس‌دی وارد است هزینه بالای آن‌هاست. باید برای خرید یک SSD مثلاً 256 گیگابایتی، پول HDD یک ترابایتی را پرداخت کرد.
  2. طول عمر برخی از solid-state drive در حالت ایده‌آل کمتر از هارد دیسک‌های معمولی است. برای مثال کارت‌های حافظه‌ای که از چیپ فلش مموری NAND استفاده می‌کنند را می‌توان در تعداد دفعات مشخصی نوشت که این میزان کمتر از HDD معمولی است.
  3. کاهش کارایی و عملکرد اس‌اس‌دی ها در طول زمان از دیگر معایب این نوع استوریج‌های نسل جدید است. به صورتی که باگذشت زمان سرعت خواندن و نوشتن آن‌ها کاهش پیدا کرده و با تعداد نوشتن‌های زیاد روی فلش‌ مموری‌های یک solid-state drive، دیگر نباید انتظار کارایی اولیه را داشت.
  4. فرایند بازیابی اطلاعات از یک کارت حافظه حالت جامد بسیار پیچیده‌تر و سخت‌تر از HDD است. زیرا در صورت آسیب‌دیدن تراشه‌ای، بازیابی داده‌های موجود در آن شاید غیرممکن باشد. باید افزود که پروسه بازیابی داده از یک SSD آسیب‌دیده هم زمان‌بر بوده و هم مبلغ زیادی را می‌طلبد.

حتما بخوانید: Snapshot چیست؟ و بررسی تفاوت آن با backup

نحوه کارکرد SSD

طی سال‌های اخیر شاهد رشد چشمگیر محبوبیت و استفاده از حافظه‌های SSD بودیم، بی‌آنکه دقیقا بدانیم ریشه این محبوبیت فراگیر چیست. چه ویژگی‌هایی باعث شده این فضاهای ذخیره‌سازی تا این اندازه مورد توجه قرار بگیرند؟

  • سرعت بیشتری دارند: SSD ها در لحظه فعال می‌شوند و به سیستم اجازه می‌دهند بلافاصله بوت BOOT شود. تصور کنید بتوانید ویندوز سیستم را در عرض چند دقیقه عوض کنید یا وسط یک ارائه سنگین، بدون وقت تلف کردن اسلایدها را تغییر دهید. همه اینها از موهبت‌های SSD است.
  • چند تسک را باهم انجام می‌دهند: دسترسی SSD به داد‌ه‌ها چنان سریع و بهبودیافته است که بی هیچ مشکلی چندین برنامه را با هم اجرا می‌کند. کاربر همزمان می‌تواند به فعالیت‌های پردازشی بپردازد، موزیک پلی کند، بازی کند و چندین تسک را با هم پیش ببرد.
  • دوام و قابلیت اطمینان آن‌ها مثال زدنی است: از آنجا که SSD هیچ قطعه متحرکی ندارد که در معرض آسیب باشد، فوق‌العاده بادوام و قابل اعتماد است.
  • از سیستم‌های خنک‌کننده بهتری برخوردارند: SSD ها از حافظه فلش استفاده می‌کنند. این یعنی می‌توانند دمای عملیاتی ثابتی داشته باشند. در نتیجه نه‌تنها دمای کلی سیستم پایین باقی می‌ماند؛ بلکه سیستم برای مدت‌زمان طولانی‌تری سالم خواهد ماند.
  • بازی کردن با آنها راحت‌تر است: سرعت بیشتر دسترسی به داده، زمان بارگذاری سریعتر را امکان‌پذیر می‌کند. بنابراین اگر طرف‌دار بازی‌های سنگین هستید، هارد SSD کمک می‌کند بازی‌ها را با کمترین تاخیر راه‌اندازی کنید.
  • به‌شدت انعطاف پذیرند: SSD ها در شکل‌های مختلف در بازار موجودند. برخی از فرم‌ها مانند mSATA می‌توانند به مادربرد سیستم متصل شوند و به درایو اجازه دهند در کنار هارد دیسک فعلی فعالیت کند. فضای ذخیره‌سازی انعطاف‌پذیر امکان سازماندهی رایانه و فعالیت کارآمد آن را فراهم می‌کند.

