نرم افزار مانیتورینگ SolarWinds چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
وجود یک شبکه سالم برای موفقیت هر کسب و کاری حیاتی است. روزبهروز اتکای کسب و کارها به شبکههای بزرگ و کوچک بیشتر از قبل میشود و این یعنی حتی کوچکترین قطعی شبکه میتواند اثرات نامطلوبی بر کسبوکار مجموعه داشته باشد. بنابراین مدیران سازمان باید به هر ترتیب که میتوانند مشکلات شبکه را شناسایی کرده و پیش از آنکه تشدید شوند، چارهای برای آنها بیابند. کاری که حتی برای با تجربهترین مدیران شبکه راحت نیست! مگر اینکه از یک برنامه مانیتورینگ اختصاصی برای نظارت بر عملکرد شبکه استفاده شود. اما منظور از برنامه مانیتورینگ شبکه چیست؟ اصلا SolarWinds چیست و چه کاربردی دارد؟
این ابزار نظارتی بسیاری از وظایفی که زندگی را برای مهندسان شبکه سخت میکنند، برعهده گرفته و آنها را بهطور خودکار انجام میدهد. در ادامه همراه ما باشید تا با یکی از بهترین و پرکاربردترین نرم افزارهای مانیتورینگ شبکه آشنا شویم.
SolarWinds چیست؟
شرکت SolarWinds شرکتی مستقر در تولسا، اوکلاهاما است که برای زیرساختهای فناوری اطلاعات، مدیریت عرضه، مدیریت شبکه و غیره، راهحلهای SaaS (نرم افزار به عنوان سرویس) را ارائه میکند. این مجموعه به عنوان شرکتی که با مدیریت زیرساخت فناوری اطلاعات سر و کار دارد، به تمام دادههای مشتریان، گزارشها و جزئیات گردش کار دسترسی کامل دارند.
SolarWinds NPM چیست؟
نرم افزار مانیتورینگ عملکرد شبکه SolarWinds امکان نظارت جامع بر ایرادات شبکه و مدیریت عملکرد را ارائه میدهد که با نیازهای نظارتی سازمان گسترش پیدا میکند. کاربران این نرمافزار میتوانند آمار در دسترس بودن یا نبودن شبکه را در لحظه از مسیریابها، سوئیچها، فایروالها، سرورها و سایر دستگاههای دارای SNMP، ICMP یا WMI به طور مستقیم از یک مرورگر وب جمعآوری و مشاهده کنند.
کاربران SolarWinds میتوانند برنامه را در عرض یک روز دانلود، نصب و راهاندازی کنند و نیازی به حضور تیم مشاوره نرم افزار نیست. این ابزار نظارتی ضمن مشاهده سلامت دستگاهها و سرورهای شبکه، تضمین میکند که کاربران به اطلاعات بلادرنگ موردنیاز برای بهترین کارایی ممکن دسترسی داشته باشند.
ویژگیهای نرم افزار نظارت بر عملکرد شبکه SolarWinds
در این بخش نگاهی به امکانات این نرم افزار میاندازیم و میبینیم مهمترین ویژگیهای SolarWinds چیست.
- کشف خودکار دستگاههای شبکه: به لطف این ویژگی تمام دستگاههای موجود در محیط به سرعت قابل کشف و ردیابی هستند.
- نظارت بر شبکه: نظارت بر در دسترس بودن دستگاه شبکه و شاخصهای عملکرد مانند پهنای باند، نرخ گم شدن بستهها، میزان مصرف CPU، پیوندهای WAN و غیره.
- محاسبه آستانه پایه: محاسبه آستانههای پایه برای هشدارها
- هشدارها: امکان ارسال پیام هشدار درباره خرابی اجزای زیرساخت حیاتی شبکه از طریق ایمیل یا پیامک یا سایر کانالهای ارتباطی.
- برنامهریزی ظرفیت شبکه: این ویژگی میزان استفاده از رابط، دیسک و غیره را تجزیه و تحلیل کرده و به این ترتیب کمک میکند مشکلات ظرفیت را قبل از نقض آستانه بهخوبی شناسایی کنید.
- تجزیه و تحلیل دریافت بسته: رهگیری بستههای داده مربوط به عملکرد شبکه از جمله زمان پاسخگویی شبکه، برنامه و امکان تحلیل نوع ترافیک را فراهم میسازد.
- مپینگ شبکه: ابزار مپینگ پویا با نمایش معیارهای عملکرد و برقراری اتصال و استفاده از لینک، نگاشت توپولوژی شبکه را امکانپذیرمیسازد.
- ارائه گزارشات قابل تنظیم: امکان برنامهریزی، تولید و ارائه گزارشهای عملکرد و در دسترس بودن سفارشی
- نظارت بر زیرساختهای بیسیم: امکان نظارت بر نقاط دسترسی بیسیم، کنترلرها و کلاینتهای متصل
- نظارت بر سلامت سخت افزار: امکان نظارت بر معیارهای سخت افزاری کلیدی از جمله دما، سرعت فن و منبع تغذیه.
سایر ویژگیهای این نرمافزار عبارتاند از:
- پشتیبانی از دستگاههای چندفروشندگی یا Multi-vendor برای هر روتر، سوئیچ، فایروال، متمرکزکننده VPN، نقاط دسترسی بیسیم و سایر دستگاههایی که از پروتکلهای استاندارد پشتیبانی میکنند.
- هشدارهای هوشمند برای رویدادهای مرتبط، شرایط پایدار و ترکیبهای پیچیدهای از حالتهای دستگاه.
- ارائه بینش مفید درمورد سلامت سختافزار با نظارت، هشدار و گزارش در مورد وضعیت حسگرهای کلیدی دستگاه.
- NetPath برای نظارت هاپ به هاپ خدمات تجاری مهم، در محل یا در فضای ابری.
- Network Insight برای فایروالهای Cisco ASA
- Network Insight برای سوئیچهای Cisco Nexus
- Network Insight برای لودبالانسرهای BIG-IP F5
فواید نرم افزار نظارتی SolarWinds چیست؟
با وجود همه اینها سوالی که ذهن اکثر کاربران را مشغول میکند این است که فواید نرم افزار نظارتی SolarWinds چیست؟ در پاسخ باید گفت فواید عملکرد نظارتی این ابزار در چند دستهبندی گنجانده میشود. اول اینکه عملکرد قدرتمند آن احتمال قطعی شبکه را کم میکند، کمک میکند مشکلات را قبل از تبدیل شدن به یک حادثه برطرف کنید و امکان نظارت بر عملکرد، تجزیه و تحلیل و تنظیمات شبکه را فراهم میکند. بهطور کلی استفاده این ابزار فواید زیر را برای متخصصان فناوری اطلاعات دارد:
- شناسایی سریع مشکلات عملکرد شبکه و اقدام به حل آنها جهت جلوگیری از خرابیهای ناخواسته.
- محاسبه خودکار زمان فرسایش ظرفیت با تنظیم حد آستانه بر اساس بیشینه و میانگین مصرف.
- سهولت عیبیابی شبکه با استفاده از یک رابط وب ساده.
- مشاهده مسیرهای خدمات تجاری مهم به صورت هاپ به هاپ، حتی در فضای ابری، با ویژگی NetPath.
- دید عمیقتر به دستگاههای پیچیده شبکه با ویژگی Network Insight برای فایروالهای Cisco ASA، سوئیچهای Cisco Nexus، و لودبالانسرهای F5 BIG-IP.
- نظارت بر عملکرد عالی با KPI های مختلف.
- نظارت بر عملکرد دستگاه ها با استفاده از منابعی مانند CPU، حافظه و رابطها.
- نظارت بر زمان کار و هشدار برای گرههای از کار افتاده.
- مشاهده کل شبکه و وضعیت سلامت دستگاههای سرور در یک داشبورد.
- سهودلت افزودن و حذف دستگاهها.
- شناسایی آدرسهای IP، نام هاست، اعلام گم شدن بستهها و تأخیر.
- نقشه تفصیلی (چند مسیری) بین گره ویندوز و یک مقصد مشخص.
- عملکرد گزارشدهی بی عیب و نقص.
- داشبوردهای کاملا قابل تنظیم بر اساس سلیقه کاربر.
- امکان ادغام ابزارها و نرم افزارهای دیگر.
- مقیاسپذیری و انعطاف قابل توجه.
نحوه نصب و راه اندازی SolarWinds چیست؟
اگر میخواهید بدانید روش نصب و راهاندازی SolarWinds چیست، این بخش را از دست ندهید. نرم افزار SolarWinds را میتوان به دو روش نصب کرد. اولین روش آنلاین است که فقط کافی است یک اینستالر ۵۰ مگابایتی دانلود کنید تا سایر اجزای لازم برای اجرای این برنامه حین نصب بهطور خودکار دانلود شوند. مزیت این روش این است که آخرین بهینهسازیها و اصلاحات محصول را دریافت میکنید و فقط آنچه را که نیاز دارید دانلود میکنید. البته برای این روش باید به اینترنت دسترسی داشته باشید.