انواع مختلف SSD از نظر درگاه اتصالی

در حالت کلی دو نوع اس‌اس‌دی از نظر پورت‌هایی که می‌توانند به آن‌های وصل شوند وجود دارد. اگر دقت کرده باشید از نظر شکل ظاهری، برخی از کارت‌ حافظه‌های حالت جامد بزرگ‌تر و حجیم‌تر (به شکل کیف پول‌های کوچک) بوده و برخی نیز کوچک‌تر و مانند رم‌های PC هستند. البته از با درنظرگرفتن المان‌های بیشتر تنوع solid-state drive بسیار زیاد‌تر نیز خواهد شد ولی در این مقاله قصد داریم تا فقط به دو مورد از آن‌ها بپردازیم:

 PCIe و NVMe

این نوع از درگاه‌ها اغلب در هنگام اتصال کارت‌های گرافیکی یا کارت‌های شبکه (در حالت کلی برای اتصال تجهیزات کامپیوتری که نیاز به ارتباط سریع دارند) استفاده می‌شود. این نوع درگاه یا رابط، پهنای باند زیاد همراه با تأخیر کم را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که اگر به SSD نیاز دارید تا ارتباط سریعی میان CPU و RAM داشته باشد، پیشنهاد می‌شود تا از اس‌اس‌دی‌هایی با این درگاه بهره ببرید.

solid-state driveهایی که از این نوع اتصال استفاده می‌کنند بر اساس Nonvolatile Memory Express standard (NVMe) هستند که نسبت به درگاه‌های SATA تأخیر کمتری در ورودی/خروجی (برحسب ثانیه) دارند. NVMe دارای خروجی خام 16 گیگابیت در ثانیه است که با کمک درگاه‌های موازی می‌تواند تا 4000 مگابایت در ثانیه را ارائه کند.

ssd

مطالعه مقاله فرق ram و rom، را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

mSATA III، SATA III و SSDهای سنتی

ساتا یا SATA مخفف Serial Advanced Technology Attachment بوده که یکی از قدیمی‌ترین درگاه‌های اتصال است و به‌منظور ذخیره‌سازی (به‌صورت خاص) طراحی شده است. این نوع پورت می‌تواند سرعتی در حدود 600 مگابایت در ثانیه (6 GBit/s) را ارائه ‌کند.

شایان‌ذکر است که درگاه‌ NVMe در رقابت با SATA به‌راحتی می‌تواند آن را ببلعد، زیرا که تفاوت فاحشی میان سرعت این نوع درگاه وجود دارد اما بااین‌حال بازهم سیستم‌ها یا لپ‌تاپ‌های قدیمی با مادربورد‌هایی که تنها از درگاه sata بهره می‌برند، برای ارتقا مجبور به استفاده از SSDهای سنتی خواهند بود.

Solid satae drive

مقاله مفهوم پورت در شبکه را مطالعه کنید.

SSD و HDD چه تفاوت‌هایی دارند؟

تفاوت‌های SSD و HDD با وجود عملکرد مشابه، غیرقابل چشم‌پوشی است. در ادامه این بخش به مهم‌ترین تفاوت‌های این دو هارد می‌پردازیم:

  • SDD ها نسبت به HDD ها از فناوری جدیدتری بهره می‌برند.
  • SDD ها زمان دسترسی سریع‌تر و تاخیر کمتری دارند.
  • پیدا کردن حافظه‌ SSD با ظرفیت بیشتر در مقایسه با HDD مشکل‌ است.
  • SDD ها برای ذخیره داده‌ها نیازی به منبع تغذیه ثابت ندارند.
  • SSD از حافظه‌های مبتنی بر فلش استفاده می‌کنند؛ در حالی که HDD ها از دیسک‌های چرخان یا پلاتر بهره می‌برند.‌
  • SDD ها معمولاً در برابر ضربه و آسیب‌ مقاوم‌ترند.
  • SDD ها بی‌صدا‌تر کار می‌کنند، لرزش کمتری دارند و نسبت به HDD سبک‌تر و فشرده‌تر هستند.
  • SDD گران‌تر از HDD است.
  • حافظه‌های SSD به مرور زمان با استفاده مداوم کارایی خود را از دست می‌دهند.

چطور یک SSD مناسب انتخاب کنیم؟

موقع انتخاب SSD فاکتورهای متعددی وجود دارد که با توجه به آنها می‌توان بهترین گزینه را متناسب با نیاز خود انتخاب کرد. این فاکتورها عبارت‌اند از:

1. بودجه

قبل از آنکه اقدام به خرید هارد SSD کنید، باید با این مسئله کنار بیایید که مقرون به صرفه‌ترین شکل ذخیره‌سازی هارد HDD است و همه انواع SDD های موجود در بازار، از HDD ها گران‌تر هستند. اما به‌طور کلی SDD های SATA مقرون‌به‌صرفه‌ترین انواع هاردهای SDD محسوب می‌شوند که در عین حال، عملکرد خوبی ارائه می‌کنند. اما اگر بودجه مسئله مهمی برای شما نباشد، NVMe انتخاب کارآمدتری خواهد بود.

2. ظرفیت ذخیره‌سازی

SSDها با ظرفیت‌های کوچک و بزرگ روانه بازار می‌شوند. طبیعتا هرچه ظرفیت آنها بیشتر باشد، مقرون‌به‌صرفه‌ترند. اما برای اینکه بفهمید دقیقا به چه مقدار فضای ذخیره‌سازی احتیاج دارید، باید ببینید به‌طور متوسط با چه مقدار داده سروکار دارید. سپس ۲۰ درصد فضای اضافه در نظر بگیرید که همان قسمت ذخیره‌سازی مورد نیاز شماست. برای مثال اگر کل فایل‌ها و داده‌هایی که استفاده می‌کنید به‌طور میانگین ۷۰۰ گیگابایت باشند، یک هارد SSD یک ترابایتی انتخاب خوبی برای شماست.

3. نوع دستگاه SSD

نوع SSD به دستگاه و سازگاری یا عدم سازگاری با آن بستگی دارد. اما یک نکته را نباید فراموش کرد و آن اینکه SSDها و کانکتورهای آنها روزبه‌روز پیشرفت می‌کنند، اندازه آن‌ها کوچکتر می‌شود و عملکرد بهتری ارائه می‌کنند. می‌توان ادعا کرد که اکثر SSDها با اکثر دستگاه‌های کامپیوتری و مادربردهای آنها سازگاری دارند.

تنها مدلی که سازگاری خوبی با برخی از دستگاه‌ها ندارد، SATA است که با توجه به اندازه بزرگ آن چیز عجیبی نیست. برای همین است که از این مدل بیشتر روی دستگاه‌های بزرگتر مثل دسکتاپ استفاده می‌شود. از سوی دیگر NVMe تقریبا با همه دستگاه‌ها سازگار است.

داشتن هارد SSD برای چه کسانی واجب است؟

SSDها را به‌عنوان یک راه‌حل مطمئن برای افزایش سرعت کامپیوتر می‌شناسند و اگر بخواهیم در همین سطح به قضیه نگاه کنیم، یک راه حل عالی برای افرادی است که از سرعت کم دسکتاپ خود رنج می‌برند. اما در نگاه بزرگتر برای مشاغل و شرکت‌ها هم فوایدی دارند. سازمان‌هایی که هر روز با حجم زیادی از داده‌ها سروکار دارند و باید آنها را به بهترین شکل مدیریت کنند، به‌دنبال راه‌حل‌های ذخیره‌سازی هستند که سرعت، قابلیت اطمینان، کارایی و عملکرد خوب را ارائه ‌دهند. به علاوه، دوام SDDها و توانایی آن‌ها برای ذخیره داده‌ها بدون برق، کمک می‌کند از داده‌های مهم و حساس در برابر آسیب‌های فیزیکی یا قطع برق مراقبت شود. بیایید نگاهی به برخی از موارد استفاده SSD ها بیندازیم.

۱. کسب‌و‌کار و دنیای تجارت

گفتیم که مشاغل و کسب‌و‌کارها برای بهره‌مندی از سرعت، عملکرد و قابلیت اطمینان در زمان انتقال فایل‌ها و البته زمان دسترسی، معمولا سراغ حافظه‌های SSD می‌روند.

برای مثال برنامه نویسی و طراحی گرافیک را در نظر بگیرید. اگرچه HDD به خاطر ظرفیت‌‌های بالا بین طراحان گرافیک و برنامه نویسان رایج است، اما افراد حرفه‌ای اخیرا به سمت SSD ها گرایش داشتند. آنها دریافتند که با استفاده از SSD می‌توانند در بازه زمانی کوتاه‌تر پروژه‌های بیشتری را مدیریت کنند.

۲. هاستینگ وبسایت

سرعت یک عامل اساسی در صنعت میزبانی وب است. کندی وب‌سایت مستقیما روی درآمد و ترافیک صاحب وب‌سایت تاثیر منفی می‌گذارد و اگر ادامه‌دار شود، کسب و کار او را از بین می‌برد. اصلا می‌دانید که گوگل برای رتبه‌بندی یک وب‌سایت به سرعت آن نگاه می‌کند؟ وب‌سایت‌های حرفه‌ای محتوای غنی و ویژگی‌های تعاملی دارند. بنابراین سرعت بیشتر خواندن و نوشتن SSD می‌تواند کاهش تاخیر و اجرای سریع درخواست‌ها را به همراه داشته باشد.

از سوی دیگر وب‌سایت‌ها برای بحث امنیت هم به  SSDها نیاز دارند. چون هارد دیسک‌ معمولا در برابر خرابی‌های مکانیکی آسیب‌پذیر است و امکان از بین رفتن داده‌های روی آن به مراتب بیشتر از SSD است. به‌علاوه SSD ها داده‌ها را فرگمنت نمی‌کنند، مصرف انرژی آن‌ها کمتر است و به‌خوبی با محیط زیست سازگاری دارند.

3. بازی

علاقه‌مندان به بازی‌های سنگین و گرافیکی از طرفداران پروپاقرص SSD هستند و این اصلا جای تعجب ندارد. از سرعت گرفته تا دوام و بهره‌وری انرژی، SSD برای بازی عالی عمل می‌کند. این روزها بازی‌های سنگینی وارد بازار شده‌اند که بارگذاری آن‌ها با هارد دیسک تا ۳ دقیقه طول می‌کشد؛ در حالی که SSD همان بازی را در کمتر از یک دقیقه لود می‌کند.

4. مسافرت کارمندان دورکار، محققان، وبلاگ‌نویس‌ها و سایر مشاغل که مرتب سفر می‌کنند، به SSD نیاز دارند. البته SSD و HDD در هر دو حالت اینترنال و اکسترنال قابل تهیه هستند؛ اما SSD اینترنال به دلیل مکانیزم غیرفراری که دارد دوام بیشتری داشته و در مقایسه با یک هارد دیسک اکسترنال فضای زیادی را اشغال نمی‌کند.

چه آینده‌ای در انتظار SSD است؟

نمی‌توان ادعا کرد که امروزه SSDها به طور کامل بازار را تسخیر کرده‌اند. با گسترش و محبوبیت روزافزون فضای ذخیره‌سازی ابری، احتمالا در آینده هم شاهد چنین اتفاقی نخواهیم بود. اما استوریج‌های لوکال همیشه نقش مهمی داشته‌اند و هرچه بیشتر در بازار جا می‌افتند، قیمتشان کاهش می‌یابد و مقرون‌به‌صرفه‌تر می‌شوند. اما سازمان‌های بزرگ که به فضای بیشتری برای ذخیره‌سازی داده نیاز دارند، حالا حالاها از قابلیت اطمینان، سرعت، کارایی و دوام SSD ها بهره خواهند برد.

برای خرید استوریج، کلیک کنید.

جمع‌بندی

در اختیار داشتن تجهیزات سخت‌افزاری سریع و بادوام برای کاهش تأخیر در اجرا و خواندن داده‌های زیاد با حجمی سنگین، همواره یکی از دغدغه‌های توسعه‌دهندگان فناوری اطلاعات بوده است. یکی از جدید‌ترین نسل‌های استوریج (storage) یا حافظه مربوط به solid-state drive یا SSD است که معنای تازه‌ای به دنیای نگهداری از داده‌ها می‌دهد.

این نوع کارت‌های حافظه قادر هستند تا خروجی با سرعت 4000 مگابایت بر ثانیه (mb/s) را در اختیار کاربران قرار دهند که رقم بسیار بالا و قابل‌توجهی است. در هنگام اجرای یک سیستم‌عامل با استفاده از اس‌اس‌دی شاهد کاهش 50 الی 70 درصدی تأخیر در روند بالا آمدن آن هستیم که این عملکرد در بقیه نرم‌افزار‌های نصب شده روی SSD نیز پای برجاست.

در این مقاله به‌صورت کامل و جامع به بررسی کارت‌های حافظه حالت جامد پرداختیم و سعی کردیم تا با بررسی مباحث مختلفی مانند ساختار و معماری، مزایا و معایب، ویژگی‌های مهم و...، تعریف دقیقی را برای سوال "ssd چیست و چه کاربردی دارد " ارائه کنیم. امید است تا مطالعه این مطلب برای کاربران عزیز مفید بوده باشد.

SSD چیست؟

SSD یک دستگاه ذخیره سازی داده است که از یک سری سلول ساخته شده و از یک ماده نیمه‌رسانا استفاده می‌کند. هر سلول قادر است تعداد واحدی از بیت‌های حافظه را ذخیره کند.

SSD چه زمانی معرفی شد؟

فناوری SSD در دهه 1970 ظهور کرد. با این حال، اولین بار با اختراع حافظه‌های فلش در دهه 1980 در قالب SSD مورد استفاده قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


مقالات مرتبط

data deduplication چیست

آشنایی با تکنولوژی + Data Deduplication کاربردها

ذخیره‌سازی درست داده‌ها از مهم‌ترین دغدغه‌های کسب و کارها، سازمان‌ها و به طور کلی گروه‌هایی است که با حجم زیادی...

آموزش نصب و راه‌اندازی vSAN

آموزش نصب و راه‌اندازی vSAN

vSAN یک سیستم ذخیره‌سازی نرم‌افزارمحور است که به عنوان بخشی از پلتفرم مجازی‌سازی Vmware یا vSphere ارائه شده و امکان...

بیت توازن چیست (parity)

بیت توازن (parity) چیست؟ + کاربردها

در ارتباطات بین دو دستگاه یا کاربر، خطا زمانی رخ می‌دهد که پیام دریافتی با پیام ارسالی متفاوت باشد که...