روش بعدی نصب آفلاین برنامه است که در اولین قدم یک فابل ۲ گیگابایتی شامل تمامی فایلهای مورد نیاز دانلود و روی سیستم شما نصب میشود. پس از راهاندازی، نرم افزار بهطور خودکار رابط وب را روی مرورگر پیشفرض راه اندازی میکند تا تقریباً از هرجا و هر مکان به آن دسترسی داشته باشید.
روش پیادهسازی NPM SolarWinds
بعد از نصب نرم افزار سولار ویندز میتوان آن را به دو روش پیادهسازی کرد. اولین روش مدل Lightweight است که اگر میخواهید محصول را ارزیابی کنید یا بر شبکههای کوچک نظارت داشته باشید، انتخاب خوبی است. در این حالت سرور برنامه و پایگاه داده SQL همراه آن روی یک سرور نصب میشوند. پایگاه داده ۱۰ گیگابایت ظرفیت ذخیرهسازی دارد که برای شبکههای بزرگتر محدود است. به همین دلیل آنها بیشتر سراغ روش Standalone میروند. در این مدل برنامه و پایگاه داده SQL روی سرورهای مختلف قرار میگیرند که برای نظارت سازمانی عالی عمل میکند.
مطالعه مقاله انواع سرویسهای رایانش ابری از دست ندهید.
کلام آخر
هدف از نگارش این مقاله این بود که ببینیم SolarWinds چیست و بهعنوان مدیر شبکه چه کمکی به ما میکند. کمپانی SolarWinds ارائهدهنده پیشرو نرم افزار مدیریت فناوری اطلاعات قدرتمند و مقرون به صرفه است که یک ابزار نظارت بر شبکه تحت همین عنوان روانه بازار میکند. مجموعه ویژگیهای این نرم افزار دید کاملی از شبکه (اندپوینتها و سرورها) در اختیار مدیر قرار میدهد، وضعیت سلامت اجزای شبکه را ردیابی کرده و وظیقه بازرسی و تجزیه و تحلیل عمیق بستهها را برعهده میگیرد. همه اینها در کنار هم زمان قطعی شبکه را به حداقل میرسانند.
درانتها بد نیست نگاهی خلاصهوار به مهمترین ویژگیهای این برنامه بیندازیم:
- تسریع فرایند عیبیابی شبکه، افزایش سطح خدمات و کاهش مدت زمان خرابی.
- عیبیابی پیشرفته شبکه برای سرویسهای داخلی، ترکیبی و ابری با تجزیه و تحلیل هاپ به هاپ مسیرهای مهم.
- همبستگی دادههای شبکه متقاطع برای تسریع در شناسایی مشکل.
- نظارت و نمایش زمان پاسخگویی، وضعیت دسترسی و عملکرد دستگاههای شبکه.
- بهبود راندمان عملیاتی با داشبوردهای سفارشی، ارسال هشدارها و گزارشات مفید.
- کشف خودکار دستگاههای شبکه و استقرار سریع.
اگر شما عزیزان اطلاعات بیشتری درباره این نرم افزار ماینیتورینگ شبکه دارید یا تجربه کارکردن با آن را دارید و چیزهای بیشتری دربارهاش میدانید، مشتاق شنیدن نظراتتان هستیم.
سوالات متداول
SolarWinds یک نوع پلتفرم نظارت و مدیریت عملکرد است که مسئولیت پشتیبانی از عیبیابی عملکرد شبکه، کشف خودکار شبکه و مرزگذاریهای قابل تنظیم را فراهم کرده و بهسرعت مستقر میشود.
ManageEngine OpManager، Progress WhatsUp Gold و Nagios Core رایجترین جایگزینهای این پلتفرم نظارتی محسوب میشوند.
از بهترین ویژگیهای سولار ویندز میتوان به کشف خودکار دستگاههای شبکه، نظارت بر شبکه، محاسبه حد آستانه پایه، ارسال هشدار، برنامهریزی ظرفیت شبکه، تجزیه و تحلیل دریافت بستهها، مپینگ شبکه و نظارت بر زیرساختهای بیسیم و سلامت سخت افزار شبکه اشاره کرد.
بیشترین کاربران این نرمافزار شرکتهای هستند که تعداد کارمندان بسیاری دارند و سازمانهایی که در زمینه فناوری اطلاعات و خدمات فعالیت میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید